Trendyol ve Eticaret Entegrasyonu

19/04/2021

Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini çekmekte. Hal böyle olunca Hem Trendyol'da satış yapan hem de kendilerine ait e-ticaret sitesi olan işletmeler için Trendyol ile e-ticaret siteleri arasında bir entegrasyon sağlamanın gerekliliği ortaya çıktı.

Trendyol ve Eticaret Entegrasyonu

Trendyol ve Eticaret Entegrasyonu Nedir?

Eticaret siteniz üzerinden siparişlerinizi ve stoklarınızı kolaylıkla yönetebiliyorsunuz. Fakat Trendyol üzerinden de satış yapan bir mağazanız var ise hem eticaret siparişleri ve stokları hem de Trendyol siparişleri ve stokları için ayrı ayrı uğraşmanız, zaman ayırmanız gerekiyor. Oysa ki eticaret siteniz ile Trendyol mağazanız arasında bir entegre sistemi kurulduğunda e-ticaret paneliniz üzerinden hem eticaret siparişlerinizi hem de Trendyol siparişlerinizi kolaylıkla ve ikisini birlikte yönetmeniz mümkün. Ayrıca bu entegrasyon sayesinde iki taraflı stok düşüşlerini de otomatik sağlamak mümkün. Bu entegrasyon hem size vakit kazandıran, hem de sizin hatasız olarak eticaretinizi yürütmenizi sağlayacak bir sistemdir. Trendyol üzerinden sipariş aldığınız an ilgili sipariş e-ticaret sitenizin veritabanına kayıt edilir. Bu esnada Trendyol ilgili ürün için stok düşüşünü sağlarken, bu entegrasyon ile eş zamanlı olarak e-ticaret sitenizdeki stok düşüşü de sağlanır. Benzer şekilde e-ticaret siteniz üzerinden sipariş aldığınızda ilgili ürün e-ticaret stoğunuzdan düştüğü gibi eş zamanlı olarak Trendyol'daki stoğunuzdan da düşer. Bu sayede hatasız bir stok kontrolü sağlayabilirsiniz. Bu entegrasyon karşılıklı olarak JSON teknolojisi - verisi ile sağlanmakta ve herhangi bir tetikleme, url çağırma ya da saatte bir ya da belirli bir zaman diliminde kurulan komut ya da veri kontrolü ile değil, kullanıcı hareketlerini dinleyen ve işlem yapıldığı an karşı tarafa tetikleme gönderen sistem aracılığı ile yapılmaktadır. Bu sistem düzeninde kullanıcı işlemini dinleyerek işlem yaptığı için gereksiz kontrol, yükleme ya da sorgu yapmaz. Yani bu metodun oldukça hızlı ve güvenilir bir sistem olduğunu söyleyebiliriz. Trendyol'dan sipariş geldiği an e-ticaret sitenizde komutu dinleyen bot hareketlenir ve yapması gerekli işlemi yapar. Aynı şekilde e-ticaret siteniz üzerinden sipariş aldığınızda Trendyol tarafını dinleyen bot harekete geçer ve yapması gereken işlemi yapar. Kullanıcı tetiklemesi olmadığı zamanlarda bu botlar herhangi bir işlem yapmadıkları için sunucu üzerinde ekstra bir yük barındırmazlar.

Trendyol ve Eticaret Entegrasyonu Kimler için Gereklidir?

Hem kendisine ait e-ticaret sitesi üzerinden hem de Trendyol aracılığı ile yoğun satış yapan işletmeler için bu entegrasyonun sağlanması oldukça önemlidir. Trendyol ve e-ticaret sitesi arasında sağlanan entegrasyon sonucu işletmenin sağladığı faydalar şunlardır:

  • Hatasız stok kontrolü
  • Stoğu biten ürünün satışının engellenmesi
  • Hata olasılığını en aza indirme
  • Tek bir panel üzerinden tüm mağazaları yönetme imkanı
  • Siparişleri tek bir çatı altında toplama
  • Doğru ve net raporlama yapabilme
  • Zamandan tasarruf
  • Kolay operasyon yönetimi

Trendyol ve Eticaret Entegrasyonunun Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Bu entegrasyon yukarıda da bahsettiğimiz üzere hatasız bir stok sistemi ortaya koyar. Çünkü bir tarafta gerçekleşen satış hem kendi kaynağına hem de diğer tarafa anlık olarak yansır. Stoklardaki kusursuz akış, stoğu anlık biten bir ürünün diğer bir müşteri tarafından satın alınmasına engel olur. Tüm siparişlerin tek bir çatı altında toplanması, işletme için kolay sorgulama ve kontrol açısından ciddi faydalar sağlar. Aynı zamanda tüm siparişler tek merkezden kontrol edildiği için raporlama ve analizlerde gerçekçi sonuçları görmenizi sağlar. Örneğin Mart 2021 ayı için tüm siparişlerinize ait cirolarınızı kolaylıkla görebilir ya da sadece Trendyol'a ait siparişlerinizin cirolarını da raporlayabilirsiniz. Tek merkezden yönetim işletmeye ciddi olarak zaman tasarrufu sağlar. Bu da işletmenin operasyona ayırdığı vakit yerine işini geliştirmesi için zaman yaratmasına olanak sağlar.

Trendyol ile Eticaret Sitesi Arasında Neler Entegre Edilebilir?

Stok Entegrasyonu

Trendyol ile e-ticaret siteniz arasında eş zamanlı stok güncellemesini sağlayan entegrasyon tipidir. En çok tercih edilen Trendyol entegrasyon modülüdür. Bu bağlamda Trendyol'dan sipariş aldığınızda Trendyol veritabanının yanı sıra e-ticaret sitenizin veritabanı da stok bakımından güncellenir. Aynı şekilde e-ticaret siteniz üzerinden sipariş aldığınızda da benzer işlem tam ters şekilde gerçekleşir.

Sipariş Entegrasyonu

Trendyol üzerinden aldığınız siparişler eş zamanlı olarak eticaret panelinize yansır. Bunları ayrı bir menü ya da sekme içerisinde Trendyol siparişleri olarak görüntüleyebilirsiniz. Eticaret ve Trendyol siparişleriniz için toplu raporlama yapabileceğiniz gibi ayrı ayrı da raporlama alabilirsiniz. Ek olarak Trendyol siparişlerinin kargo çağırma, kargoya verildi, faturalandı gibi statü güncellemelerini de eticaret sitenizin panelinden yapabilirsiniz. Böylelikle Trendyol paneline giriş yapmadan oradaki siparişlerinizi de e-ticaret yönetici arayüzünüzden güncelleyebilirsiniz. Trendyol siparişlerinizin durum güncellemesini e-ticaret sitesi paneliniz üzerinden yapabilir, tek bir ekrandan siparişlerinizi kolaylıkla yönetebilirsiniz.

Efatura Entegrasyonu

Trendyol'dan gelen siparişleri otomatik olarak e-faturaya çevirmenizi sağlar. Muhasebe açısından oldukça önemli bir modül olan e-fatura entegrasyonu size ciddi zaman kazandırır. Önümüzdeki günlerde önemi daha da artacak olan efatura konusunu şimdiden düşünerek hareket etmenizi öneririz. Bu modülde sipariş bilgilerinin yanı sıra müşteriye ait adres, ünvan, vergi no, tc no vb. gibi bilgiler otomatik olarak e-ticaret sistemine kayıt olur ve gelen tüm veriler ile birlikte tek bir tuşa basarak Trendyol siparişinize ait efatura e-ticaret paneliniz üzerinden oluşturulmuş olur. Efatura entegrasyonu her eticaret yazılımı firması tarafından sağlanmıyor olabilir. Bu konuda talebiniz var ise hizmet almak istediğiniz firma ile bu konuyu teyit etmenizi öneririz. İnajans olarak 2020 yılından itibaren özel entegratör G Yazılım ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde e-ticaret paketlerimizde e-fatura entegrasyonu sağlayabiliyoruz. (Hangi e-ticaret paketlerinin bu özelliği desteklediğini e-ticaret paketleri sayfasından ya da müşteri temsilcisinden öğrenebilirsiniz.)

Ürün Entegrasyonu

Eticaret sitenizdeki ürünleri Trendyol'a ya da Trendyol'daki ürünleri e-ticaret sitenize aktarmanızı sağlar. Bu entegrasyon ile tek bir merkezden ürün girişi yaparak diğer merkeze ürün aktarımı sağlayabilirsiniz. Ürünleri sık değişen, yeni tip modeller satışa sunan işletmeler bu modülü kullanmayı tercih etmektedirler. Örneğin Trendyol'daki ürünleri e-ticaret siteniz günde 1 kez kontrol etmek suretiyle kendinde olmayan ürünleri kendisine kayıt edebilir. Bu senaryoda siz ürünlerinizi sadece Trendyol'a girersiniz, e-ticaret siteniz de Trendyol'u takip ederek kendinde olmayan ürünleri kayıt eder.

Trendyol Entegrasyonu Her Eticaret Yazılımı ile Kullanılabilir mi?

Her e-ticaret yazılımı Trendyol ile entegrasyon sağlamayabilir. Bu konuda araştırma yaparken önceliğiniz Trendyol entegrasyonu olması ise bu konuda ilgili firmanın destek verip vermediğini kontrol etmelisiniz. Ek olarak bu tip entegrasyonlar firmanın her eticaret paketinde sunulmayabilir. Genellikle pazaryeri entegrasyonları eticaret paketlerinin üst seçimlerinde sunulmaktadır. Bu bakımdan bu entegrasyona ihtiyacınız var ise pazaryeri entegrasyonu sağlayan eticaret paketleri üzerinde yoğunlaşmalısınız.

Trendyol ile Eticaret Sitesinin Entegrasyonunun Maliyeti Nedir?

İstemiş olduğunuz Trendyol entegrasyon modeline göre maliyet değişebilecektir. Bu yüzden istemiş olduğunuz entegrasyon modellerini e-ticaret yazılım altyapı sağlayıcınıza anlatarak doğru bilgi ve fiyatlandırmayı onlardan alabilirsiniz.

İnajans eticaret yazılımları pazaryeri entegrasyonu konusunda oldukça esnek bir altyapıya sahiptir. Trendyol ile e-ticaret sitenizi tam anlamıyla entegrasyon yaptırmak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.

İnajans e-ticaret yazılımları olarak sadece Trendyol ile değil, Hepsiburada.com, n11.com gibi pazaryerleri ile de gelişmiş entegrasyonlar sunmaktayız. Dolayısı ile eticaret sitenizi istediğiniz pazaryeri ya da pazaryerlerine entegre edebiliriz. Konuyla ilgili bilgi almak için bize ulaşmanızı öneririz.

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...
24/03/2021
Web sitenizi hazırlatmak - tasarlatmak ve devamında güncelleme işlemleri için Ankara'da web tasarım şirketi araştırıyorsanız bu yazımız tam sizlik demektir. Bu içeriğimizde web tasarım şirketi araştır...