Web Tasarım Ajansı

18/01/2021

Günümüzde firmaların ve kurumların en önemli iletişim aracı olan web sitelerini profesyonelce hazırlayan, yayınlayan ve güncelleme işlemlerini yapan ajanslar web tasarım ajansları olarak adlandırılır. Web tasarım ajansı bir firmaya ait web sitesini hazırlarken hangi aşamalardan geçilir, neler yapılması ve nasıl uygulanması gerektiği konularında bilgi ve tecrübe sahibidir.

Web Tasarım Ajansı Hangi İşleri Yapar?

Doğru, verimli ve profesyonel web tasarım işleri yapan ajanslar iş başlangıcı öncesinden, işin yapımı, yayını ve yayınından sonrasının her alanında aktif rol üstlenirler. İşe başlamadan önce hazırlayacağı web sitesine ait firmanın rakip analizini etkili olarak araştırır ve çalışma planlamasını buna göre yapar. Yine web sitesinde kullanacağı görsel ve içerikleri ilgili firma ile etkileşimlerde bulunarak doğru olarak seçer ya da hazırlar.

Derlediği tüm içerik ve görselleri hangi sayfa ya da bölümde konumlandıracağını hazırlayacağı web sitesinin verimli olması prensibi ile planlar. İyi bir web tasarım ajansı web sitesine ait kodlama ve tasarım yapılırken, gereksiz kodlama kullanmamaya, SEO prensiplerine bağlı kalarak çalışmaya, web sitesinin hızlı çalışması adına doğru hamleler yapmaya, hazırladığı web sitesinin kullanıcıları için fayda sağlamasına ve aynı zamanda kolay gezilmesini sağlamaya oldukça gayret gösterir.

Web Tasarım Planlaması

Profesyonel bir web tasarım ajansı işine başlamadan önce doğru planlamayı yapar. Bunun için öncelikli olarak hazırlayacağı web sitesine ait sektörün önde gelen web sitelerini inceler ve buna bağlı bu sitelerin ziyaretçilerine sağladığı faydalardan daha çoğunu sağlamaya çalışmak için fikirler üretir. İçerik ve görselleri bu fayda sağlama adına titizlikle inceler, derler ve doğru alanda kullanmak için planlama yapar.

Web Tasarım Süreci

Web tasarımı işleminin başlangıcından ilgili web sitesinin yayına geçeceği zamana kadar olan dönemi web sitesinin hazırlanma aşaması olarak belirtebiliriz. Bu aşamada profesyonel bir web tasarımı firması ilgili web sitesinin hızlı çalışması, kolay kullanılabilmesi ve Google'da üst sıralarda yer alması için gerekli tüm çalışmaları titizlikle sürdürür. Bu aşamada önemli olan kullanıcılara fayda sağlamak, Google'da bulunabilir olmak ve kullanıcıların aradıklarını kolayca önlerine sermektir. Bu unsurların sağlanması deneyimli ve profesyonel bir web tasarım ajansı ile mümkün olacaktır.

Hiç tecrübesi bulunmayan, web tasarım işini hobi amaçlı yapan bireylerin bu konuda deneyimi bulunmadığı için yukarıda bahsettiğimiz unsurların etkilerini bilmeleri mümkün değildir. Bu bağlamda etkili, verimli ve işe yarayan web siteleri üretemezler. Ajanslar web sitesinin ana sayfasını oluşturduklarında bunu müşterilerine gösterirler ve üzerinde karşılıklı veri alışverişleri ile nihai tasarıma karar verirler. Web tasarım ajansı da bu düzenlemelere paralel web sitesinin sana sayfasını oluşturur ve arkasından diğer iç sayfaların tasarımını ve içerik girişlerini sağlar. Son kontrol listesine bağlı kalarak ilgili sitenin tüm kodlaması tekrar kontrol edilir. Bağlantıların doğru çalışması, kırık link olmaması, içeriklerin gözden geçirilmesi gibi kontrollerin sonrasında da web sitesi yayına alınır. Hosting olarak adlandırılan web sitesinin barınacağı alan da genellikle web tasarım ajansları tarafından hazırladıkları web siteleri için sunulmaktadır. Profesyonel ve iyi web tasarım firmaları hosting hizmetini üst düzey ve hızlı olan sunuculardan sağlamaktadırlar.

Web Tasarım Ajansı Nedir? Ne İş Yapar?

Web Sitesi Yayını Sonrası

Bir web sitesi yayın hayatına başladıktan sonra üzerinde çalışılması, geliştirmeler yapılması ve sürekli izlenmesi gerekli bir uygulamadır. Dolayısı ile profesyonel web tasarım ajansları bir web sitesini hazırlayıp ve bunu takiben yayına aldıktan sonra ilgili site ile bağlantılarını kesmezler. O sitenin takibini, gerekli geliştirme ihtiyaçlarını izler ve buna paralel aksiyon alırlar. Ek olarak web sitesinde zaman zaman ihtiyaç duyulan güncellemelerde müşterilerine yardımcı olurlar. Google Analytics, Google Search Console gibi uygulamalar web sitelerinin performanısı ölçümleyen uygulamalardır. Google Analytics web sitelerine ait detaylı ziyaretçi raporlarını sunan Google'ın ücretsiz bir uygulamasıdır. Yine Google Search Console aracı da web sitelerine ait organik aramalara göre kelime ve trafik istatistiği sunan bir uygulamadır. Google Search Console aynı zamanda web sitelerine ait iyileştirme önerileri de sunan ve bunun için Pagespeed Insights uygulamasını da hayatımıza sokan bir araçtır. Web tasarım ajansları hazırladıkları web siteleri için bu uygulamaların tanımlarını sağlar ve bu uygulamalar üzerinden düzenli raporlamalar alarak ilgili siteyi geliştirmeyi amaçlarlar.

PageSpeed Insights Nedir? başlıklı blog yazımızı okumak ister misiniz?

Web Tasarım Ajansı ve SEO İlişkisi

Profesyonel bir web tasarım hizmeti almak istediğiniz zaman ilgili ajansın hazırladığı web sitesinin altyapısının SEO uyumlu olması beklenir. Bu altyapı web sitesinin mobil uyumlu olması, SSL sertifikasına sahip olması, akıllı urller içermesi, hızlı çalışması gibi özelliklerdir. Bir web tasarım ajansı size bu özellikleri kesinlikle sunmalıdır. Ancak SEO için çok önemli olan içerik konusu tamamen web sitesinin sahibi ya da işletmecisi ile ilgili bir unsurdur. Web tasarım ajansı size içerik konusunda ayrı bir hizmet anlaşmanız yok ise destek olamaz. Dolayısı ile içerik üretmenin, yayınlamanın ve sosyal medyada paylaştırılmasının ayrı bir profesyonel hizmet olduğunu belirtelim. Özetle iyi bir web tasarım ajansı size %100 SEO uyumlu bir web sitesi hazırlayacaktır. Ancak web sitenizin içeriği konusu ayrı bir hizmet türüdür. İçeriklerinizi kendiniz üretebileceğiniz gibi web tasarım firmaları ya da SEO firmalarından bu konu için ekstra hizmet alabilirsiniz.

Web sitenizi hazırlayan firma ya da ajansın ayrı bir anlaşmanız olmadığını varsaydığımızda SEO konusunda size sağlayacağı altyapıda şunlar kesinlikle bulunmalıdır:

  • Hızlı bir barındırma hizmeti
  • Doğru kodlama ile oluşturulmuş bir web sitesi
  • Gereksiz kodlardan arındırma
  • Kolay kullanım sağlayan tasarım
  • Görsellerin optimizasyonu
  • Mobil uyum
  • SSL sertifikası
  • Ana sayfa için doğru title ve description oluşturulması
  • Ana sayfa için doğru h taglarının yapılandırılması
  • Google Analytics ve Search Console tanımlarının yapılması

Bu bahsettiğimiz değerler web sitenizin doğru SEO temelleri ile oluşturulması için öne çıkan özelliklerdir. Web tasarımı hizmeti aldığınızda ilgili ajansın bunları size sağlayabilmesi oldukça önemlidir. Bunların haricinde SEO konusunda birincil önem teşkil eden içerik konusu için ise önceden belirttiğimiz gibi ekstra bir hizmet alabilir ya da içerik konusunda kendiniz çalışmalarda bulunabilirsiniz.

En İyi Web Tasarım Firmaları Nasıl Çalışır? başlıklı blog yazımız da ilginizi çekebilir.

Doğru Web Tasarım Ajansı Seçimi için Öneriler

Bir web tasarımı firması araştırdığınızda Google üzerinden bulduğunuz sonuçlara göre hareket edersiniz. Öncelikle çalışmayı düşündüğünüz ajansların web sitelerinde referanslarının yer alması oldukça önemlidir. Web sitesinde referanslarına yer vermeyen ajanslara kuşku ile bakabilirsiniz. İyi bir web tasarım ajansı kendi sitesinde yapmış olduğu işlere muhakkak yer verir. İkinci aşamada ilgili firmanın referanslarını tek tek incelemeniz size yapılacak olan web sitesinin neye benzeyeceği, ne kadar hızlı çalışacağı konusunda size bilgi verecektir. Bu yüzden ilgi referansları dikkatlice incelemenizi öneririz. Çalışmayı düşündüğünüz ajansın tecrübesi de oldukça önemli bir değerdir. Bu yüzden firmanın kaç yıldır sektörde hizmet verdiğine dikkat etmeniz sizin lehinize. Web tasarım konusunda hizmet almayı düşündüğünüz firmanın SEO konusunda ne kadar etkili olduğunu anlamanız içinse referanslarına ait kelimeleri Google'da aratmanız ve ilgili sitelerin hangi pozisyonda yer aldığını görüntülemeniz yeterli olacaktır.

Web Tasarımı için Teklif ve Bilgi Alın... 2005 yılından günümüze profesyonel web tasarım hizmeti sunmaktayız.

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...