Kaliteli ve Özgün İçerik = Başarılı SEO

29/01/2021

Web siteleri firmaların internet üzerindeki yüzüdür. Firmanızın faaliyetlerini, verdiğiniz hizmetleri ve yaptığınız çalışmaları, neden firmanızla çalışılması gerektiğini dijital ortamda doğru şekilde ifade edebilmenizin tek yolu web sitenizdir. Bu yüzden de web sitenizi doğru kurgulamanız, işlerinizi iyi ifade etmeniz ve web sitenizi kullanıcılara fayda sağlayacak şekilde yapılandırmanız oldukça önemli bir detaydır.

Bir web sitesinin başarısının en önemli göstergesi ziyaretçilerine fayda sağlamasıdır. Sektörünüz ne olursa olsun kaliteli ve özgün içerikleriniz sitenize yapacağınız en önemli yatırımdır. Google için de bu kriter oldukça önemlidir ve web sitenizin altyapısında olmasını istediği detayların yanısıra içeriklerinize de büyük önem verecektir.

Sitenizin Google'da üst sıralara gelebilmesi için altyapısal birkaç detaydan kısaca bahsedelim öncelikle.

Mobil Uyumlu Olması

Mobil uyumlu web siteleri açıldığı her ekrana göre yapılandırma öğelerini konumlandırarak web sitenizin açıldığı ekrana uyum sağlamasını ve ziyaretçinin kolayca kullanabilmesini sağlar. Web sitenizin bilgisayar ekranındaki görünümünün dışında tablet, telefon gibi cihazlarda açıldığında da ekrana uyum sağlayarak öğelerini konumlandırması, ziyaretçinizin ek bir çaba harcamadan sayfaları kolay ziyaret edebilmesi ve gezinebilmesi olmazsa olmazdır. Bu yüzden web yapılandırmanızda mobil uyumlu olmayan ya da bu kullanıma zarar verecek öğeler varsa bunları kullanmamalısınız.

SSL Sertifikası

Ziyaretçilerin güvenliğini önemsemelisiniz. Bu yüzden de web sitenizin tüm sayfalarında ssl sertifikası bulunmalıdır. Bunun bulunup bulunmadığını teyit etmek için tarayıcınızdaki kilit işaretine bakabilirsiniz. Bir kilit işareti bulunuyorsa ssl sertifikanız var demektir. Eğer adres çubuğunda site adresinizin hemen yanında güvenli değil ibaresi çıkıyorsa ssl sertifikanız yok ya da hatalı bir durum var demektir. Web sitenizle ilgilenen firmadan bu konuya ilişkin destek ve bilgi alabilirsiniz. Bir web sitesine ait tüm sayfalarda ssl sertifikası bulunması Google için değerli bir kriterdir.

Google Dostu Linkler

Web sitenize eklediğiniz tüm içerik sayfalarınız otomatik olarak Google uyumlu linklerde kaydedilmelidir. Eklediğiniz sayfaya girdiğiniz başlık otomotik bir uyumla başlığı içerisinde barındırmalıdır.

Sitemap.xml ve Robots.txt

Web sitenize eklediğiniz ve yeni ekleyeceğiniz tüm sayfaların otomatik olarak indekse bildirilmesini sağlayan sitemap.xml ve robots.txt dosyaları da oldukça önemli detaylardır ve sitenizin altyapısı muhakkak buna uygun olmalıdır.

Yukarıda bahsettiğimiz tüm detaylar bir web sitesinin altyapısında kesinlikle olması gereken detaylardır. Bunlardan kısaca bahsettiğimize göre, bundan sonrası için ve daima sitenizi beslemeye yarayacak ve süreklilik teşkil etmesi gereken konuya, yani içerik konusuna gelelim.

Özgün ve Kaliteli İçerikler

Web sitenize eklediğiniz tüm içerikler çok kıymetlidir. Sizin internetteki yüzünüz olan web sitenize doğru ve özenli içerikler hazırlamak için dikkat edeceğiniz noktaları sizlerle paylaşacağız.

Öncelikle sektörünüz ne ise buna uygun olarak yaptığınız işi, verdiğiniz hizmetleri, firmanızın kurumsal yapısını başlıklar halinde oluşturun. Bu başlıklar size içerik hazırlamanızda ışık tutacaktır. Özgün bir hakkımızda sayfasıyla işe başlayın. İnternet üzerinde bolca bulunan klişeleşmiş matbu içerikleri kullanmaktan kaçının. Firmanızı, faaliyet gösterdiğiniz alanları, neden sizinle çalışılması gerektiğini kendi cümlelerinizle, özgün bir metin olarak hazırlayın.

Kaliteli ve Özgün İçerik Nasıl Hazırlanır?

Hakkımızda kısmında yaptığınız çalışma tarzını tüm içerik sayfalarınızda kullanmalısınız. Eğer hizmetlerinizden bahsedecekseniz her bir hizmetinize dair içerik metinlerini yine kendi cümlelerinizle ve açıklayıcı olarak hazırlayın. Ürünlerinizi tanıtmak istiyorsanız, ziyaretçilerin kolay gezinti yapabileceği şekilde bir ürün ağacı hazırlayın. Her bir ürününüze yine ürünü tam anlamıyla açıklayacak şekilde özgün içerikler hazırlayın. Ürününüz çok genel bir ürün olsa ve birçok sitede bulunsa bile başka sitedeki ürün içeriğini kendi sitenize kopyalamayın. Google bu içeriği kopya olarak göreceğinden size faydadan çok zarar getirecektir. Bu yüzden her ne kadar detayın aynı olması gerektiğini de düşünüyorsanız kendi cümlelerinizle, özgün ve gereksiz kalabalığa girmeden açıklayıcı ve kaliteli olarak içerik oluşturmaya özen gösterin.

Bu yaptığınız çalışma sitenizin genel içerikleri ve sayfalarını kaliteli oluşturmanız içindi. Bu içerikleri zaman zaman gözden geçirerek güncelliğini kaybetmiş içerikleri düzenleyin, yeni ürünlerinizi ya da hizmetlerinizi de eklerken yine aynı özenle içeriklerinizi oluşturun.

Şimdi gelelim düzenli içerik ekleyerek sitenizin değerini arttırmaya.

Özgün ve kaliteli içerik Google'ın en çok önem verdiği konudur. Web sitenizin ana içeriklerini tamamen hazırladıktan sonra da düzenli olarak sitenize içerik ekleyerek güncel tutmalısınız. Bunun için sitenizde bir Blog kategorisi oluşturabilirsiniz. Blog başlığı altında her hafta düzenli olarak 2-3 adet yazı yayınlamanız sitenizin değer kazanmasına yardımcı olacaktır.

Google üzerinde yapılan aramalarda web siteleri, aranan kelimeyi en çok karşılayan siteden başlayarak sıralar. Burada içeriklerin çok olmasına değil, özgün ve kaliteleri olarak eklenmiş olmasına bakar. Yani farklı bir siteden kopyalanmış içeriği anlayabilir, hangi siteye ilk giriş olduğunu ve diğer hangi sitelerin o içeriği oradan kopyalamış olduğunu anlayabilir. Bu yüzden siz kendi anahtar kelimelerinizi karşılayan en kaliteli ve kapsamlı içeriği barındıran site olmak için çalışma yapmalısınız. Bunun için de Blog sayfanıza düzenli olarak içerik ekleyerek sitenizin güncelliğini koruyabilir ve sitenize katkı sağlayabilirsiniz.

Blog yazılarınıza planlarken kendinize bir yol çizmelisiniz. Öncelikle sizin için önemli olan ve işinizle ilintili anahtar kelimeler ve anahtar kelime gruplarını belirlemekle işe başlayabilirsiniz. Asla tek bir kelimeye odaklanmayın. Sitenizle ilgili ve kullanıcıların arama yaptığı yüzlerce kelime ve kelime grubu vardır. Bütün bu kelimelerin herbirini göz önüne alarak hazırlayacağınız içerikler ziyaretçi trafiğinizi 2-3 katına çıkaracaktır. Bu da daha çok potansiyel müşteri, daha çok potansiyel müşteri de daha çok iş demektir.

Anahtar kelimelerinizi belirledikten sonra bu anahtar kelimelerin geçtiği özgün içerikler üretin. Anahtar kelimelerinizi sırayla yazmak ya da sayfa altlarına sadece anahtar kelime eklemek, Google bulunabilirliğinizde bir işinize yaramaz. Bu anahtar kelimeleri açıklayan metinler oluşturmalı, cümleler içerisinde kullanmalısınız. Bu şekilde anahtar kelimelerinizin açıklamasını yapmış olursunuz ve sitenize giren ziyaretçi sitenizden faydalanabilir. Bir web sitesi için aslolan unsurun fayda sağlamak olduğunu unutmayın.

Kaliteli ve Özgün İçerik Nasıl Hazırlanır?

İçerik hazırlıklarınızı yaparken kendinizi bir Google ziyaretçisi ve ardından kendi web sitenizin ziyaretçisi gibi düşünün. Aradığınız anahtar kelimeyle ulaştığınız web sitenizde gerekli açıklamayı buluyor musunuz? İçerik yeterli ve açıklayıcı mı, güvenilir buldunuz mu? Bu sorulara göre o firmayı arayarak bilgi almak ister misiniz? Bu soruların hepsinin cevabı Evet olmalıdır. Olumsuz cevap verdiğiniz bir konu varsa da sitenizdeki içerikleri bu yönde geliştirmelisiniz. Aynı şekilde Blog başlığına eklediğiniz tüm içerikleriniz için de zaman zaman kontrol yaparak güncellemelisiniz. Güncelliğini kaybeden konular var ise de sitenizden kaldırmalısınız.

Sitenize ne kadar yatırım yaparsanız, size o kadar olumlu geri dönüşler sağlayacaktır. Kaliteli içeriklerle sitenizi beslemeye devam ettikçe olumlu katkılarını ve size geri dönüşleri takip edebileceksiniz.

Ziyaretçi trafiğinizi takip etmek de çalışmalarınızda size yardımcı olacaktır. Sitenize Google Analytics kurulumu yaparak tıklanan sayfalarınızı, ziyaretçilerinizin sitenizde ortalama olarak ne kadar kaldığını ya da kaç sayfa gezdiğini görebilirsiniz. Böylece daha çok ilgi çeken yazılarınızı da görebilir ve ilgi çeken konulara daha çok ekleme yapabilir ve sitenizi geliştirebilirsiniz.

Web sitenizin kaliteli olması ve ziyaretçilerine fayda sağlaması başarılı bir web sitesi olduğu anlamına gelir ve başarılı bir web sitesi de ziyaretçi çekeceğinden bunun size katkıları kalıcı olacaktır.

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...