E-ticaret Siteniz için 10 Satış ve Pazarlama Yöntemi

13/10/2020
Eticaret sitesine sahipseniz daha çok kişiye ulaşmalı ve satışlarınızı arttırmalısınız. Eticaret sitenize daha çok ziyaretçi gelmesi veya satın alım işlemi yapmadan sitenizden çıkan kişiler için belirli pazarlama çalışmaları yapmalısınız. Öncelikli hedefiniz eticaret sitenize yeni ziyaretçiler çekmek ve sonrasında bu kişileri tekrar sitenizi ziyaret ettirmek olmalı. Birçok satış ve pazarlama yolu ile eticaret sitenizin trafiğini ve buna bağlı online satışlarınızı arttırmak mümkün. Biz bu yazımızda eticaret siteniz için kullanabileceğiniz 10 satış ve pazarlama yöntemini anlatmaya çalışacağız.

Profesyonel SEO Çalışmaları

SEO, eticaret siteniz ile ilgili kelimelerde Google'da üst sıralarda yer almanızı amaçlayan çalışmaya verilen isimdir. Google'da sizinle ilgili ne kadar çok kelimede ilk sayfada yer alırsanız ziyaretçi sayınız ve buna bağlı online satışlarınız artacaktır. Profesyonel SEO hizmeti almaktan, yatırım yapmaktan çekinmeyin! Zira size organik olarak en çok trafiği sağlayacak yöntem her zaman SEO'dur. Profesyonel SEO çalışmasında öncelikle e-ticaret altyapınızın SEO konusunda eksik olduğu alanlar tespit edilir ve elden geçirilir, sonrasında ise içerik ve sosyal medya ile ilgili çalışmalar yürütülür. İyi altyapı, hız, sosyal medya etkinliği ve kaliteli içerik başarılı bir SEO çalışmasının önde gelen kriterleridir. Başarılı SEO'ya sahip eticaret sitenizin olması uzun vadede sizin için en önemli unsur diyebiliriz. Dahası eticaret sitenize yapacağınız en önemli emek ve maddi yatırımın SEO olduğunu söyleyebiliriz.

SEO ile ilgili şu yazılarımız ilginizi çekebilir: Eticaret Sitenize SEO Analizi Yapalım mı? ve SEO'ya Yatırım Yapın

SEO

Google Ads Arama Reklamları

Google Ads, eski adı ile Google Adwords üzerinde anahtar kelime üzerinden reklam vermeniz sizi direk ilgili ürünü arayan kişiye ulaştırmış olacaktır. Bu yüzden Google Ads arama reklamları ile çok hızlı olumlu geri dönüşler alabilirsiniz. Google Ads üzerinde istediğiniz kelime veya kelime öbekleri için reklam oluşturmanız mümkün. Örneğin gümüş takılar üzerine satış yapan bir eticaret siteniz varsa "Gümüş Kolye" - "Gümüş Küpe" - "Hediyelik Gümüş" gibi kelime öbekleri için reklamlar verebilir ve bu ürünü arayan kişilere ulaşabilirsiniz. Google Ads kullanımı biraz detaylı bilgi gerektiren ve iyi analizler yapılarak çalışılması gerekli bir konudur. Her kelimenin tıklanma başı maliyeti farklı, her kelimenin alacağı reklam sıralamasına göre de harcayacağı tutarlar değişkenlik gösterir. Belirli bir bütçe dahilinde, eticaret siteniz için Google Ads reklamlarını kullanmanızı önemle öneririz. Google Ads konusunda fikriniz yok ya da kendiniz uğraşmak istemez iseniz Google Ads için profesyonel hizmet alabilirsiniz.

İlgili bir blog yazımız: Yeni Başlayanlar İçin Google Ads - Temel Düzey

Google Ads

Google Ads Yeniden Pazarlama (Re-Marketing)

Yeniden pazarlama ile eticaret sitenizi ziyaret eden kişileri tekrar eticaret sitenize çekebilirsiniz. Bunun için kullanılabilecek en etkili yöntemlerden biri de Google Ads yeniden pazarlama reklamlarıdır. Bu reklam uygulaması ile eticaret sitenizi ziyaret eden kişilere Google Ads reklamı yayını yapan web sitelerinde reklamlarınızı gösterebilirsiniz. Hemen her haber, blog ya da benzeri siteler Google Ads reklamları yayınlamaktadır. Ek olarak Youtube.com üzerinde de Google Ads reklamları yayınlanmaktadır. Bu durumda Google Ads yeniden pazarlama reklamlarını kullanarak sitenizi ziyaret etmiş bir kişiye internet üzerinde sonradan ulaşmanız oldukça kolaylaştı. Tekrar eden ziyaretlerin kararsız alıcılarda sipariş verme konusunda olumlu tepki yaratacığı bir gerçek. Bu yüzden eticaret sitenizin siparişlerini arttırmak için Google Ads yeniden pazarlama reklamlarını kullanmalısınız. Yeniden pazarlama sadece siparişlerinizi arttıracak bir reklam türü değil; yeniden pazarlama reklamları görünürlüğünüzü arttıracağı için marka bilinirliğinizi de yükseltecektir.

Bu kıyağımızı unutmayın :) Google Ads ile Yeniden Pazarlama Reklamları Oluşturmak

Sosyal Medyayı Yoğun Kullanın

Öncelikli olarak Facebook ve Instagram'ı etkili şekilde kullanmalısınız. Zaman zaman ürünleriniz, zaman zaman da sektör ve ürünleriniz ile ilgili faydalı ve ilgi çekici gönderiler oluşturun ve bu mecralarda paylaşın. Paylaşımlarınıza gelen yorum ya da size direk olarak ulaşan kullanıcı mesajlarına hızlıca cevap verin. Sosyal medyada etkili olmanız eticaret sitenizi güçlendirecektir. Sosyal medya üzerinde reklamlar için bütçe ayırmak için çekinmeyin. Facebook ve Instagram üzerinde reklamlar oluşturun. Sosyal medya üzerinde iyi iş çıkarmanız SEO konusunda da size çok fayda sağlayacaktır.

Eticaret Siteniz için 10 Satış ve Pazarlama Yöntemi

Instagram Reklamları

Instagram üzerinde oluşturduğunuz gönderiler takipçileriniz ve diğer bazı kısıtlı kullanıcıya görünür. Yani erişimi az olabilir. Gönderinizin daha büyük kitlelere ulaşabilmesi için Instagram reklamlarını kullanabilirsiniz. Düşük bütçeler ile kullanabileceğiniz bu reklam türü eticaret sitenize fayda sağlayacaktır. Ek olarak Instagram hesabınızın da takipçilerinin artmasına yardımcı olacaktır. Instagram üzerinde tanıtım oluştururken cinsiyet, yaş, ilgi alanı gibi konularda seçimler yaparak size en yakın kitleyi hedefleyerek tanıtım yapabilirsiniz.

Instagram'da nasıl reklam oluşturulur? Cevabı bu yazımızda: Instagram Üzerinden Tanıtım Oluşturma

Facebook Reklamları

Instagram gibi Facebook üzerinde de kitle oluşturarak reklamlar yapabilirsiniz. Türkiye'de yaşayan 20-40 yaş arası kadınlar, ya da 30-40 yaş arası ebeveynler oluşturabileceğiniz kitleler için birer örnek. Instagramda sadece gönderinizi öne çıkaran tanıtımlar hazırlayabilirken, Facebook üzerinde web sitesi ziyareti, oluşturulan bir gönderiyi öne çıkarma, sayfanın beğeni sayısını arttırma gibi reklam türleri bulunur. Eticaret siteniz için web sitesi tıklamaları ve gönderi öne çıkarmak reklam seçenekleri için iyi bir tercih olabilir.

Facebook

Facebook Yeniden Pazarlama

Facebook üzerinde oluşturduğunuz reklamları daha önceden eticaret sitenizi ziyaret eden kişilere gösterebilirsiniz. Bu şekilde aynı Google Ads yeniden reklamlarında olduğu gibi ziyaretçilerinizi tekrar eticaret sitenize çağırabilirsiniz. Tekrar eden ziyaretler siparişlerinizi gözle görünür oranda arttıracaktır.

Influencer

Sosyal medyada ünlü ya da çok takipçisi olan hesapların ürün yerleştirme mantığı ile oluşturduğu gönderiler olarak adlandırılabilir. Direk ürün üzerinden hedefleme yapmadığı, doğal bir akışın içerisinde hazırlandığı için oldukça etkili bir pazarlama yoludur. Bu yöntemle ürünleriniz çok yüksek oranda bir kitleye ulaşır ve ek olarak sosyal medya hesabınızın etkileşimi artar.

Influencer

Youtube

Video pazarlama eticaret siteleri adına oldukça etkili bir yöntemdir. Öncelikle kendinize ait Youtube kanalınızı oluşturmalı ve ürünleriniz - sektörünüz ile ilgili kaliteli içerik barındıran videolar hazırlayıp yayınlamalısınız. Videolar metin ya da resim görsellerine göre daha ilgi çekici ve etkilidir. Ürünleriniz için videolar hazırlamak hem eticaret sitenize ilgiyi arttırmak hem de sosyal medya üzerinde etkileşiminizi arttırmanız adına oldukça çok önemlidir. Ürün sayfalarınızda videolara yer vermek yine siparişlerinize artı değer katacaktır.

Youtub

Eposta Pazarlama

Klasik bir dijital pazarlama aracı olan eposta pazarlama birçok evreden geçmesine rağmen önemini yetirmiş değil. Onayını aldığınız üyeleriniz ve müşterilerinize belirli aralıklar ile yeni ürünlerinizden, kampanyalarınızdan oluşan epostalar göndermelisiniz. Bu iletilerin profesyonelce hazırlanmasına ve yeterli çekiciliğe sahip olduğundan emin olmalısınız. Çok sık eposta göndermek başınızı ağrıtabilir, bu yüzden belirli aralıklar ile profesyonelce hazırlanmış, vurucu iletileri üyelerinize iletmelisiniz. Göndermiş olduğunuz iletilerde kullanıcının ebülten üyeliğine ilişkin bir iptal etme tuşunun olduğunu ve kişinin bu iptali yaptığı zaman bir daha sizden ebülten almayacağından emin olmalısınız. Bu hem yasal, hem de üyenizin memnuniyeti için oldukça önemli bir detay. Müşteri ya da üyelerinize rızaları olmadan kesinlikle eposta göndermeyin. Üye olurken bülten üyesi olmak isteyip istemediğini sormalı, bülten üyesi olanların da istediği zaman bu üyelikten ayrılmalarını sağlamalısınız.

Eticaret sitenize fayda sağlayacak pazarlama araçlarını sizler için paylaştık. Kimi aracı kendiniz yönetebileceğiniz gibi, kimisi için de profesyonel hizmet almayı tercih edebilirsiniz. Eticaret sitenize doğru pazarlama araçları ile mantıklı yatırımlar yaptığınız zaman bunu fazlası ile geri alacağınızı unutmayın.

Bütün saydığımız araçların tek bir amacı eticaret sitenize daha fazla ziyaretçi çekmek. Ziyaretçi sayınız arttıkça online siparişleriniz de artacaktır. Ayrıca bahsettiğimiz tüm bu araçlar birbirlerini destekler niteliktedir. Örneğin Instagram üzerinden e-ticaret sitenize giriş yapan bir kullanıcı, internet sitenizdeki bir videoyu ilgi çekici bulabilir ve Youtube kanalınıza abone olabilir. Buradan sağladığınız pazarlama karı ise bu kullanıcıya artık Youtube üzerinden de ulaşabileceğinizdir. Aynı şekilde ilgilendiği bir ürünü arayan kişiye organik arama sonucu ile ulaşabilirsiniz, kişi sizi sosyal medya hesaplarınızdan takip etmeye başlayabilir. Böylece bir etkileşim ile onlarca kanaldan kişiye ulaşma fırsatına sahip olabilirsiniz. Kaliteli içerikler üretip, etkileşimi güncel tuttuğunuz ve yeniden pazarlama reklamlarına yatırım yaptığınız sürece bu kişiler her daim hedef kitleniz içerisinde kalacaklardır.

Eticaret yazılımı ya da diğer araçlar için profesyonel destek isterseniz bize ulaşabilirsiniz: 0(312) 963 15 01

Bu Kapsamdaki Hizmetlerimiz:
  • Eticaret Yazılımı (Özel veya Hazır Paket)
  • SEO Danışmanlığı
  • Google Ads Danışmanlığı
  • Sosyal Medya Danışmanlığı
Yorumlar
14/ Ekim/2020 (13:10:43) Yakup Sarı:
Google Remarket reklamları için günlük bütçemiz ne kadar olmalı? Örneğin günlük 20₺ yeterli mi? Teşekkür ederim.
Cevaplar
14/ Ekim/2020 (13:50:47) İnajans:
Google Ads görüntülü reklamlar için bütçe tamamen size, sektörünüze göre değişkenlik gösterir. Ortalamada tıklama başına 0,50₺ harcansa 20₺ bütçe ile 40 tıklama alabilirsiniz. Yani sitenizi ziyaret etmiş 40 kişiyi tekrar sitenize sokabilirsiniz. Reklamları oluşturduktan sonra günlük kontroller yaparak ideal bütçe ve teklifi yakalayabilirsiniz.
14/ Ekim/2020 (11:51:45) Polat:
Özellikle Instagram reklamları başarılı sonuçlar getirmiyor. Denemediğim şey kalmadı, boşuna para harcamayın Instagramda.
Cevaplar
20/ Ekim/2020 (22:09:39) Polat:
Instagram reklamlarından bende hiç memnun kalmadım. 1 hafta boyunca 150tl para harcadı bir tane yorum dönüş vb gelmedi. Tavsiye etmiyorum.
14/ Ekim/2020 (16:17:40) İnajans:
Doğru hedefleme ve doğru içerik ile Instagram reklamlarından verim alabilirsiniz.
14/ Ekim/2020 (16:13:35) Ali Sercan:
Restoranım için Instagram reklamları kullanıyorum, hedef kitlesi olarak restoran 3km çap seçimi yapıyorum. Ve dönüşlerden çok memnunum.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...