Hazır Web Sitesi mi, Özel Web Tasarımı mı?

27/01/2021

Bir web sitesi oluşturmaya karar verdiğinize göre artık nasıl bir yöntem ile bunu yapabileceğinizi araştırmaya başladınız. Araştırmalarınız sonucunda 3 yöntem ile bir web sitesi sahibi olabileceğinizi gördünüz. Bunlar:

  • Hazır Web Sitesi Yazılımları
  • Özel Web Tasarım Çözümleri
  • Ben Kendim Yaparım (Önerilmez)

Bu seçenekler karşınıza geldi ve siz bu 3 ayrım arasında gidip geliyorsunuz. Bir hazır web sitesi ve aynı zamanda özel web sitesi üreten bir firma olarak objektif bir bakış açısı ile bu iki yöntemi detaylıca karşılaştıracağız ve bu seçiminizde size en doğru kararı vermenize yardımcı olmaya çalışacağız. Ben kendim yaparım modelini hiç önermiyoruz, lakin konu ile ilgili tecrübeniz ve belli bir bilginiz yok ise yaptığınız web sitesi tamamen başarısızlıkla sonuçlanabilir. Herşeyden önce web sitenizin tamamen profesyonel olması gerekliliğini belirtelim.

Hazır Web Sitesi mi, Özel Web Tasarımı mı?

Hazır Web Sitesi Nedir?

Altyapısı ile bir web sitesini hızlıca kurmanızı sağlayan, site içerisindeki hemen herşeyi yönetmenize olanak sağlayan gelişmiş bir yönetici arayüzü olan sistemlerdir. Genel olarak içerisinde bulunan hazır şablonlardan bir tanesini seçerek web siteniz için kullanabilirsiniz.

Özel Çözüm Web Sitesi Nedir?

Sizin isteklerinize göre size özel tasarlanan, içerikleri sizlerin ihtiyacına göre yapılandırılan web sitesi oluşturma çeşididir.

Hazır Web Sitesi ile Özel Çözüm Web Sitesi Arasındaki Farklar

Hazır web sitesi altyapıları genellikle 1 gün içerisinde web sitenizi size teslim ederler. Özel çözüm web sitelerinde ise tasarım vb. gibi detaylar size özel yapıldığından web sitenizi teslim almanız belirli bir süre alır. Bu süre çalıştığınız firmaya göre değişkenlik gösterebilir. Ancak en azından 15 gün beklemeniz gerektiğini belirtebiliriz.

Önemli farklılıklardan bir diğeri de maliyet. Elbette ki hazır web sitesi seçimi yapmanız cebinizden çıkacak paranın oldukça azalmasını sağlayacaktır. Türkiye'de hizmet veren firmalar içerisinde fiyat araştırması yaptığımızda hazır web site altyapılarının özel çözüm web sitelerine oranla 7/1 oranında daha ucuz olduğunu görüntüledik.

Hazır web sitesi kullandığınızda altyapı sağlayıcınızın size sunduğu olanaklar dahilinde içerik girişi yapabilirsiniz. Ya da tasarım anlamında size sunulan ile web sitenizi oluşturmak durumundasınız. Özel web sitesi çözümünde içeriksel ve tasarım anlamında bağımsızsınız yani siz ne istediyseniz o yapılır. Tabii bu anlamda hazır web sitesinin size sunduğu şablonlar arasından seçim yapıp kullanmanız ya da tamamen sizin istediğiniz bir tasarımın uygulanmasının web sitenizin performansı konusundaki etkisi tartışılır. Çünkü bir web sitesinin ana amacı kullanıcılarını memnun etmektir.Yani hızlı açılan, kolay dolaşılabilen, kaliteli içeriğe sahip bir web sitesi ister hazır site altyapısı, ister özel web çözümleri kullansın aynı sonuca ulaşacaktır.

Hazır Web Sitesi mi, Özel Web Tasarımı mı?

Bu seçim aşamasında kişisel tatminlerinizi bir kenara bırakarak hazır web sitesi gerçekten ihtiyacınız için yeterli olacak mı bunu düşünün. Sonuçta mobil uyumlu, SSL sertifikalı, SEO uyumlu ve hızlı bir web sitesi oluşturabilecek iseniz hazır web sitesi altyapısı seçmenizi öneririz. Sonrasında web sitenize girdiğiniz içerikler, web sitenizin başarısı yolunda karar verdirici unsur olacaktır.

Özel Web Sitesi Çözümünü Hangi Durumlarda Tercih Etmeliyim

Hazır web sitesi çözümlerine göre en az 5 kat fazla bir para ödeyeceğinize göre, hazır web sitesinde bulunmayan çok ciddi özelliklerin sizin için şart olması gerekli olduğu durumlarda özel web sitesi çözümününden yararlanabilirsiniz. Örneğin sayfa yapılarınız kategori ve altında sayfalar şeklinde olamıyor, daha fazla alt kategori ve dağılım gerektiriyor ise özel çözüm web sitesi hizmeti alabilirsiniz. Ya da tasarımsal olarak illa ki böyle olmalı dediğiniz durumlar var ise özel web tasarım çözümlerinden yararlanmanız gerekebilir. Örneğin bir mimari firması olarak çok değişik bir ana sayfa tasarımı isteyebilirsiniz, bu durumda hazır web sitesinin tasarımsal olarak size sunduğu seçenekler yeterli gelmeyecektir. Bu durumda özel web tasarım şeklinde hizmet veren bir ajansla çalışmanız gerekli olacaktır.

Hazır Site ile Özel Çözüm Site Arasındaki SEO Farkları

İkisi arasında SEO açısından bir fark olmadığını belirtmekte yarar var. Web siteniz mobil uyumlu, SSL sertifikalı, akıllı urllere sahip ve hızlı açılıyor ise zaten altyapısı SEO açısından uygun demektir. Bu özellikleri hazır site platformları da özel çözüm web tasarımcıları da size sağlar. SEO konusunda asıl önemli unsur içeriktir. İçerikleriniz ne kadar kaliteli ve ilgi çekici ise SEO konusunda o kadar başarılı olursunuz. Yani bir web sitesine 3.000₺ ödemeniz ile 300₺ ödemeniz arasında SEO kriterleri açısından bir farklılık yoktur.

Hangi Firmalar için Hazır Web Sitesi, Hangileri için Özel Web Çözümü?

Bu sorunun da kesin bir cevabı bulunmamaktadır. Lakin çok önde gelen firmalar hazır web sitesi altyapısı ile web sitelerini oluştururken yeni kurulmuş birçok firma da özel çözüm web sitesi hizmeti tercih edebilmektedirler. Burada önemli olanın belirli kriterleri sağlayan bir web sitesine sahip olmanızın önemli olduğudur.

Teknik Destek Konusunda Hazır Site mi, Özel Çözüm Web Sitesi mi?

Teknik destek konusunda bu iki kategori belirli bir sonuç veremez. Teknik destek hizmet aldığınız altyapı sağlayıcısının size sunduğu bir hizmettir ve hazır web sitesi ya da özel çözüm web sitesi teknik desteği daha iyidir diye bir sonuç çıkarmaz. Ancak bazı hazır web sitesi platformları telefon ile teknik destek vermemektedir. Ya da yabancı hazır site uygulamaları yine aynı şekilde telefon ile teknik destek hizmeti vermemektedir. Bu platformlarda sadece ticket (bilet) sistemi ile taleplerinizi iletebilirsiniz. Eğer ki, telefon yolu ile teknik destek almak istiyorsanız hazır web sitesi platformunu satın almadan önce bu yöntem ile destek alıp alamayacağınızdan emin olmalısınız. Özel çözüm web sitesi hizmeti veren firmalar için de anlaşma yapmadan önce web sitenizin yayınından sonra nasıl teknik destek alıp alamayacağınızı öğrenmelisiniz. Web sitesi oluşturmadan teknik destek unsurunun ne kadar önemli olduğunu anlamanız pek mümkün değil, ancak web siteniz yayınlandıktan sonra bir telefon ile teknik destek alabilmenin ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız.

En İyi Web Sitesi Size Daha Çok Kazandırandır

Tasarımı şöyle, herşey aksın, oynasın gibi özelliklere sahip bir web sitesi düşünün... Bir de bembeyaz bir sayfa içerisinde tamamen hareketsiz, içerikleri ile ziyaretçisine gerekli bilgiyi veren bir web sitesi düşünün... Önemli olan gelen ziyaretçinin sizi araması, sizden bilgi ve teklif alması değil mi? Bu yüzden web sitenizi oluşturmaya karar verirken tüm bunları düşünmenizi öneririz. Belirli, özel ve zorunlu ihtiyaçlarınız yok ise hazır web sitesi yazılımları ile web sitenizi oluşturmanızı öneririz.

Web siteniz sade ve anlaşılır olsun. İçerisinde hiçbir gereksiz detay bulunmasın. Ziyaretçileriniz aradıklarına ulaşsın ve gerektiğinde sizi arasın. Bir web sitesinin temel amacını bir paragraf içerisinde özetlediğimizi düşünüyoruz...

Web Sitenizin Sunucusu Konusu

Tasarım ve içeriksel konuların haricinde web sitenizin barındırıldığı sunucunun özellikleri ve lokasyonu oldukça önemlidir. Türkiye merkezli yayın yapan bir web sitesinin sunucuları Türkiye'de olmalıdır. Ve bu sunucunun web sitesini hızlı çalıştırması adına son teknolojilere sahip olması gerekliliğini de belirtelim. Ek olarak web sitenize kesintisiz erişim olması da oldukça önemli. Altyapı sağlayacınızın uptime oranını da hizmeti satın almadan önce araştırmanız sizin adınıza önemlidir.

Gördüğünüz gibi işlevsel, size ziyaretçi getiren ve sonucunda size maddi gelir getiren web sitesine sahip olmanız önemli olan. Bu yazımızda hazır web sitesi ile özel çözüm web sitesi arasında kalan kişilere yardımcı olmaya ve kararlarını doğru vermeleri için önerilerimizi açıkladık. Karar sizin elbette... Ancak tekrar belirtelim ki, web siteniz sizin aynanız... Ve büyük ihtimal yeni müşteri potansiyeli yakalacağınız en büyük alan. Bu yüzden seçiminizi doğru yapmalı ve size fayda sağlayacak çözümü tercih etmelisiniz.

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...