Web Tasarım Hizmeti Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

07/03/2021

Bir web sitesi sahibi olmanın firmanızı ya da kendinizi 7/24 internet ortamında ulaşabilir kılmak açısından ne kadar önemli olduğunu söylememize artık gerek yok sanıyoruz. Son dönemde internet üzerindeki gelişmeleri, web site trafiklerini ve web siteleri üzerinden yapılan işlemleri benimsemeyenimiz yoktur diye tahmin ediyoruz... Evet web sitesi sahibi olmak artık yeni kitlelere ulaşmada en önemli unsur, hatta en önemlisi... Peki bir web sitesi sahibi olduğunuzda yeni kitlelere ulaşmak, firmanızı tanıtmak ya da kendinizi bulunabilir kılmak kolay mı? Elbette ki hayır! Profesyonel olmayan, kullanıcı memnuniyeti gözetilmemiş, SEO altyapısı doğru olmayan bir web sitesinin size hiçbir artı sağlamayacağını şimdiden belirtelim. Bu yazımızda bir web sitesi sahibi olmanın önemi konusundaki fikirlerimize ek olarak bu web sitesinin doğru formatlarda tasarlanıp hazırlanmasının ne kadar önemli olduğunu sizlere anlatmaya çalışacağız.

Web Tasarım Hizmeti Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Mutlaka Web Siteniz Olmalı

Firmanıza ya da tanıtmak istediğiniz unsurlara ait bir web sitenizin olması gerekliliğini tartışmaya gerek yok. Sizi temsil eden bir alan adı üzerinden (firma.com gibi) bir web sitesine sahip olmanız sizi 7/24 internet üzerinden herkese ulaştırabilir. Bu bakımdan öncelikli olarak bir web sitesi oluşturmanız gerekliliğine inanmalı ve bu hizmet için bir bütçe ayırmalısınız.

Web Sitenize Bütçe Ayırmalısınız

Web siteniz sizi 7/24 temsil eden en önemli iletişim aracınız. Bu durumda bu hizmete bütçe ayırmaktan kaçınmamalı - profesyonel olmayan kişilerden bu hizmeti almamalısınız. Web siteniz size yeni müşteriler kazandırma aşamasında en büyük yardımcınızdır, bu bakımdan Google'da ön sıralarda yer almak, ziyaretçilerinizi memnun etmek ve bu unsurlara bağlı web sitenizden verim sağlamak için web sitenizi profesyonel, tecrübeli ve konusunda uzman kişilere tasarlatmalısınız. Web tasarım çalışmasını ucuza ya da bedavaya getirme düşüncesinin size uzun vadede ciddi maddi kayıplar yaşatacağını tecrübelerimize güvenerek rahatlıkla söyleyebiliriz. Size en doğru bütçeyi sunan, işini profesyonelce yapan bir web tasarım ajansı ile çalışmanız işlerinizi büyütmenizdeki en önemli etken olacaktır. Bunu sağlamak, doğru bir altyapı sağlamak için de belirli bir bütçeyi gözden çıkarmanızı önermekteyiz. Elbette profesyonel bir web sitesi sahibi olmanızı sağlayacak üst düzey ve uygun fiyatlı hazır web sitesi yazılımlarının piyasada bulunduğunu söyleyebiliriz. Bunları bütçeniz dahilinde ve destek, danışmanlık konularını da göz önüne alarak kullanabileceğinizi belirtebiliriz. Biz bu konuda işinin ehli olmayan, amatör kişiler tarafından web tasarım hizmeti almamanız gerektiğini söylemeye çalıştık. İnajans olarak 2006 yılından beri web tasarım hizmeti veren bir firma olarak 2014 yılında Clouds ile adlandırdığımız hazır web sitesi yazılımını web sitesi ihtiyacı olanlar için bir seçenek olarak sunduk. Tasarım konusunda özel bir beklenti içerisinde olmayan ama web sitesi açmak isteyenler için hazır site yazılımları iyi bir seçim olabilir. Tekrar belirtelim burada önem belirtmeye çalıştığımız asıl konular hızlı çalışan, SEO konusunda doğru altyapıya sahip olan ve kullanıcı memnuniyetine sahip olan bir web sitesine sahip olmanızdır.

Web Tasarım Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Web sitenizi tasarlatmak istediğiniz firmanın tecrübeli olması ve uzun yıllardır web tasarım alanında hizmet verdiğinden emin olmalısınız. Bu konuda yapmanız gerekli tek işlem ilgili firmanın web sitesindeki referanslarını incelemek olacaktır. Yaptığı işleri, web tasarım çözümleri sunduğu firmalara web sitesinde yer veren web tasarım ajanslarını yaptıkları işlere göre değerlendirmeniz oldukça kolay olacaktır. Web sitesinde referanslarına yer vermeyen web tasarım şirketlerine çok fazla güvenmemeniz gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu durum ya ilgili firmanın yeterli sayıda referansa sahip olmadığını veya referanslarını diğer kişiler ile paylaşmak istemediğini düşündürmektedir. Oysa ki yüzlerce referansı olan bir web tasarım ajansı bunların hepsini referans sayfasında paylaşamasa bile bir kısmını ziyaretçilerine sunmayı tercih eder. Bu yüzden web tasarım ajansı seçimi yaparken ilgili ajansın referanslarını titizlikle incelemenizi öneririz.

Teknik Destek Web Sitesinin Temelidir

Web sitenizin kusursuz olarak yayına geçmesi ile web tasarım hizmetinin bittiğini düşünmeyin. Web siteniz yayına geçtikten sonra karşılaşacağınız bir çok durum ortaya çıkacak. Bu tip durumlarda hizmet aldığınız firmadan alacağınız eşsiz teknik destek web sitenizin gelişimi için oldukça önemlidir. Bu bakımdan web tasarımı hizmeti alacağınız firmadan anlaşma şartları kapsamında ne gibi teknik destek hizmetleri alabileceğinizi, güncelleme işlemlerinden nasıl ve hangi periyodlarda faydalabileceğinizi öğrenmeniz web sitenizin başarısı için oldukça önemlidir.

Web Tasarım Hizmeti Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Web Siteniz için Danışmanlık Hizmeti Çok Önemlidir

Aynı teknik destek konusunda olduğu gibi web siteniz için danışmanlık hizmeti almanız da oldukça önemlidir. Sizi doğru yönlendiren ve bilgilendiren bir web tasarım ajansı ile çalışmanız web sitenizin başarılı olmasını sağlayacaktır. Örneğin SEO konusunda sizi doğru yönlendiren bir web tasarımı ajansı sizin organik olarak daha fazla trafik almanızı ve buna bağlı müşterilerinizi arttırmanıza olanak sağlayacaktır. Aynı konuya benzer şekilde web sitenizin sosyal medyada daha etkin olması için size destek sağlayan bir ajans size oldukça fazla fayda sağlayacaktır. SEO ve sosyal medya konularında sizlere yapmanız gerekenleri anlatan ya da bunları size profesyonel ortamda sağlayacak bir firma ile çalışmanız web sitenizin başarısı için oldukça önemlidir.

Web Tasarım Hizmeti Neleri Kapsar?

  • Ön araştırma ve rakip analizi
  • Web tasarımı planın oluşturulması
  • Web tasarım altyapısı - SEO çalışmaları - kodlama
  • Web tasarım işlemi ve içerik girişi
  • Gerekli kontroller ve onay işlemi
  • Web sitesi yayını
  • Gözlem ve yedekleme
  • Güncelleme ve iyileştirme çalışmaları
  • Teknik destek
  • Danışmanlık

Farklı bir Şehirden Web Tasarım Hizmeti Almanın Olumsuzlukları Var mıdır?

Günümüz dünyasında fiziki olarak görüşmenin bir öneminin kalmadığı ortada... Dolayısı ile aynı dili konuşan insanlar olarak teknolojinin bize sağladığı imkanlar üzerinden internet üzerinden yapılan görüşmeler ile de pek çok başarılı internet sitesi üretilebilir. Bu bakımdan web tasarım hizmeti almak istediğinizde sizinle aynı konumda olan firmalar arasından seçim yapmak yerine size fayda sağlayacak, web sitenizi başarılı kılacak bir firma (Konumu sizden farklı olsa bile) üzerinde araştırma yapmanız sizin için doğru olacaktır. Fiziki görüşme sağlamak size ilgili firma için gerçek anlamda bir güven sağlamaz. Asıl olarak ilgili firmaya istediğiniz zaman telefon, online ya da eposta ile ulaşıp, hızlı bir dönüş cevap almanız önemlidir. Bu açıdan bakıldığında web tasarım hizmetini illa ki sizinle aynı şehirde bulunan bir ajanstan edinmeniz önemli bir konu değildir. Asıl önemli olan web tasarım hizmetini kusursuz bir şekilde başlangıçtan sonuna doğru bir şekilde almanızdır. Bunu da sizinle aynı lokasyonda olmayan ajanslardan dahi rahatlıkla sağlayabileceğinizi söylemek isteriz; lakin günümüz iletişim araçları birbirimiz ile iletişime geçmek için oldukça kolaylaştı... Ankara'da web tasarım hizmeti veren bir ajans olarak Ankara dışında da bir çok firmaya profesyonel web tasarımı ve güncelleme hizmeti verdiğimizi gururla belirtebiliriz. Bir çok müşterimiz ile hiç yüz yüze görüşmesek de onlara yıllardır web tasarımı ve web sitesi barındırma hizmetini kusursuz şekilde verdiğimizi söyleyebiliriz.

Web tasarım çalışması çok önemli ve ciddiyetle yürütülmesi gereken bir hizmettir. Çünkü oluşturacağınız web sitesi internet üzerinde size dair yapılan her aramada görüntülenecek ve ziyaret edilecektir. Bu yüzden web sitesi sahibi olmak isteyen ya da web sitesinden memnun olmayanlara önerimiz bu konuda profesyonel hizmet almak için arayışa geçmeleridir. İnajans olarak 2006 yılından bu yana Ankara merkezli tüm Türkiye geneline profesyonel web tasarım hizmeti sunmaktayız. Amacımız tüm hazırladığımız web sitelerinin sahiplerine yarar sağlaması... Bu amaçla gece-gündüz demeden sistemlerimizi geliştirmeye çabalıyoruz. Web tasarım çözümleri için bilgi veya teklif almak isterseniz (312) 963 15 01 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

2005 yılından bu yana web tasarım hizmeti sunmaktayız. Profesyonel web tasarım çalışması için teklif almak isterseniz bize ulaşın.

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...