Web Tasarım Firması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

29/10/2020

Web siteniz yok ve bir web sitesine sahip olmak istiyorsunuz ya da bir web siteniz var bunu yeniletmek istiyorsunuz... O halde bir web tasarım ajansı veya firması bularak bu hizmeti almalısınız. Bu alanda Türkiye'de birçok firma ya da altyapı sağlayıcısı bulunmakta. Peki doğru web tasarım hizmetini alacağınız firmayı nasıl bulabilirsiniz? Bu yazımızda web sitenizi yaptırmaya karar verdikten sonra web tasarım firması seçiminde doğru karar verebilmeniz adına tecrübe ve önerilerimizi sizlerle paylaşacağız.

Web Tasarım Firması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Web Tasarım Firması ya da Ajansı Nedir? Ne İş Yapar?

Web siteleri üreten, tasarlayan, içerik yönetim yazılımını sağlayan ve bu konularda güncelleme ve teknik destek sağlayan oluşumlar web tasarım firması veya web tasarım ajansı olarak adlandırılırlar. Profesyonel bir web sitesine sahip olmak, sonrasında bu web sitesinden verim almak için profesyonel, tecrübeli bir ajanstan hizmet almanız oldukça önemli. Piyasada konusunda tecrübesiz, paranızı ve zamanınızı boşa harcamak üzere bekleyen bir çok firma mevcut. Bu firmalardan uzak durmanız ve doğru bir web tasarım firması seçimi için önerilerimize kulak vermenizi tavsiye ederiz.

Bir hizmet almak istediğinizde ilk olarak Google'da bunu aratır ve çıkan sonuçlar içerisinden siz netice alana kadar teklif ve bilgi alırsınız. Web sitesini yeniden ya da ilk defa yaptırmak isteyenler de çoğunlukla Google üzerinden arama yaparlar. Burada şunu hemen belirtelim: Web tasarım hizmeti almak istediğinizde karşınıza çıkan sonuçlardaki urllere girip başka hiçbir detaya bakmadan iletişim kısmına geçerek e-posta ya da telefon ile bilgi almak bu hizmet için pek doğru bir seçim değildir. Peki ne yapmalısınız?

Firmanın Referanslarını İnceleyin

Yeni bir web sitesi yaptıracak ve bu web sitesi ile kritik bir yolculuğa başlayacaksınız. Web siteniz sizin eliniz, ayağınız olacak; öyle ki bir kişi size ulaşmadan önce ilk olarak web siteniz ile karşı karşıya kalacak. Bu durumda potansiyel müşterileriniz için web siteniz adeta hayati bir önem taşıyor. Ziyaretçiniz size ulaşıp ulaşmama, teklif alıp almama gibi kararları verirken web siteniz belirleyici bir unsur oluyor. Bu yüzden web sitenizi emanet edeceğiniz firmanın referanslar - müşteriler sayfasına uğrayın. Ve referansları tıklayarak detaylıca inceleyin. Sonuçta sizin web sitenizde ileride bu referanslar arasında olacak... Tarzını beğenmediğiniz ya da dağınık, eski teknolojiye sahip örnekleri bulunan firmalar ile hiç iletişime geçmeyerek direk eleyin...

Firmanın Kurumsal Olup Olmadığını Kontrol Edin

Web tasarım hizmetini sadece web siteniz yayına girene kadar almazsınız. Web siteniz yayına başladıktan sonra da bir teknik destek ve güncelleme işlemlerinin olduğunu unutmayın. Bu bakımdan tek bir kişiye bağlı kalmayın. Çalışacağınız ajansın konusunda uzman bir ekipe sahip olduğunu, ekip eksilse bile yeni kişiler ile profesyonel hizmet verebildiğini mutlaka gözlemleyin.

Web Tasarım Firması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tecrübe Çok Önemli

Web sitenizi emanet edeceğiniz firmanın konusunda tecrübeli ve çokca iş yapmış olması oldukça önemli. Bu yüzden hizmet almayı düşündüğünüz firmanın kurumsal ya da hakkımızda sayfasını gözden geçirin. Kaç yıldır bu sektörde hizmet verdiğini, aşağı yukarı kaç proje ürettiğini öğrenin. Firmanın internet sitesinde bu bilgiler net değil ise bu bilgilere telefon ya da e-posta ile talepte bulunarak ulaşın.

İlginizi çekebilecek bir diğer blog yazımız: Profesyonel Web Tasarım Hizmeti Almanın Yararları Nelerdir?

Son Teknoloji Kullanımı

Web sitenizi bugün yaptıracaksanız, web siteniz bugünkü teknolojik koşullara uygun olmalıdır. Bu yüzden web sitenizi yaptırırken mobil uyum, güncel SEO altyapı, SSL sertifikası gibi özelliklere sahip olduğundan emin olun.

Mobil Uyumlu Web Sitesi Nedir?

Mobil uyum, kısaca bir web sitesinin bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonlardan ziyaret edildiğinde kendisini ilgili ekrana göre adapte eden tasarım özelliğidir. Yani ekran farketmeksizin kusursuz görüntülenen ve okunabilen web sitelerine mobil uyumlu denir. Başka blog konularımızda da çokca bahsettiğimiz mobil uyum, SEO açısından da oldukça önemli bir kriterdir.

Güncel SEO Altyapısı

Mobil uyumlu olmak, SSL sertifikasına sahip olmak SEO için oldukça önemlidir. Ek olarak web sitenizin urlleri de SEO uyumlu olmalıdır. Örneğin alanadi.com/sayfa.php?id=9 doğru bir url yapısı değildir; SEO açısından doğru url yapısı alanadi.com/kurumsal ya da alanadi.com/web-tasarim-ajansi şeklinde oluşturulmalıdır. Web tasarım firması seçiminde ilgili firmanın referanslarından bu urlleri nasıl kullandıklarını görebilir, yanlış kullanım yapanları eleyebilirsiniz. SEO konusunda içeriklerinizin çok büyük önem taşıdığını da belirtelim. Bu elbette sizinle ilgili bir durum ancak içerikleriniz kuvvetli ve iyi bir web tasarım hizmeti almışsanız SEO konusunda başarılı olacağınız kesindir.

Teknik Destek

Web siteniz ile ilgili site yayınından sonra teknik destek alabilmeniz web sitenizin başarısı için oldukça önemlidir. Bu yüzden web sitenizi hazırlayacak firmayı seçmeden önce ilgili firmanın teknik destek hizmeti hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bu konuyu teklif alacağınız firmalara mutlaka sormalısınız. Sadece yazılı yani e-posta ya da ticket-bilet sistemi ile destek almak iyi bir çözüm olmayabilir. Bize göre hem eposta hem de telefon ile ulaşabileceğiniz bir müşteri temsilciniz olması web sitenizin başarısı ve verimi için oldukça önemlidir.

Özellikle web sitenizin ilk zamanlarında, web sitenize içerikler eklerken zorluklar yaşayabilir ve destek ihtiyacınız olabilir. Web site altyapı sağlayıcınızın size bu tip konularda yardımcı olması oldukça faydalıdır. Ek olarak SEO, sosyal medya gibi web siteniz için önem taşıyan konularda aklınızda olan soruları sorabilmeli ve yönlendirmeler alabilmelisiniz.

Hazır Web Sitesi ya da Tasarımları da Bütçenize Göre Değerlendirebilirsiniz

Web sitesi sahibi olmak ve ziyaretçiler çekmek için illa bir özel web tasarım hizmeti almanıza gerek yok. Bütçeniz özel bir çalışma web sitesi için yeterli değil ise hazır web sitesi çözümlerini de kullanabilirsiniz. Hazır web siteleri özel çalışmalara göre oldukça makul fiyatlandırmalar sunabilir. Doğru bir altyapı ve SEO kriterleri sağlanıyor ise hazır site çözümleri ile de birçok yeni kullanıcıya ulaşmanız mümkündür. Burada yine teknik destek alabilmenizin önemli bir detay olduğunu belirtelim. İster özel, ister hazır bir web sitesi çözümü kullanın, web siteniz için hızlı destek alabilmek oldukça önemlidir.

Fiyatlandırma

Aynı özelliklere sahip bir web sitesi için birbiri ile alakası olmayan 5 farklı fiyat teklifi alabilirsiniz, buna şaşırmayın. Burada web sitesi için sunulan özellikler haricinde web sitenizin yayını sonrasında sahip olduğunuz imkanları da değerlendirmelisiniz. Web siteniz için iyi ve hızlı bir teknik destek almanın oldukça önemli olduğunu ve bu konuda iyi hizmet veren ajansların fiyatlandırmalarının diğerlerine göre daha yüksek olabileceğini bilmelisiniz.

Hosting (Barındırma)

Kendinize ait bir sunucunuz yoksa bu hizmeti de ilgili web tasarım ajansından alacaksınız demektir. Kaliteli, hızlı ve Türkiye merkezli sunuculara sahip olan bir ajans ile çalışmanız sizin için oldukça önemlidir. Bu yüzden web tasarım hizmetine başlamadan önce ilgili firmanın sunucularının hangi datacenter ve lokasyonda olduğunu bilmeniz sizin için artıdır. Ek olarak firmanın referans web sitelerinden yaptıkları işlerin hızını da kendiniz gözlemleyebilirsiniz.

Çalıştığınız Firmanın Lokasyonu Önemli Bir Kriter Değil

Web tasarımı hizmeti alacağınız firmayı seçerken sizinle aynı şehirde bulunmasını önemsemeyin! Günümüz internet ve teknoloji çağı... Tüm işlemlerinizi telefon ya da dijital ortamlarda gerçekleştirebilirsiniz. Bu yüzden Ankara'da bulunan firmanız için illa ki Ankara'da hizmet veren bir ajans bulmanız gerekli değil... Güvendiyseniz ve başarılı bir web sitesi ortaya çıkacağından ve sonrasında iyi bir destek alacağınızı düşünüyorsanız İstanbul ya da Konya'da bulunan bir firmadan da bu hizmeti alabilirsiniz.

Ankara merkezli bir firma olarak bugün hizmet verdiğimiz müşterilerin %40'ının başka şehirlerde olduğunu belirtebiliriz. Ve bu oranın her geçen yıl arttığını da son söz olarak belirtelim.

Web Sitesi Yaptırmayı ya da Web Sitenizi Yeniletmeyi Düşünüyorsanız Bize Ulaşabilirsiniz: 0(312) 963 15 01

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...