SEO Danışmanlığı Nedir? Neden SEO Hizmeti Almalısınız?

08/04/2020

SEO danışmanlığı bir eticaret ya da web sitesinin arama motorlarında organik aramalarda daha yüksek sıralamalar alması için yürütülen çalışmalardır. Search engine optimization yani arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bu çalışma ile amaçlanan, ilgili sitenin arama motorlarında daha iyi sıralamalar alması ve sonucunda daha çok doğal - organik trafik elde etmesidir. SEO Danışmanlığı hizmeti veren ajansların ya da SEO danışmanlarının ana amacı yaptıkları çalışmalar ile ilgili sitenin arama motorlarında yüksek sıralarda yer alması ve buna bağlı web site trafiklerini arttırmasıdır.

SEO Danışmanlığı

SEO hizmetlerinin süreçleri ve uygulamaları bir bütün halinde ele alındığında SEO Danışmanlığı olarak adlandırıldığını belirtebiliriz. Bir sitenin SEO konusunda analizinin yapılması, çalışmalara başlanması, çalışmaların sürdürülmesi, incelenmesi, raporlanması ve iyileştirilmesi işlemlerini SEO danışmanlığı kavramı altında toparlayabiliriz. SEO danışmanlığı bir web sitesinin arama motorlarında daha çok kelimede ilk sayfada yer alması için gerekli tüm işlemleri yapan, bunları kontrol ve analiz eden hizmetlerin bir bütün olarak adlandırıldığı kavramdır.

SEO Danışmanı

SEO çalışmalarınızı sürdüren ve size SEO konusunda analizler sunan kişi SEO danışmanıdır. SEO danışmanı kendisini hergün güncel gelişmeler karşısında geliştiren, araştırma yapan ve kendisini sürekli geliştiren kişidir. SEO uzmanı olarak ta nitelendirilen bu kişiler SEO konusunda deperli birikimlere sahiptir ve bunları yönettiği siteler üzerinde uygulayan kişilerdir.

SEO Danışmanlığı Hizmeti Almanın Yararları Nelerdir?

Firmanıza ait web sitesinin firmanız ile alakalı birçok kelimede arama sonuçlarında ilk sayfada yer alması web site trafiğinizinde aynı oranda artmasını sağlar. Bu da sizin yeni müşteriler edinmenizi sağlar. Bu açıdan profesyonel bir SEO hizmeti almak ya da SEO'ya yatırım yapmak son derece doğru bir karardır. Doğru ve profesyonel bir ajanstan aldığınız SEO danışmanlığı hizmetinin size dönüşü yatırımınızdan çok daha fazla olacaktır.

SEO Danışmanlığı

SEO Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bir web ya da eticaret sitesi hazırlattığınızda bu sitenin altyapısı SEO uyumlu olabilir ya da SEO kriterlerine uyabilir. Ancak bu tek başına sitenizin arama motorlarında başarılı olacağı anlamına gelmez. Bu altyapısal olarak arama motorlarında başarılı olmanız için gerekli şartları sağlamış olur sadece. SEO başarısı için web sitenizin içeriği, sürekli güncellenmesi, yeni özgün içerikler üretilmesi, sosyal medya ile bağlantısı, harici linkler elde edebilmek gibi bir çok detaya daha ihtiyacı vardır.

Bir web sitesi hazırlatıp olduğu gibi kaderine bırakmanız ve sonucunda Google'da arka sıralarda kalmanızın nedeni web sitesini hazırlattığınız kişiler değildir. Eğer ki web siteniz doğru altyapıya sahipse, bu başarısızlığın nedeni gerekli SEO çalışmalarını profesyonelce sürdürmemeniz ya da hiç başlamamış olmanızdır. Web siteniz yayına alındıktan sonra SEO çalışmalarına önem vermeniz ve belirli bir bütçe ayırmanız oldukça önemlidir. SEO çalışması ucuz bir hizmet değildir, çünkü kolay ya da bir anda gerçekleştirilen bir işlem değil, uzun soluklu, analizler üzerinde kademe kademe yürütülen bir çalışmadır.

SEO Danışmanlığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Web siteniz hazırlanırken sitenin altyapısı SEO uyumluluğu dahilinde size teslim edilmelidir, evet. Fakat sonrasında ciddi ve profesyonel SEO çalışmasını kendiniz, ekibiniz ya da profesyonel SEO danışmanlığı hizmeti alarak sürdürmelisiniz.

SEO Danışmanı - SEO Uzmanı Kimdir?

Eticaret ya da web siteniz ile ilgili SEO çalışmalarını sürdüren, gözlemleyen, analiz eden, iyileştirmeler yapan ve size çalışmaları hakkında detaylı analiz - rapor sunan kişi SEO danışmanı ya da SEO uzmanı olarak adlandırılır. Bir firmadan SEO danışmanlığı hizmeti aldığınızda size en az 1 SEO danışmanı / uzmanı atayacak ve SEO çalışmaları süresince size bu kişi yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi sunacaktır.

SEO Uzmanı Ne Yapar?

SEO uzmanı kendisini arama motorları ve internet konusunda her daim güncel tutar. Gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip eder ve kendisini bu konuda daima geliştirir. Üzerinde çalıştığı SEO projelerini belirli bir disiplin dahilinde rutin olarak - araya fazla zaman bırakmadan - sık sık kontrol eder ve gerekli gördüğü işlemleri uygular. SEO uzmanları belirli bir disiplin altında çalışırlar. Her an her yerde internet erişimi olduklarında projelerini kontrol ederler ve gerekli gördükleri düzenleme - güncellemeleri eş zamanlı uygular, bunları çalışma ekibi ve site yöneticileri ile paylaşırlar.

Web ya da eticaret sitenizin altyapısının SEO uyumlu olduğunu varsayarak yazımıza devam ediyoruz. Bu altyapı uyumluluğu olarak, web sitesinin mobil uyumlu olması, SSL sertifikasına sahip olması, hızlı yüklenmesi, akıllı url - temiz urller ile çalışması, site haritası, Robots.txt dosyası bulunması gibi özellikleri belirtebiliriz.

Akıllı - Temiz Url Nedir?

SEO bakımından doğru ve temiz urllere sahip olmak çok önemlidir. Doğru bir URL yapısı şu şekilde olmalıdır: domain.com/seo-calismasi gibi olmalıdır. Hem kısa hem içerisinde kafa karıştıran değerler bulundurmayan URL'ler SEO çalışmalarında değerlidir.

Sosyal Medyanın SEOya Katkısı

SEO için Anahtar İçeriktir

Web sitenizin tüm içeriği ya da e-ticaret sitenizdeki ürünlerin detayları SEO için en önemli değerdir. Web sitenizdeki içeriklerin ilgi çekici olması, özgün ve kaliteli olması sitenizin ziyaretçilerini memnun etmekle doğru orantılı olduğundan SEO çalışmaları için çok önemlidir. Google bir web sitesinin sıralamasını belirlerken o web sitesinin ziyaretçilerinin memnun olup olmadığına çok önem vermektedir. Bunu da sayfada kalma süresi, toplam gezilen sayfa sayısı gibi ölçümlerle tespit ederek bir algoritma üzerinden kullanmaktadır. Aynı şekilde bir e-ticaret sitesinin ürün detayları özgün ve ziyaretçinin ihtiyaçlarını karşılıyor durumda ise Google tarafında artı bir yeri olacaktır. Web ya da eticaret sitenizde hiçbir durumda başka siteden kopyalanmış içerik bulundurmamanızı öneriyoruz. Elbette bir konuyu anlatırken, bir başka siteden bir bölüm yazı paylaşabilirsiniz. Bu tip ihtiyaçlarda da alıntı olan metni belirtmeli ve kaynak göstermelisiniz. Benzersiz içerik üretiminin web siteniz için en büyük yatırım ve gelecekte çok büyük getirileri olacağını söyleyebiliriz.

İçerik Üretmek Ciddi Bir İştir

Bir web sitesi için içerik üretmek oldukça detaylı ve emek isteyen bir iştir. Ancak Google'da üst sıralarda çıkmanın kaliteli ve sürekli üretilen özgün bir içerik haricinde başka bir yolu olmadığını da belirtmek isteriz. Bir web sitesi açılırken eklenen 20 kaliteli içeriğe uzun zaman eklemeler yapmaz iseniz siteniz sıralama kaybedecek ve başarısız olacaksınızdır. Bu yüzden doğru altyapıya sahip bir web siteniz ve başlangıçta üretilen içerikler haricinde de web sitenize dünenli olarak içerik ekleyerek web sitenizi takip edilir hale getirmeniz SEO çalışmaları için oldukça önemlidir. SEO danışmanlığı hizmetlerimizde altyapısal eksiklikleri giderdikten sonra aylarca içerik konusu üzerinde çalıştığımızı ve bu konuda hassas bir ajans olduğumuzu belirtebiliriz.

İyi İçerik Devamı Yoksa Yeterli Değildir

Web ya da e-ticaret siteniz çok kaliteli ve ziyaretçiyi size çeken içeriklere sahip olabilir. Bu durum kısa vadede size SEO anlamında olumlu dönüşler sağlayacaktır. Ancak yeni içerik üretmeye devam etmelisiniz. Güncel kalmaya ve zamansal olarak çok fazla boşluk vermeden her daim yeni içerikler oluşturarak ziyaretçilerinizi kendinize bağlamalısınız. Bir ziyaretçinin sonradan tekrar sitenize ziyarette bulunması çok değerlidir.

İyi İçerik Size Backlink Kazandırır

SEO için oldukça önemli bir kriter olan backlink unsuru da iyi içeriğiniz ile kendiliğinden oluşacak bir kaynaktır. İçerikleriniz ilgi çekici olduktan sonra illa ziyaretçileriniz tarafından başka sitelerde - forumlarda paylaşılacak ya da benzer konu için başka sitedeki bir yazıda kaynak gösterileceksiniz. Aslına bakarsanız SEO çalışmalarında backlink ile doğrudan ilgilenmeye gerek kalmaz. Çünkü SEO'nun temeli olan iyi ve kaliteli içerik zaten doğal yoldan size backlink kazandıracaktır. Özetle içerikleriniz iyi ise zaten başka kaynaklardan bağlantı almanız oldukça kolaylaşacaktır.

SEO danışmanı ya da SEO uzmanı ekibiyle birlikte siteniz için içerik üretmelidir. İçerikleri başka kaynaklardan satın almak yerine bizzat kendileri ya da konuya hakim olan profesyoneller üretmelidirler. Firmanızı tanıyan ve iyi analiz eden bir SEO ekibi içeriklerinizi benzersiz ve ziyaretçilerinizi çok memnun edecek şekilde hazırlayabilir.

Sosyal Medyanın SEO'ya Katkısı

Sosyal medyadaki gönderiler, paylaşımlar SEO için önemli bir etkendir. SEO çalışmalarında aralıksız olarak sosyal medya çalışmaları da yapılmalıdır. Web/eticaret sitesi ile sosyal medya entegrasyonu sağlanmalı ve site içerisindeki tüm yenilikler, içerikler eş zamanlı ve ilgili sosyal medya mecrasına uygun formatta paylaşılmalıdır. Sosyal medyanın doğru kullanımı içeriklerinize olan ilgiyi arttıracak, sizinle ilgili paylaşımlar artacak ve bu SEO açısından size olumlu puan katacaktır.

SEO Neden Önemlidir?

Bir anahtar kelime ile Google Ads (Adwords) üzerinde 1 yıl süresince sizce ne kadar para harcarsınız? Diyelim ki 10.000TL bütçe ile bu kelimede 1 sene süresince ilk sıralarda yer aldınız. Peki profesyonel bir SEO çalışması sonucunda bu ve buna bağlı üretilen kelimeler ile ilk sayfada doğal yollarla yer almak size %100 katkı sağlamaz mı? Elbette sağlar. Bu yüzden doğal yollar ile de Google'da ilk sayfada olmanız çok önemli. Kesinlikle belirtelim ki, Google Ads yerine SEO çalışması yaptırın demiyoruz. Google Ads kullanmaya devam ederken SEO çalışmalarına da yer verin ve bütçe ayırın. İlerleyen süreçte hem Google Ads hem SEO çalışmalarını sürdürürken organik sırada önde gelen kelimelerinizin Google Ads üzerindeki bütçesini kısabilir; arka sıralarda kalan kelimeleriniz için bütçe yükselterek başarılı bir optimizasyon yapabilirsiniz.

Madem öyle, bu yazı tam sizlik olabilir: Google Ads mi? SEO mu?

Yukarıda ele aldığımız unsurların her biri kendi başına detaylı bir çalışma gerektirir. SEO danışmanlığı, bu işlemleri sizin adınıza profesyonel bir ekibin yapmasını sağlar. Çok fazla kriter ve detay olduğundan bu işi profesyonellerin sizin adınıza yapması hem sitenizi daha başarılı hale getirecek iken, sizin de bu işlemler için vakit kaybetmemenizi, ek personel barındırmamanızı sağlarken tamamen işinize odaklanmanıza olanak sağlar.

Profesyonel SEO çalışmaları sonucunda olması beklenen sonuç şudur: Siteniz ilgili anahtar kelime ve benzer kelime türevlerinde Google'da ilk sayfada yer alır ve çalışmaların öncesine göre web site trafiğiniz gözle görülür şekilde artar. Web ya da eticaret sitenize giren kişi sayısı arttıkça satışlarınız da doğal olarak aynı paralellikte artış gösterecektir.

SEO Danışmanları Hangi Programları Kullanırlar

Web tabanlı birçok SEO yazılımı bulunmaktadır. Bu yazılımlar bir sitenin bir kelimede hangi pozisyonda olduğunu, rakiplerinin analizlerini yapıp raporlaması gibi çok detaylı verileri sunabilirler. Her SEO firması kendine göre bu tip web tabanlı uygulamalardan faydalanır ve veri analizi yapar. Ancak tüm SEO çalışanlarının muhakkak kullanmakta zorunlu olduğu 2 uygulama mevcuttur. Bunların ikisi de Google tarafından sunulan: Google Search Console ve Google Analytics'tir. Bu iki uygulama bir web sitesinin SEO açısından ne durumda olduğunu günbegün detaylı bir şekilde kullanıcısına raporlayabilen gelişmiş özelliklere sahiptir. SEO uzmanları bu iki uygulamayı son derece etkin ve profesyonel olarak kullanırlar.

PageSpeed Insights

Google'ın web sitelerinin ziyaretçileri için daha verimli hale gelmesi için belirli ölçümler yaptığı uygulamasıdır. Bu uygulama bir web sitesinin açılış hızı, açılışı esnasındaki düzen kaymaları gibi değerleri hesaplayarak bir ölçümleme yapar. Burada Google web sitesine ait skorların belirli verilerin altında olmasını ister. Örneğin tüm sayfa yüklemesinin 2.5 saniye içerisinde tamamlanmasını bekler. Ana amaç web sitesinin hızlı açılması, kullanıcısını yormaması ve içeriğin kolayca görüntülenmesini sağlamaktır. Profesyonel bir SEO danışmanı web site altyapısını PageSpeed Insights ölçümlerinde başarılı sonuç verecek şekilde hazırlar ya da web tasarım ekibine rapor çıkartır. PageSpeed Insights konusunda detaylı bir yazımız mevcut: PageSpeed Insights Nedir?

SEO Araçları

SEO analizi ve çalışmaları için çok farklı uygulamalar mevcuttur. Bu uygulamalar rakipleriniz ile sizi karşılaştırma, kelimelerinize ait raporları sunma ve backlinklerinizi anlık görüntüleme gibi hizmetleri size sunarlar. Bu uygulamaları kapsamlı kullanmak için genellikle ücretli bir versiyon lisansına sahip olunması gerektiğini belirtelim. Ahrefs, SemRush ve Seranking bu uygulamalara verebileceğimiz öncelikle akıllara gelen SEO araçlarıdır.

Her SEO Danışmanlığı Firması Benzer Şekilde mi Çalışır?

Her sektörde, her firmanın çalışma şekilleri birbirinden ayrılabilir. SEO çalışmalarında ana fikir aynıdır: web sitenizin trafiğini arttırmak. SEO danışmanlığı firması seçiminde ilgili firmanın tecrübesine bakın, referanslarını iyi inceleyin. SEO çalışmalarını doğal yollar ile yaptığından emin olun. Google ne istiyorsa bunları sağlayacağından ve sitenize sunabileceğinden emin olun. Organik aramada 1.sıra garantisi veren, durmadan kendini öven firmalardan uzak durun. Google'da 1. sıra garantisi kimse veremez bunu unutmayın! SEO çalışmalarındaki ana amacımız web sitenize ait kelimelerin büyük çoğunluğunda sizi ilk sayfaya taşımaktır.

Profesyonel SEO 50 - 100₺'lik bir Servis Değildir

Çok ucuza SEO servisi olmaz. SEO yukarıda bahsettiğimiz gibi çok emek, devamlı gözlem ve iyileştirme isteyen bir servistir. Dolayısı ile cüzi rakamlar ile SEO servisi yaptırmanız paranızı boşa harcamanız anlamına gelir. 100₺'ye SEO hizmeti alacağınıza 100₺'nin cebinizde kalmasını öneririz.

Kaliteli ve Özgün İçerik = Başarılı SEO başlıklı blog yazımız ilginizi çekebilir.

SEO Danışmanlığı Hizmeti Almalı mıyım?

Profesyonel bir SEO firmasından SEO danışmanlığı hizmeti almanız web veya e-ticaret sitenize oldukça olumlu etki sağlar. Sizinle ilintili daha fazla anahtar kelime ile arama motorlarında birinci sayfada yer alarak trafiğinizi arttırabilirsiniz.

SEO Firması Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikli olarak SEO firmasının konusunda ne kadar etkili olduğunu internet üzerinden araştırın. Referanslarının Google üzerindeki pozisyonlarını gözden geçirin. Profesyonel bir ekibe sahip olduklarından ve sizinle devamlı ilgilenecek bir temsilciniz olacağından emin olun.

Profesyonel SEO Çalışmalarına Bütçe Ayırın

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi profesyonel SEO çalışmaları ile sitenize ait trafik çok önemli derecede artacaktır. Bu sayede firmanızın ciroları da yükselecektir. Bundan ötürü SEO çalışmaları için bütçe ayırmanızı ve bu çalışmalar sonucu çok büyük yararlar elde edebileceğinizi belirterek son noktayı koyalım.

SEO Danışmanlığı Ücreti Ne Kadar?

Bu sorunun cevabı net olarak sektörünüzün analizi, rekabet ortamı ve web sitenizin altyapısı detaylı şekilde incelenerek verilebilir. Bazı kelimeler ve bağlı sektörleri SEO çalışmaları açısından daha fazla emek vermeyi gerektirebilir. Ya da web sitenizin altyapısının SEO çalışmaları için uygunluğu da SEO danışmanlığı ücretini değiştirebilecek önemli bir etkendir. Bu yüzden SEO hizmeti almak istediğinizde web sitenizi, arama kelimelerinizi hizmet almak istediğiniz SEO ajansına ileterek teklif talebinde bulunmalısınız. Profesyonel SEO ajansları sektörünüzü, web sitenizi ve rekabet durumunu analiz ederek size bir SEO ücretlendirmesi sunacaklardır.

SEO Pahalı Bir Hizmet midir?

Yazımızın önceki bölümlerinde de belirttiğimiz gibi SEO 100TL'lik bir hizmet değildir. SEO için çok yönlü ve farklı kategorilerde ciddi emekler verilerek çalışmalar yapılır. Bu yüzden de SEO bütçesi belirlerken biraz uzun vadeli düşünmenizi öneririz. Başarılı bir SEO çalışması sonucunda elde edeceğiniz organik trafik düşünüldüğünde profesyonel SEO danışmanlığı için ayırdığınız bütçenin pahalı ya da çok olmadığını ve bunu ayırmaya değeceğini rahatlıkla görebilirsiniz. Düşünsenize sizinle ilgili arama sorgularının sonuçlarında günün her saati - 7/24 1. sayfada yer almak size tahmin ettiğinizden fazla bir geri dönüş sağlayacaktır.

Doğru SEO Ajansı Seçimi Sizi Başarıya Götürür

Web sitenizle hergün ilgilenecek, içerik üretecek, hataları gözlemleyip hızlıca güncelleyecek ve belirli raporların verilerine göre SEO çalışmalarınızı yürütecek bir ajans bulduğunuzda başarılı olmanın ilk adımını atmış olduğunuzu rahatlıkla söyleyebiliriz.

SEO Danışmanlığı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz: 0(312) 963 15 01

SEO çalışmalarında öncelikli olarak web sitenizi ve rakiplerinizi inceler, sizinle ilgili anahtar kelimeler doğrultusunda bir ön çalışma yaparız. Buna bağlı size SEO teklifimizi sunarken tüm bu ön araştırmamızı ve çalışma sonunda öngördüğümüz sonuçları sizler ile paylaşırız.

SEO Ölçümleme ve Raporlarında Hangi Kaynaklardan Yararlanıyoruz?

  • Google Search Console Google'ın sunduğu bu uygulama SEO çalışmaları için benzersiz niteliktedir. Uygulama web sitenizdeki kullanıcı aksaklıklarını size sunduğu gibi, anahtar kelimeleriniz ile ilgili de ciddi verileri size sunmaktadır.
  • Google Analytics Yine Google'ın sunduğu bir başka uygulama olan Analytics SEO çalışmaları için raporlama alabilmek için benzersiz özelliklere sahiptir. Google Analytics ile bir web sitesine ait tüm ziyaret raporlarına tüm detayları ile erişmek mümkündür. Bir web sitesine hangi kaynaklar üzerinden trafik gelmiş (organik arama, Google reklamları, başka sitelerden yönlendirme ve direk girişler) gibi ziyaret kaynaklarını analiz edebilmek mümkün olduğu gibi, bu kaynakları kendi içerisinde de değerlendirmek mümkün olabilmekte. Örneğin bir web sitesi için dış kaynaklardan aldığı backlinklerin ziyaret ve oturum sürelerini analiz etmek Google Analytics ile çok kolay... Google Search Console ve Analytics ile SEO çalışmaları yaparken bu uygulamaların getirdiği verileri profesyonel ve SEO konusundaki tecrübelerimize bağlı kalarak analizler ve gerektiğinde iyileştirmeler yapıyoruz. SEO konusunda başarı için, yani arama motorlarında ilk sayfada daha fazla yer almak için bu bahsettiğimiz Google Uygulamaları'nda yer almak ve bunları profesyonel bir göz ile analiz etmek oldukça önemlidir.
  • Bu 2 uygulama haricinde Seranking, Ahrefs ve SemRush uygulamalarını SEO çalışmalarımızda etkin bir şekilde kullandığımızı belirtebiliriz. Bu uygulamalar anahtar kelime bazında günlük olarak sıralama değişkenlerini, web sitesine verilen ya da daha önce verilip şu an verilmeyen backlinkleri bize raporlayan yapay zekaya sahip yazılımlardır. Bu yazılımlar, aynı zamanda profesyonel sürümleri kullanıldığında web sitesindeki basit ama gözden kaçabilecek hataları da göstermeleri bakımından oldukça önemli uygulamalardır. Profesyonel SEO hizmeti veren ajanslar bahsettiğimiz uygulamaların profesyonel planlarından destek alarak SEO hizmeti vermeye devam etmektedirler.

İnajans olarak Kadın Doğum Uzmanı Dr. Aslı Yücetürk ve Otel Urla için aktif olarak profesyonel SEO danışmanlığı hizmeti vermekteyiz.

SEO danışmalığı konusunda kurucularımızdan Mert Şener'in SEO Danışmanlığında Takip Ettiğim Süreçler, SEO Analizi ya da SEO Uzmanı Nedir? Ne İş Yapar? başlıklı yazısı ilginizi çekebilir.

İnajans ile SEO Danışmanlığı Hizmeti Almak İster misiniz?

İnajans olarak 16 yıldır bilişim sektöründe aktif olarak yer almaktayız. Binlerce firmaya web tasarım, SEO danışmanlığı ve e-ticaret yazılımları konusunda hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz. SEO danışmanlığı konusunda da oldukça tecrübeli ve profesyoneliz. Profesyonel SEO danışmanlığı için teklif almak ve SEO uzmanlarımız ile tanışmak isterseniz bize ulaşabilirsiniz: İletişim

Yorumlar
14/Mayıs/2021 (01:46:58) basak@erenkoypet.com:
Merhaba, petshop açtık. İstanbul - Kadıköyde hizmet veriyoruz. Kadıköy petshop gibi kelimelerde çıkmak için neler yapmamız gerekli?
Cevaplar
14/Mayıs/2021 (01:54:26) İnajans:
Tekrar merhaba, Gerekli incelemeler ve SEO analizi sonucunda sizlere en geç 2 gün içerisinde dönüş sağlayacağız.
14/Mayıs/2021 (01:52:51) Başak:
Tüm detayları size mail attım dönüşünüzü bekliyorum
14/Mayıs/2021 (00:31:15) İnajans:
Öncelikle yeni işiniz hayırlı uğurlu olsun... Umarım beklentilerinizi karşılayan bir işletme kurmuş olmuşsunuzdur. Web sitenize ait linki bize iletmeniz mümkün mü? Lakin web sitenizi incelemeden bu konuda SEO danışmanlığı ile ilgili bilgi vermemiz doğru olmaz. Ancak web sitenizi - rakiplerini ve bölgenizi inceledikten sonra sizlere sağlıklı bir bilgi vermemiz mümkün olabilir. Dilerseniz bu bilgileri bilgi@inajans.com adresimize de iletebilirsiniz. İyi günler dileriz.
14/Aralık/2020 (14:37:29) Derin:
Yeni bir firma kurdum. Web sitesini hazırladık ve şu an yayında. Seo çalışması için fiyat öğrenmek için neleri bildirmem lazım?
Cevaplar
15/Aralık/2020 (22:40:05) İnajans:
Merhaba. Gerekli bilgileri mail adresinize ilettik. Ancak genel bir bilgilendirme olması açısından SEO çalışmalarında analiz ve teklif verebilmemiz için bize gerekli olanlar şunlardır: web site adresi, sektörünüze ait 3-4 kelime, 3-4 rakibinize ait web sitesi ve sosyal medya hesaplarınız...
06/Aralık/2020 (23:43:37) Polat:
Mühendislik firmamıza ait bir web sitemiz var. 3 ay süre ile seo danışmanlığı hizmeti alıp 1 yıl kadar öncesinde oldukça olumlu geri dönüşler aldık fakat son dönemde web sitemiz googleda ciddi düşüşler yaşadı. Nedeni ne olabilir? Hizmet aldığımız firma içeriklerimizin geliştirilmediğini söylüyor, bu doğru bir etken mi? Örneğin bir kelimede 3.sırada çıkarken şu an 3.sayfaya kadar düştük, yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz.
Cevaplar
08/Aralık/2020 (22:34:54) İnajans:
Merhaba, en önemli nedeni içeriklerinizin eski kalmış olması ve yeni - güncel içeriklerin eklenmemiş olması olarak belirtebiliriz. Ancak tabi zaman geçtikçe SEO için yapılması gerekenlerde değişmekte ve yenileri eklenmekte. SEO danışmanlığı aldığınız yerden ya da başka bir seo firmasından profesyonel servis ve danışmanlık almanızı öneririz.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...