Ankara Web Tasarım Firması Araştırıyorsanız Bu Rehber Tam Size Göre

24/03/2021

Web sitenizi hazırlatmak - tasarlatmak ve devamında güncelleme işlemleri için Ankara'da web tasarım şirketi araştırıyorsanız bu yazımız tam sizlik demektir. Bu içeriğimizde web tasarım şirketi araştırması yaparken nelere dikkat etmeli, neleri göz önünde bulundurmalısınız sorularının cevaplarını detaylıca bulabilirsiniz.

Amacınız Profesyonel bir Web Sitesi Sahibi Olmak Olmalı

Herşeyden önce web sitenizin firmanız için en önemli tanıtım aracı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Öyle ki, potansiyel müşterileriniz büyük ihtimal ile firmanız ile web siteniz aracılığı ile tanışacaktır. Bu yüzden web sitenizi kurma aşamasında düşük bütçe ayırmak yerine gerektiği kadar bütçeyi gözden çıkarmanın önemli bir unsur olduğunu kavramalısınız. Potansiyel müşterilerinize kolayca ulaşan bir web sitesine sahip olmanız demek bu site aracılığı ile müşterilerinizi hızlıca arttıracağınız ve firmanızı büyüteceğiniz anlamına gelmektedir.

Ankara Web Tasarım Firması Araştırıyorsanız Bu Rehber Tam Size Göre

Peki potansiyel müşterilerinize nasıl ulaşılacak? Profesyonel bir web sitesi firmanıza nasıl katkı sağlacak? gibi soruların cevabı şu özette gizlidir: Altyapısı son teknoloji ile uyumlu hazırlanan, ziyaretçilerini kolayca içerisinde gezdirebilen ve kaliteli içeriklere sahip web siteleri Google'da her zaman sıralama bakımından avantajlıdır ve rakiplerinin önünde yer almaktadırlar. Bu da sizin ürün ya da hizmetiniz ile ilgili arama sorgusu yapan kişilerin size daha kolay ulaşmasına yol açacak ve buna bağlı hızlıca yeni müşteriler edinmenizi sağlayacaktır.

Web tasarım ajansı seçimi yaparken ilgili firmanın profesyonelliğine, ekibine ve tecrübesine güven duyduğunuzdan emin olun. İlgili ajansın önceki çalışmalarını gözden geçirin. Kendisine güvenen web tasarım ajansları yapmış oldukları işleri referanslar - işler ya da projeler başlığı gibi menülerinin altında ziyaretçilerine sunarlar. Bu çalışmaları sadece tasarım açısından değil, hız ve SEO gibi kriterleri de göz önüne alarak değerlendirin.

Ankara Web Tasarım Firması Seçimi için Öneriler

Merkezi Ankara'da olan bir firma iseniz web tasarım çalışmaları için sizinle aynı şehirde bulunan bir web tasarım ajansı ile çalışmak istemeniz oldukça doğal. Fakat günümüz şartlarında bunun iyi bir web sitesi sahibi olmanız konusunda önemli bir bağlayacılığı olmadığını da belirtelim. Tüm çalışma, toplantı ya da görüşmeler artık internet üzerinden yapılabilemekte. Ancak siz klasik anlayışta kararlı iseniz yüz yüze görüşme kolaylığı açısından Ankara'da bulunan bir web tasarım ajansı ile çalışmayı isteyebilirsiniz. Bu durumda Google üzerinden Ankara'da hizmet veren web tasarımı ajansları içerisinden seçimler yaparak onlarla yüz yüze görüşebilir ve içlerinden bir tanesi ile çalışmayı tercih edebilirsiniz.

Ankara Web Tasarım Firması Araştırıyorsanız Bu Rehber Tam Size Göre

Çalıştığınız web tasarım ajansının size lokasyon olarak yakın olmasının sizin işinizin daha iyi yapılacağı anlamını kesinlikle taşımayacağını belirtelim. Ancak "içim rahat olsun, istediğim zaman bir randevu alıp kolayca görüşme yapabileyim" diyenlerdenseniz size yakın bir ajans tercih etmenizde fayda var.

Lokasyon Değil, İş Önemli

İnajans olarak Ankara merkezli çalışma yapmamıza rağmen, müşterimizin İstanbul - Ankara ya da başka bir şehirde olmasının bir farkının olmadığına inanıyoruz. Bu konuda hazırladığımız işin doğru ve fayda sağlayıp sağlamadığının önemli olduğunu düşünüyoruz. Farklı şehirlerde, yüz yüze görüşmediğimiz ancak çok verimli bir iletişim kurduğumuz onlarca firmanın web tasarım hizmetini yıllardır başarıyla sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz.

Web Tasarım Hizmetinde Önem Vermeniz Gerekli Kriterler

  • Web Sitesinin Altyapısı
  • SEO Uyumluluğu
  • Hız
  • Kullanıcı Dostu Olması
  • İçerik

Yukarıda saydığımız en temel özellikler aslında web sitenizin başarıya ulaşıp, ulaşmamasında ana kriterler olacaktır. Web sitenizin başarılı olması demek sizin ya da yakın dostalarınızın harika bir web sitesine sahip olduğunuzu düşünmeleri değil, bu web sitenizden size yeni kişilerin ulaşması ve müşteriler kazanmanızdır. Bunu sağlamak için de yukarıda kriterlere titizlikle önem verilmelidir.

Altyapı

Öncelik olarak web sitenizin mobil uyumlu olması yani responsive tasarım özelliklerine sahip olması gerektiğini belirtelim. Günümüzde masaüstü bilgisayarlar haricinde akıllı telefon ve tabletler üzerinden web sitesi ziyareti oldukça yaygın durumdadır. Bu yüzden başarılı bir web sitesine sahip olmak için mobil uyum unsuru olmaz ise olmazdır. Web sitenizin temiz kodlama ile hazırlanması, gereksiz kod barındırmaması ve site kodlamasının güncel bir yazılım dili ve tasarım kodlaması ile hazırlanması da web sitenizin kusursuz çalışması için oldukça önemlidir. Ek olarak web sitenizin barındırma hizmetinin sağlandığı sunucuların güçlü ve Türkiye merkezli olması web sitenizin başarılı olması için gerekli diğer bir altyapı özelliğidir.

SEO

Google'da üst sıralarda yer almak firmanız için hayati önem taşır. Siz ne kadar iyi hizmet verseniz ya da kaliteli ürünler üretseniz de hedef kitlenize ulaşamadığınız zaman bunların hiçbir anlamı kalmayacaktır. Ürettiğiniz ya da sattığınız ürünleri veya verdiğiniz hizmetleri bunları arayan kişilere ulaştırmanın en kısa yolu Google'da ilgili arama kelimelerinde ilk sayfada yer almaktır. Bunun olabilmesi için de bazı SEO kriterlerine %100 uyması gerekli bir web siteniz olmalıdır. Bu yüzden web sitenizi hazırlatırken SEO konusunda başarılı ve geleceği görebilen ajanslar arasından tercih yapmanız oldukça önemli. Bir web tasarım ajansının yapmış olduğu diğer işlerinin tasarımına odaklanmak yerine ilgili ajansın yayında olan sitelerinin Google bazında ne durumda olduğunu gözlemlemek sizi daha doğru bir karara yönlendirebilir. Örnek olarak referanslarında bir tercüme ofisi görüp beğendiyseniz, Google üzerinden tercüme ile ilgili aramalar yaparak bu sitenin sıralamada ne durumda olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Hız

Hızlı yüklenen ve sayfaları arası geçişleri kolay ve hızlı olan web siteleri ziyaretçilerini memnun ederler. Bu yüzden web tasarım aşamasında önem vermeniz gerekli değerlerden bir tanesi de hızdır. Gereksiz tasarım öğeleri, gereksiz scriptler ve harici kullandığınız kaynaklar web sitenizi yavaşlatacaktır. Bu yüzden web sitenizi hazırlarken bu ve buna benzer gereksiz kullanımlardan kaçınmalısınız. Kullandığınız hosting yani barındırma hizmeti de web sitenizin hızı konusunda oldukça önemli bir kaynaktır. Profesyonel bir web tasarım ajansı size bu konuda yeterli derecede destek verecek tecrübeye sahiptir. Hedef kitlesi Türkiye içerisinde olan web sitelerinin Türkiye merkezli datacenterlarda barındırılmasının hız açısından oldukça önemli olduğunu tekrar belirtelim.

Kullanıcı Dostu

Bir web sitesinin dahili içeriklerine kolayca ulaşmak ziyaretçilerinin memnuniyeti için oldukça önemlidir. Bu yüzden web sitesinin navigasyonu, açılır menülerinin doğru ölçülerde yapılandırılması, her tarayıcıda kusursuz çalışması ve iç sayfalarından diğer benzer içeriklere geçisin kolay kılınması web sitesinin başarılı olması için oldukça önemli olan değerlerdir. Bu yüzden web sitenizi hazırlarken web site menü ve navigasyonunu titizlikle düşünerek oluşturmalısınız. Menü ve buna benzer geçiş araçlarının, mobil ortamda da kolay kullanılabilir şekilde hazırlanmasına dikkat etmelisiniz.

İçerik

Bir web sitesinin ana dinamiği içeriğidir. İçerik yoksa ya da kalitesiz ise - ilgi çekici değilse diğer yapılan işlemlerin hiç bir anlamı yoktur. Yukarıda saydığımız özellikler bir web sitesinin başarılı olması için temel kriterlerdir; ancak içerik zayıf olduğu zaman anlamlarını yitirirler. Bu yüzden web sitenizin içeriğine oldukça fazla önem vermelisiniz. Özgün, kaliteli ve ziyaretçilerin ilgisini çeken, sosyal medyada paylaşımı yapılan içerikler üretmeniz, web sitenizi hızlıca başarıya ulaştıracaktır. Web sitenizde bulunan en basit sayfadan en detaylı sayfaya kadar içeriklerin özenli olarak hazırlanmasının hem ziyaretçi memnuniyeti; hem de SEO açısından oldukça önemli olduğunu belirtelim. Web site içeriklerinizin sosyal medyada kolayca paylaşılabilecek kısayollara sahip olmasının da size artı getireceğini söyleyebiliriz.

Web tasarımı firması seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken önemli kıstasları sizlerle paylaşmaya çalıştık. Ankara merkezli bir web tasarım ajansı olarak tüm Türkiye'ye hizmet vermekteyiz. Web tasarım hizmetlerimiz ile ilgili bilgi alabilir veya bize 0(312) 963 15 01 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

Web Tasarım Firması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler başlıklı yazımız ilginizi çekebilir.

Yorumlar
03/Nisan/2021 (12:18:50) Arda Can:
Web tasarımı için fiyatlarınız nelerdir? Sonraki yıllardaki ödememiz gerekli ücretler nelerdir? Detaylı bilgilendirme yaparsanız sevinirim
Cevaplar
03/Nisan/2021 (23:52:10) İnajans:
Web tasarım fiyatları için bizimle iletişime geçmenizi öneriyoruz. Haazırlacak web sitesinin kapsamına, yayınlanacak dil sayısına göre ücretlendirme değişiklik göstermektedir. Web tasarım fiyatlarının 1500$₺ ile başladığını size buradan söyleyebiliriz. Sonraki yıllar için güncelleme, barındırma ve yedekleme için tespit edeceğimiz ücreti de ancak sizi dinledikten sonra iletebiliriz.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...