Özel E-ticaret mi, Hazır E-ticaret Yazılımı mı?

20/02/2020

E-ticarete başlamak isteyen ya da altyapısını değiştirmek isteyenlerin ilk akıllarına gelen soru bu olsa gerek: Özel mi; yoksa Hazır E-ticaret mi?

Hangi E-ticaret Yazılımı?

Bu yazımızda özel ve hazır eticaret yazılımlarının farklılıklarını, ihtiyaçlarınız dahilinde seçebilmeniz için sizlere detaylıca anlatmaya çalışacağız.

Eticaret Yazılımı

İnternet üzerinden online satış yapan web sitelerine verilen genel bir adlandırmadır. Eticaret yazılımları ürün sergileme, üyelik, sepete ekleme, siparişi oluşturma, online ödeme alma ve sipariş takibi gibi modülleri barındırır. Genellikle hazır eticaret yazılımları ya da özel eticaret yazılımları olarak gruplandırılırlar. Hazır eticaret yazılımları özelliklerine göre gruplanan paketler halinde kullanıcılara sunularken, özel eticaret yazılımı kullanıcı istek ve ihtiyaçlarına göre oluşturulur. Kısaca hazır bir eticaret altyapısı kullandığınıZ zaman e-ticaret sitesinde olması gerekli olan temel ve en önemli özelliklere sahip olursunuz. Özel çözüm bir eticaret sisteminde ise temel eticaret özelliklerinin haricinde sizlerin istekleri ve ihtiyaçlarına yönelik özelliklere de sahip olursunuz.

Özel E-ticaret Yazılımı mı, Hazır E-ticaret Yazılımı mı?

Eticaret Yazılımlarının Farkları Nelerdir

Her eticaret yazılımının kendisine has özellikler ve çalışma prensipleri vardır. Bu bakımdan tüm e-ticaret yazılımlarının işlevselliği benzer olmasına rağmen altyapıları farklıdır. Üyelik, sepet, ürün gibi işlemler hemen her e-ticaret sitesi için benzer şekildedir. Ancak uygulanması, yayınlanması ve işlerlikleri birbirlerinden farklılık gösterir. Bu bağlamda e-ticaret yazılımlarının en temel noktada ayrıldıkları unsurlar özel ya da hazır bir sistem - yazılım olmalarıdır.

Hazır E-ticaret Yazılımı Nedir?

Hazır e-ticaret yazılımları, firmaların müşterilerinin internetten satış yapabilmeleri için, kolayca ve ekonomik çözümlerle bir e-ticaret sitesi sahibi olmasını sağlayan yazılımlardır. Bu hazır sistemler kendi içlerinde sahip oldukları özelliklere (örneğin ödeme seçenekleri, üyeliksiz alışveriş, entegrasyon destekleri vb...) ve ücretlere göre farklı E-Ticaret Paketleri de sunmaktadır. Hazır eticaret paketleri sundukları modül ve özelliklere göre gruplanmış yazılım paketleridir. Kullanıcılar ihtiyaç ve bütçelerine uygun olan e-ticaret paketini seçenerek e-ticaret sitelerini oluştururlar.

Bu paketlerin ortak özelliklerinde tüm müşterilerin temel düzeyde başarılı bir satış kanalı oluşturmasına yardımcı olacak temel özelliklerin bulunması gerekmektedir. Yazılım firmaları da teknolojik ve tasarım anlamında gelişmeleri takip eden, mobil uyumlu, seo destekli ve kullanıcı dostu e-ticaret sistemleri ile müşterilerine internet üzerinden satış olanağı yaratmalıdır.

Hazır Eticaret Yazılımlarının Avantajları

Uygun fiyatlar, düşük bütçeler

Hazır e-ticaret yazılımlarının en büyük artısı, maliyetlerin özel yazılım sistemlere göre çok daha uygun olmasıdır. Bu fiyat politikalarında amaç, daha çok müşterinin internet üzerinden satış yapabilmesine olanak sağlamaktır.

Bu amaçla da hazır giyim ve özel dikim örneklerini ele alabilirsiniz. Örneğin, siyah bir pantolon almak istiyorsunuz, güvendiğiniz bir markanın mağazasına girersiniz, siyah pantolonlar içerisinden ihtiyacınıza ve bütçenize uygun olanı seçer, parasını öder ve pantalonunuzu alır, dilerseniz hemen kullanmaya bile başlarsınız. Ama eğer siz özel bir şeyler arıyorsanız, istediğiniz model ve kumaş hazır giyimlerin hiç birinde yoksa o zaman dikişine güvendiğiniz bir terziye gidersiniz, ölçüleriniz alınır, kumaş ve model belirlenir ve size özel hazırlanan pantalonunuza sahip olmak için hazır alacaklarınıza oranla daha fazla bütçe ayırmak ve beklemek zorunda kalırsınız. Çünkü hazır giyimde kesimler, kumaşlar ve renkler belirlenir; çıkarılan model aynı standartlarda satışa sunulur ve bu sebeple maliyet olarak daha düşüktür. Özel üretim ürünler ise kişiye özel üretilir ve maliyet olarak daha yüksektirler. Aynı işleyişle, ortak standartlarda olan hazır e-ticaretler özel yazılım e-ticaretlerinden daha uygun fiyatlıdır.

Demo İmkanı

Hazır eticaret yazılımları gerçek ortamda kullanacağınız e-ticaret siteniz ve yönetici arayüzü için size bir demo hesabı gönderirler. Böylece ilgili yazılımı satın almadan önce oluşacak eticaret siteniz hakkında önceden fikir sahibi olabilirsiniz. Yine kullanacağınız yönetici panelinin kolay ve hızlı olup olmadığını test etmeniz, ürün girişlerini nasıl yapacağınızı görmeniz mümkün.

Hızlı Kurulum

Hazır e-ticaret yazılımlarının bir diğer önemli avantajı beklemeden anında kullanmaya başlayabiliyor olmanızdır. Lisans alımınız ile birlikte e-ticaret siteniz otomatik olarak kurulur ve yayına hazır hale gelir.

Bundan sonrasında sizler yönetici bilgileriniz ile kendi e-ticaret sitenizin hazırlıklarını yapabilir; ürün ve görsel girişlerinizi yaparak dilediğiniz zaman satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Sürekli Gelişir

Teknolojik olarak gelişmeleri sürekli takip eden bir yazılım firması, e-ticaret yazılımlarını da daima güncel tutmalıdır, bu sebeple teknolojik olarak ya da özellik olarak iyileştirme yapılan bir hazır e-ticaret yazılımındaki özellikler sizlerin de kullandığı paketlere otomatik olarak yansır. Bu da yazılımı kullanmaya devam ettiğiniz sürece e-ticaret sitenizin daima güncel olmasını sağlar.

Hazır Paketler Halinde Satışa Sunulur

Hazır e ticaret yazılımları, içerisinde farklı özellikleri barındıran paketler halinde kullanıcılarına sunulur. Kullanıcılar ihtiyaçları ve bütçeleri dahilinde kendilerine uygun paketi seçip e-ticarete başlayabilirler.

Kullanışlı Yönetici Arayüzü

Hazır e ticaret yazılımları daha çok kullanıcı tarafından kullanıldığı için genellikle yönetici arayüzleri daha kolay ve anlaşılır olur. Kullanıcıların istek ve deneyimi göz önüne alınarak devamlı geliştirilen hazır eticaret yazılımlarının arayüzünü diğerine göre daha basitçe yönetebileceğinizi belirtebiliriz.

Hazır E ticaret Yazılımlarının Dezavantajları

Özelleştirilemez

Hazır e-ticaret yazılımları temel e-ticaret satış ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış yazılımlardır. Kendi içlerinde özellik bakımından paketler dahilinde farklılaşsa bile yazılım ve tasarım konusunda özelleştirilmiş ihtiyaçlarınız için yeterli olmayabilir. Özel talep ve ihtiyaçlarınızı hazır e-ticaret yazılımlarına uygulayamazsınız.

Tasarım kalıpları

Tasarımsal anlamda opsiyonel olarak tasarım desteği alabilseniz bile, yazılımsal olarak hazır e-ticaret sistemlerinin alt yapısına uygun uyarlanacak bir tasarım elbette ki tamamen taleplerinize göre tasarlanmış bir site kadar esnek olmayacaktır.

Özel E-ticaret Yazılımı mı, Hazır E-ticaret Yazılımı mı?

Özel E-ticaret Yazılımı Nedir?

Hazır e-ticaret yazılımlarının aksine özel e-ticaret yazılımları, sizin ihtiyaç ve taleplerinize göre tasarlanan yazılımlardır. İstediğiniz özellikleri uyarlatabileceğiniz gibi istemediğiniz özellikleri de devreden çıkarabileceğiniz, hem özellik hem de tasarımsal olarak hazır sistemlerin mecburi kalıplarından çıkabileceğiniz, daha özgür olabileceğiniz yazılımlardır.

Özel E-ticaret Yazılımlarının Avantajları

Özelleştirilebilir

Özel e-ticaret yazılımları, hazır e-ticaret yazılımlarının ihtiyaçlarınızı karşılamadığı, taleplerinize yeterli cevabı veremediği durumlarda sizin için bir kurtarıcı olacaktır. Her sektörün kendi içerisinde farklılık gösteren dinamikleri vardır. Özellikle ürün satışı söz konusu olduğunda; ürün özellikleri, hedef kitle, firma vizyonu, satış prensipleri de dahil olmak üzere bir çok etken bu dinamikleri belirler ve ayrıcalıklı kılar.

Bu değişkenler çerçevesinde başka bir firma için yeterli olan temel ihtiyaçlar, sizin için yeterli olmayabilir. Satış hacmini büyütmek ya da müşterilerinize çok daha özgün bir deneyim yaşatma hedefiniz olabilir. Bu noktada özel e-ticaret yazılımlarını tercih ederek, müşteri ya da ürün bazlı özel yapılandırmaları, en ince ayrıntısına kadar talep ve ihtiyaçlarınızı sürece dahil ederek rakiplerinizden bir adım öne geçebilirsiniz.

Esnek Tasarım

Yazılımsal olduğu gibi tasarımsal anlamda da e-ticaret sitenizde olmasını istediğiniz detaylar oluşturulabilir. Hazır e-ticaret sistemlerinin kalıpları dışarısına çıkacak özgün tasarımlara sahip olmak istiyorsanız özel tasarım e-ticaret sistemler sizin isteklerinize çözüm üretebilecektir.

Geliştirilebilir

Özel e-ticaret yazılımlarının kullanıcılar için en önemli avantajlarından biri de ihtiyaçları dahilinde istedikleri zaman güncellenebilir olmasıdır. Ortaya çıkabilecek yeni ihtiyaç ve taleplere göre sistemin her zaman yenilenmeye açık olması ve e-ticaret yazılımının özelleştirilmiş anlamda yazılımsal ve tasarımsal olarak geliştirilebilir olması çok önemli bir artı sunmaktadır.

Özel E-ticaret Yazılımı mı, Hazır E-ticaret Yazılımı mı?

Özel E-ticaret Yazılımlarının Dezavantajları

Bütçe Karşılaştırması

E-ticarete başlamak isteyen ya da altyapısını değiştirmek isteyenlerin karar verme sürecinde en kritik aşamalardan bir tanesi de bütçe karşılaştırma süreçleridir. Hazır sistemler ve özel yazılımlar arasında maliyet bakımından büyük farklılıklar olabilmektedir.

Bu farklılıkların oluşmasının ana sebebi; hazır e-ticaret yazılımlarının temel ihtiyaçları karşılayan standart özelliklerde hizmetler, yani herkese aynı şartlarda aynı hizmetleri sunuyor olmasına karşın; özel e-ticaret yazılımlarının sizlerin talep ve ihtiyaçlarına özel tasarlanmış, özgün hizmetler olmasından kaynaklanmaktadır. Maliyet olarak yüksek olması bir dezavantaj gibi görünürken, iyi planlanmış ve tasarlanmış bir alt yapının getirisi çoğu zaman fazla gibi görünen maliyetin çok üzerinde kârlılık sağlayacağı için göz ardı edilebilecek bir süreç de olabilir.

Yapım Süresi

Özel e-ticaret yazılımları talep ve ihtiyaçlarınıza yönelik olarak hazırlandığı için süreç bakımından hazır e-ticaret yazılımları gibi anında kurulum ve yayın olanağı tanımamaktadır. Bu açıdan özgün bir e-ticaret sistemine sahip olmak istiyorsanız zamansal anlamda biraz tolerans göstermenizi tavsiye ederiz.

Hazır veya Özel E ticaret Yazılımında Kilit Unsur: Teknik Destek

E ticaret yazılım firmaları genel olarak kullanıcılarına teknik destek verir ve yardım sağlarlar. Burada bu servisin çok iyi ve hızlı olması önemlidir. Hangi eticaret yazılımını kullanırsanız kullanın çok iyi ve hızlı bir teknik destek almanız sizin için çok önemlidir. Eticaret akışında hızlı destek alma ihtiyaçlarınız olabilir; bu yüzden telefon, ticket ve ya eposta ile en iyi ve hızlı teknik destek alabileceğiniz bir firmadan bu hizmeti almanızı öneririz.

En İyi Teknik Destek = Başarılı E-ticaret

Sorularınıza hızlıca cevap alabildiğiniz, oluşabilecek sorunları ivedilikle çözen bir e-ticaret yazılımına sahipseniz e-ticaret siteniz başarıya yakın olacaktır. Eticaret için iyi bir danışmanlık hizmeti alabilmeniz, istediğiniz zaman ilgililere ulaşabilmeniz ve doğru bilgiyi edinebilmeniz eticaret platformunuza oldukça fayda sağlayacaktır.

E-ticaret Yazılımı Seçiminde Şimdi Karar Sizin!

Bu yazımızda hazır ve özel e ticaret çözümleri arasındaki farklılıkları anlatmaya çalıştık. E-ticaret yazılımları hakkında kafanızdaki soru işaretlerini kaldırabildiysek ne mutlu bize :)

İnajans olarak hem özel e-ticaret yazılımı hem de hazır e-ticaret paketleri sunmaktayız. Bilgi almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

Özel Yazılım Eticaret Çalışmaları

İşletmelerin ihtiyaç duyduğu modüllere göre özel üretilen eticaret yazılımlarıdır. Temel eticaret özelliklerini (üyelik, sepet, kredi kartı ile online sipariş) barındıran bu yazılımlar müşteri isteklerine göre geliştirilirler.

Hazır Eticaret Yazılımımız

Clouds Eticaret barındırdıkları özelliklere göre gruplanmış 3 farklı paket seçeneği ile kullanıcılara sunulmaktadır. Clouds Eticaret'in temel özelliklerini mobil uyumluolması, sınırsız ürün girişine imkan sağlaması, kolay yönetilebilmesi ve TL harici isteğe bağlı USD ve EURO birimleri ile ürün listemesi olarak sıralayabiliriz.

Yorumlar
19/Mart/2021 (12:17:42) Sedat:
Hazır eticaret sistemleri gözlemlediğim kadarı ile yavaş mı çalışıyorlar?
Cevaplar
21/Mart/2021 (00:12:58) İnajans:
Bir eticaret yazılımının hazır ya da özel olmasının direk olarak yavaşlığı ile bir ilgisi bulunmaz. Sitenin bulunduğu sunucu, içeriği, görselleri ve altyapısı sitenin hızını etkileyn başlıca faktörlerdir. Doğru altyapı ve içeriğe sahip olan bir eticaret sitesi ister hazır ister özel yazılım olsun hızlı çalışacaktır.
07/Mart/2020 (00:08:24) Kenan Sağlık:
En iyi Trendyol üzerinden satmak...
Cevaplar
10/Mart/2021 (11:42:44) İnajans:
Pazaryerlerinde online satış yapmak hem ciro hem de reklam için oldukça yararlıdır. Ancak biz tüm bu mağazalara kendilerine ait olan bir eticaret sitesi oluşturmalarını da öneriyoruz...

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...