Eticaret Sitesine Trafik Çekmek İçin Neler Yapılmalı?

03/01/2021

Eticaret sitenizi yayına açtıktan sonra potansiyel müşterilerinizi sitenize çekebilmeniz için bir çok çalışma yapmanız gerekir. Ziyaretçileriniz sizi reklamlarda, arama sonuçlarında ya da yine kendi kullanım alışkanlıklarına uygun olarak bulacak, ziyaret edecek ve müşteriniz olacaktır. Elbette yeni açılan bir eticaret sitesinin tanıtım için pek çok çalışma yapması gerekmektedir. Biz bu yazımızda size bu konuların en can alıcı ve dikkat edilmesi gereken noktalarından bahsedeceğiz.

İlk Ziyaret Deneyimi

Öncelikle web sitenizin hızlı açılması, dikkat dağıtıcı unsurlardan arınmış olması ve güven vermesi gerekir. Web sitenizde kullandığınız öğeler, ürünlerin görselleri ve metinlerinizde kullandığınız üslup özenle hazırlanmış olmalıdır. Görselleriniz kaliteli görünmeli ve ürünleriniz hakkında da detaylarınız özenli bir şekilde yazılmalıdır. Web sitenizin hızlı açılması ve pratik kullanıma sahip olması ziyaretçilerinizin sitenizde daha fazla vakit geçirmesini sağlayacaktır. Bir web sitesini ziyaret eden bir kullanıcı tıkladığı sayfaların açılışı yavaşladıkça siteye ilgisini kaybedecek ve sayfaların açılmasını beklemeyecektir. Ürünleriniz çok kaliteli, sizler harika hizmet veriyor olsanız bile ziyaretçilerinize bunları inceleme fırsatı vermemiş olacaksınız. Dolayısıyla öncelikli amacınız, eticaret sitenizin tüm sayfalarının hızlı açılması, siteyi gezmenin maksimum düzeyde kolaylaştırılması olacaktır. Böylece kullanıcılar sitede daha çok vakit geçirecektir.

Eticaret Sitesine Trafik Çekmek İçin Neler Yapılmalıdır?

Seo Çalışmaları ve İçeriğin Önemi

Eticaret sitenizin organik aramalarda üst sıralara çıkmasını sağlamak için mutlaka seo çalışmalarına önem vermelisiniz. Kullandığınız eticaret yazılımı özel yazılım da olsa hazır bir eticaret yazılımı da olsa seo özelliklerinin bulunup bulunmadığını kontrol etmelisiniz. Eticaret siteniz Google uyumlu linklere sahip olmalı, muhakkak mobil uyumlu olmalı ve SSL sertifikasına sahip olmalıdır. Bu önemli özellikler dışında sitenizi içerik olarak beslemelisiniz. Ürünlerinize güzel ve özgün içerikler hazırlamalısınız, ürün detay sayfasında ayrıntı vermek ziyaretçi memnuniyeti açısından da önemlidir ve size mutlaka olumlu geri dönüşler sağlayacaktır. Ürün sayfaları dışında bir blog ve sıkça sorulan sorular sayfaları kesinlikle oluşturmalısınız. Sıkça sorulan sorular sayfanızda kısa kısa bilgilere yer verebilir ve ziyaretçilerinizin alışveriş öncesinde aklına takılabilecek tüm soruları yanıtlayabilirsiniz. Blog sayfanızda da işiniz ve ürünlerinizle ilgili özgün ve kaliteli içeriklere yer vererek hem sitenize kullanıcınıza; hem de kendinize fayda sağlamayı amaçlayabilirsiniz.

Eticaret sitesi sahibi olmak için bu yazımız ilginizi çekebilir: Özel E-ticaret mi, Hazır E-ticaret Yazılımı mı?

Uygun Kampanyalar Oluşturmak

Her bir ürün grubuna faydalı olacak şekilde oluşturup kullanabileceğiniz kampanya türleri bulunmaktadır. Öncelikle kendi sektörünüz, ürünleriniz ve çalışma şartlarınıza uygun kampanyaları belirlemelisiniz. Ücretsiz Kargo ile gönderilen ürünler ya da belli bir tutar üzerine ücretsiz kargo kampanyaları potansiyel müşterilerinizi cezbedecek şeylerdir.

3 al 2 öde kampanyaları yine ürünleriniz buna uygun ise kullanabileceğiniz bir kampanya türüdür. Çoklu alınabilecek ürünlerin satışını yapıyorsanız belli ürünlerde bu kampanyaları tanımlayabilirsiniz.

Ürüne özel indirimler tanımlamanız, özellikle de tek kalan ya da devamı olmayan bir çok ürünün hızlıca satışının yapılmasını sağlayacaktır. Bu özellikte ürünler için ayrı bir kategori açabilir ve hepsini toplu olarak göstererek ziyaretçilerinizin kolay ulaşımını da sağlayabilirsiniz.

Sepette indirim kampanyaları, sepete eklenen birkaç ürüne otomatik %lik bir sepet indirimi vermenizi sağlar. İsterseniz 2-3 ürüne sepet indirimi vererek siparişteki ürün miktarını arttırmayı da hedefleyebilirsiniz.

Hediye çeki tanımlayabilir ve bu hediye çeklerinin satışını yapabilirsiniz. Böylelikle kullanıcılarınız hediye çeki satın alarak bir hediye de oluşturabilir ve başka kullanıcıları da doğal bir paylaşımla sitenize çekmiş olursunuz.

Yapılan alışverişlere puan verebilirsiniz. Site ziyaretçilerinizin her alışverişinde alışveriş tutarının belli bir oranında puan verebilir ve bu puanları biriktirmelerini sağlayarak bunlarla yeni alışverişler yapılmasını sağlayabilirsiniz :)

Sosyal Medya Tanıtımları

Eticaret sitenize trafik çekmenizi sağlayacak yegane unsurlardan biri de reklam kullanımlarınızdır. Aynı kampanyalar gibi çeşitli reklam türlerinden ürünlerinize uygun olanları tercih etmelisiniz. Öncelikle olarak sosyal medya hesaplarınızı aktif ve profesyonel şekilde kullanmalısınız. Özgün ve ilgi çekici içerikler yayınlayarak, ürünlerinizin ziyaretçileriniz için merak uyandırmasını sağlayabilir ve böylelikle sitenizi ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz. Sadece takipçileriniz için değil, uygun hedef kitlelere göre reklamlar yayınlayarak ilgi alanına göre yeni ziyaretçiler de sağlayabilirsiniz ki, bu çalışmanız da potansiyel müşterilerinizi bulmanıza oldukça fayda sağlayacaktır.

Remarketing Reklamları

Sitenizi daha önce ziyaret eden kullanıcılarınızın daha sonra girdikleri farklı sitelerde de sitenize ait reklamınızı görmeleri remarketing reklamıdır. Bu reklamlar hatırlatma yaparak geri dönüşümleri arttırır ve öncesinde sepette bırakılan bir ürünün siparişe dönüşmesini sağlarlar. Reklamlarınızı profesyonel bir şekilde yönetip doğru analiz ederseniz bu reklamlar size satışlarınızı arttırmak için oldukça katkı sağlayacaktır.

Teknik Destek ve Müşteri Memnuniyeti

Ziyaretçileriniz sitenizi gezerken ek bilgilere ihtiyaç duyabilirler, teslimatla ya da ürünle ilgili soruları olabilir. Bu sorularına hızlı yanıt almak ziyaretçilerin satın alım yapmasında oldukça etkilidir. Bu konuya daha hızlı çözümler sunabilmek için bir canlı destek sistemi ya da Whatsapp destek hattı kullanabilirsiniz. Mümkün olan en uzun sürelerde destek hizmeti sağlamanız ziyaretçinin satın alım yapmasında oldukça etkili olacaktır. Anlık bir cevap maknizması sağlayamıyorsanız bile mümkün olan en kısa sürelerde size ulaşan destek taleplerine cevap verebilirseniz, potansiyel müşterinizi daimi müşterinize çevirebilirsiniz.

Eticaret Sitesine Ziyaretçi Çekmek ve Memnuniyetini Sağlamak

Alım öncesinde sağladığınız desteklerin yanısıra satış sonrası destek hizmeti sağlamanız da sitenizde müşteri sadakati sağlamanız için oldukça önemli bir konudur. Kullanıcılar sipariş verdikten sonra da destek almak isteyebilirler, kargoda bir aksilik, yanlış girilmiş bir adres sorunlu bir alışveriş deneyimi yaşanmasına sebep olabilir. Ürününüz ya da satıştaki profesyonelliğiniz ne olursa olsun, bütün bu durumlar ziyaretçide sizinle ilgili kötü bir intiba bırakabilir. Sizinle ilgili bir hata söz konusu olmasa bile yardımcı olmanız, olumsuz bir durumu olumluya çevirmeniz sadık bir müşteri edinmeniz ve doğal yollarla önerilen bir eticaret sitesi olmanız haline gelir. Bütün bu memnun kullanıcılar sizinle ve diğer kullanıcılarla olumlu yorumlarını paylaşacak ve ziyaret eden bir kullanıcı ek bir bilgiye ihtiyaç duymadan güvenilir bir firma olduğunuza kanaat getireceklerdir.

Günümüzde artık marka haline gelmiş, yıllardır da bu ününü sürdüren birçok eticaret sitesi bu detayları oldukça önemser ve bu sayede de müşteri portföyünü her daim genişletir.

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...