En İyi Web Tasarım Firmaları Nasıl Çalışır?

22/11/2020

Bu yazımızda web tasarım firması araştırması yaparken size en iyi hizmeti verecek olan web tasarım şirketi seçimi konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. En iyi ve profesyonel web tasarım firmalarının baştan sona nasıl çalıştıklarını, nasıl hizmet verdiklerini ve sizin işinize nasıl katkıda bulunacaklarını değerlendireceğiz.

Web Tasarım Firması Kimdir?

Web sitenizi oluşturan, tasarlayan ve yayınlayan; web site yayınından sonra ilgili site için güncellemeler ve geliştirmeler yapan işletmelere verilen genel bir isimdir. Ülkemizde birçok web tasarım şirketi bulunmaktadır. Bu yüzden web konusunda hizmet almak isteyenler araştırma yaparken bir hayli fazla sayıda web tasarımı firması ile karşılaşırlar. Bu da seçim yaparken zorlanmalarına ve kafalarının karışmasına neden olur.

En İyi Web Tasarım Firmaları Nasıl Çalışır?

Firmanız için en doğru web sitesini oluşturmanız firmanızın geleceği için oldukça önemlidir. Çünkü ulaşacağınız yeni müşterilerinizi firmanıza ilk kez ağırlayacak olan mecra yüksek çoğunlukla web siteniz olacaktır. Bu yüzden web tasarım işinizi bir hayli önemsemeniz ve ciddiye almanız gereklidir. Bu konuda da yapmanız gereken ilk iş doğru ve size fayda sağlayacak bir web tasarım firması bulmanızdır.

Peki iyi bir web tasarım firması nasıl çalışır, size sağlayacağı artılar nelerdir?

Gerçekçi Fiyatlandırma Sunar

Bir firmadan hizmet almadan önce fiyat teklifi alınır. Belki de hizmet alımında en etkili seçim nedenini de bu fiyatlandırma oluşturur. İyi ve kaliteli bir web tasarım ajansı fiyat teklifi verirken gerçekçi davranır. Ne çok düşük ne de uçuk bir fiyatlandırma yapar. Gerçekçi bir fiyatlandırmayı potansiyel müşterisine sunar.

Detaylı Bir Teklif Hazırlar

Web sitenizin tasarlanması için teklif istediğiniz firmanın size vereceği tüm hizmetleri detaylıca aktarması gereklidir. Web sitenizi nasıl hazırlayacağını, hangi yazılım dilini kullanacağını, web sitenizin yayınından sonra ne gibi hizmetler vereceğini, takip eden senelerde güncelleme ve barındırma gibi ücretler için ne talep ettiğini şeffaf bir şekilde belirtmesi gereklidir.

İçerik Analizi ve Doğru Konumlandırma Yaparlar

İyi bir web tasarım firması öncelikli olarak içeriklerinizi toparlar. İçerikleri toparlerken müşterilerini yönlendirirler. Firma topladığı bu içerikleri, derler - toparlar ve web sitesinde doğru bir yapılandırma kurma açısından planlar. Gerektiğinde profesyonel görseller sağlayarak bu içerikleri daha etkili hale getirirler.

SEO Uyumunda Titiz Olurlar

Web sitenizin hazırlanmaya başladığı andan itibaren SEO uyumuna birincil derecede önem verirler. Lakin web sitenizin arama motorlarında başarılı olması web sitenizin ana amacı olmalıdır. Çünkü ne kadar çok kelimede arama motorlarında ilk sayfada yer alırsanız ziyaretçi sayınız ve buna bağlı yeni müşteri sayınız da artış gösterecektir. İyi bir web tasarım firması web siteniz tasarlanırken hızlı olması, gereksiz detaylara yer verilmemesi gibi kritik SEO değerlerine bağlı kalarak çalışmalarını sürdürürler.

Web Sitenizin Yapımı Aşamasında Sürekli İletişim içerisinde Olurlar

Profesyonel ve iyi bir web çözüm firması web siteniz yayına hazırlanırken sizinle sürekli iletişim halinde olur. Bu web sitenizle ilgili her aşamadan haberdar olmanızı, gerektiğinde revizeler vermenizi ve doğru bir çalışma ortaya çıkmasını sağlar. Web siteniz için bir taslak ortaya çıktığında size sunarlar ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunurlar. İsteklerinizi tekrar dinlerler ve sizin çok istediğiniz ancak web siteniz için olumsuz olacak unsurları size bildirirler. Düzenleme notlarınız var ise bunları incelerler ve gerekli olanları yaparlar.

Söz Verdikleri Tarihte Web Sitenizi Yayına Alırlar

Sadece bu sektörde değil, tüm sektörlerde zamanında işini teslim eden firmalar daima iyilerdir ve güvenilir olurlar. Web tasarım konusunda da sizden kaynaklı (içerik vermeme, onay vermeme) durumlar olmadığında çalıştığınız firma web sitenizi söz verdiği tarihte yayına alabilmelidir. Bu konuda önceden fikir edinebilmeniz için ilgili firmanın web sitesinde yer alan müşteri yorumlarını ya da Google üzerindeki yorumlarından fikirler edinebilirsiniz.

En İyi Web Tasarım Firmaları Nasıl Çalışır?

Referansları Fazladır

Kaliteli bir web tasarım firmasının elbette birçok referansı olacaktır. Bunları da kendi sitelerinden yayınlayacaklardır. Bir web tasarım firması seçmeden önce referanslarını tek tek incelemenizi öneririz.

Önde Gelen Firmalar Referanslarında Yer Alır

İyi bir web tasarım ajansının referans listesinde mutlaka önemli işletmeler ya da kurumlar yer alır. Bu işletme ya da kurumların bu firma ile çalışmış olması ilgili firmanın iyi bir servis sağlayıcı olduğunu gösterebilir. Referans sayısı çok olan web tasarım şirketlerinin bu sektörde uzun yıllardır çalıştıklarını ve konusunda tecrübeli olduklarını bizlere gösterir.

Danışmanlık Yaparlar

Web sitenizden en çok verimi almanız konusunda size önerilerde bulunurlar. Web sitenizin hızı, içeriği ve SEO konusunda sizler ile tecrübelerini paylaşırlar ve neler yapmanız gerektiğini size anlatırlar. Hazırladıkları web sitesini adeta kendi siteleri gibi görüp, başarıya ulaşması için çok çalışırlar.

Sorularınızı Detaylıca Cevaplarlar

İyi web tasarım firmaları müşterilerini oldukça önemser ve onlardan gelen her soruya titizlikle cevap verir. Amaçları müşterilerini tam olarak bilgilendirmektir. Müşterisinin aklında oluşan tüm karışıklıkları giderir ve ona ilgili konularda daima doğru yönlendirmeler yapar.

İyi bir Datacenterdan Hizmet Sağlarlar

Web sitenizin hızlı ve kesintisiz çalışması için Türkiye merkezli ve çok iyi bir datacenterda barındırılması şarttır. Kaliteli web tasarım firmaları da sunucularını iyi datacenterlarda barındırırlar. Web tasarım firması seçerken referanslarını inceleyerek hazırladıkları web sitelerin hızını gözlemleyebilirsiniz.

Konuya benzer bir diğer yazımız: Web Tasarım Firması Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Sürpriz Fiyatlandırmalar Çıkarmaz

İş sürecinde sözleşmenizde ya da hizmet bilgilendirmesinde yer almayan hiçbir detay için müşterilerine ek ücretlendirme çıkarmaz. Baştan konuşulan - anlaşılan kapsam dışına çıkıldığında müşterilerine ön bilgilendirme yaparak ek ücretlendirme konusunda bilgi verirler. Ek olarak basit ve zaman almayacak işlemler için ek ücret talep etmezler, müşterilerinin memnuniyeti adına basit istekleri anlaşma dahilinde gerçekleştirirler.

Hızlı Çözüm ve Teknik Destek Verirler

Web siteniz yayına alındıktan sonra işbirliği yaptığınız firma ile devamlı iletişim halinde olmalısınız. Lakin firmanızın web sitesi işletmenizin yaşayan aynası. Dolayısı ile web sitenizde güncellemeler olacak ve bunlar konusunda yardıma ya da teknik desteğe ihtiyaç duyacaksınız. İyi bir web çözümü sunan firma size tüm bu konularda hızlı destek sağlayacaktır. Bu konuda da firmanın yorumlarını gözden geçirerek nasıl bir teknik destek hizmeti sunduğunu öğrenmeniz mümkün olacaktır.

En İyi Web Tasarım Firmaları Nasıl Çalışır?

Web Sitenizi İlgilendiren Her Konuda Yönlendirme Yaparlar

Web sitesi çalışmanızı yaptırdığınız firma Google Ads, sosyal medya yönetimi - reklamları gibi web sitenizi doğrudan ilgilendiren unsurlar ile ilgili size yardımcı olmalıdır. Kendi bünyesinde bu tip hizmetleri vermiyor ise sizi doğru yerlere yönlendirmesi oldukça önemlidir.

Teknolojiyi Takip Ederler

İyi bir web tasarım ajansı konusundaki yenilikleri takip eder ve kendisini sürekli geliştirir. Bu da web sitenizin son teknolojiye bağlı kalmasını ve her zaman size daha fazla verim getirmesini sağlar.

Raporlar, Öneriler Sunar

Profesyonel ve işini iyi yapan bir web tasarımı firması müşterileri ile sürekli iletişim içerisinde olur ve zaman zaman web sitesi ile ilgili raporlar sunar, buna bağlı önerilerde bulunur. Bu rapor ve önerilerin amacı web sitenizin güncel sürümde kalması, ziyaretçilerinizin memnun olması ve buna bağlı size daha fazla fayda sağlamasıdır.

Bu yazımız ilginizi çekebilir: Web Tasarım Nedir?

Web çözümleri ile ilgili profesyonel desteğe mi ihtiyacınız var? Web Tasarım bölümünü ziyaret edin.

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...