Eticarete Başlamanız için 10 Neden

05/05/2020

Online satış global düzende bir ek mağaza ya da isteğe bağlı açılabilecek bir mağazadan çok bir gereklilik haline geldi. Eticaretin ilk zamanlarında sayıca çok az olan eticaret siteleri, herkesin de bildiği gibi bugün en bilindik markalar haline geldiler ve sektörün önde gelenlerinden oldular. Yıllar içerisinde sektörün gelişerek büyümesi, bu yönde yapılan olumlu katkılar, ödeme sistemlerinin yaygınlaşması ve çok daha pratik çözümlerle eticaret yapmak daha da kolay hale geldi.

Bundan çok da geriye gitmeye gerek yok, daha birkaç sene evvel eticaret siteleri alışverişi belli bir kesime hitap ediyorken, artık neredeyse internet kullanıcılarının tamamına hizmet vermeye başladı. Tabii bu süreçte online alışverişe duyulan güven deneyimle sabit olarak arttı. Zaten hayatımızda olan internet daha geniş yer kaplamaya başladı ve internete bağlanmak çok pratik olarak her an elimizde olmaya da başladı.

Eticaret sitesi açmak istiyorsunuz, bütün bu bilgileri siz de yaşayarak deneyimliyorsunuz, ama bunun size nasıl katkıları olacağını merak ediyorsunuz. Biz bu yazımızda neden bir eticaret sitesi sahibi olmanız gerektiğini 10 maddede açıklayacağız.

Eticarete Başlamak İçin 10 Neden

1-Fiziksel bir mağazanız var ve sadece mağazanız üzerinden ürün satışı yapıyorsunuz

Fiziksel mağazanızı yeni açmış; ya da kuşaktan kuşağa devam eden bir dükkanın varlığını sürdürüyor olabilirsiniz. Fiziksel mağazanız, işlek bir caddede ve ismi de bilinir bir markasınız. Bütün bu olumlu faktörler size başarıyı getirecektir elbette. Ancak gelişen teknolojiye de ayak uydurarak neden ekstra müşteriler kazanmayasınız?

Fiziki dükkanınızın bir açılış ve bir kapanış saati vardır. Müşterileriniz sizi o saatler arasında ziyaret edebilir, alışverişlerini yapabilir ve ürünleriniz hakkında bilgi edinebilirler. Ancak bir eticaret sitesi 7 gün 24 saat açıktır. Bilgi edinmek isteyen tüm kullanıcılarınız istedikleri zaman diliminde sitenize giriş yaparak ürünlerinizi satın alabilirler. Ziyaretçi deneyimi açısından oldukça pratik bir yöntemle ödeme yapabilir ve kargolarını teslim alabilirler.

2. Daha geniş bir hedef kitleye hitap etmek istiyorsunuz

Ek olarak, fiziki dükkanınız ne kadar işlek bir yerde olursa olsun, hedef kitleniz belli bir grupla sınırlı kalacaktır. Sizi görecek, gelinebilecek bir mesafede bulunacak potansiyel kullanıcılarınız sizden alışveriş yapacaklardır. Ancak bir eticaret sitesi ile daha geniş bir hedef kitleye ulaşmanız mümkündür. Bulunduğunuz şehir bu konuda çok küçük bir hedef olacaktır; bulunduğunuz ülkenin tamamına kargo ile gönderim yapabilir ve ürünlerinize göre hedef kitlenizi tamamen genişletebilirsiniz.

Eticarete Nasıl Başlayabilirim?

3. Ürünleriniz var kişisel çevrenize ve instagram üzerinden satış yapıyorsunuz

Daha butik bir ticaret hayatınız var gibi düşünelim. Kendi yapımınız ürünleriniz var ve bunları kişisel çevrenizde bilenlere ve instagram hesabınızdaki takipçilerinizi duyurarak satış yapıyorsunuz. Ancak bir de sipariş alırken ürün seçimi ve yazışmanızdaki zahmeti düşünün. Bir eticaret sitesine sahip olduğunuz taktirde kullanıcılarınız siparişlerini siteniz üzerinden kolaylıkla verebilir ve ödemelerini yapabilirler. Böylelikle siparişte yaşanacak ürün hangisiydi karmaşasının da önüne geçmiş olursunuz. Üstelik sosyal medya deneyiminizin elbette size ek getirileri olacaktır. Müşteri memnuniyeti ve ürünler hakkında bilgi ihtiyaçlarını karşılamak isteyen potansiyel müşterilerinize destek olabilir; müşteri gözünde her zaman ulaşılabilir güvenilir bir satıcı olursunuz. Eticaret sitenizle birlikte iş hacminizi de arttırabilir, sosyal medya üzerinden reklamlar aracılığıyla daha fazla potansiyel müşteriye de ulaşabilirsiniz.

4. Ticarete atılmak istiyor ve ilk başta daha düşük maliyetlerle çalışmak istiyorsunuz

Elbette bunun için en pratik yollardan biridir eticaret. Fiziki bir dükkan kiraladığınızı ya da satın aldığınızı düşünelim. Ürünlerinize uygun olarak içeriyi de bir güzel yaptırdınız. Ek olarak işletme giderlerinizi de üzerine koyduğumuzda oluşacak maliyetin yanında, online bir eticaret sitesi yaptırmaya ayıracağınız bütçe boy ölçüşemeyecek derecede uzaktır. Eticaret sitenize fiziki bir dükkan açmaktan çok daha uygun maliyetlerle sahip olabilir, kalan bütçenizi ise sitenizin tanıtımı ve reklam çalışmalarınız için kullanabilirsiniz.

5. 7x24 açık dükkan

Bütün yazılarımızda bahsettiğimiz gibi, eticaret 7 gün 24 saat açık kalan bir işletmedir. Siz uyurken bile çalışır, üstelik sipariş almanızı sağlar. Kapatıp gitmek gibi zaman aralığınız yoktur. Resmi tatiller ya da bulunduğunuz konumdaki zorunluluklardan etkilenmez. Her an satış yapabileceğiniz bir sanal dükkandır.

6. Online satışın son yıllarda yükselen grafiği

Eticaret aslında uzun yıllardır hayatımızda var; ancak kullanıcı sayısı günden güne artıyor. Eskiden daha kısıtlı bir kesime hitap ediyorken, artık internet kullanıcılarının neredeyse tamamına ulaşmayı başardı. Sadece kıyafet, kitap, ev eşyası gibi ürünler değil; yeme-içme ve market alışverişlerimiz için de en kullanışlı ve yaygın yöntem haline geldi. Tabii bu sektörün gelişmesinde bu işe yıllar önce atılan güvenilir firmaların da büyük etkisi var.

7. Online alışverişin pratik olması

Zamandan ve mekandan bağımsız olması online alışverişi daha da cazip kılıyor. Normal bir alışveriş için, ihtiyaç her ne olursa olsun, buna zaman ayırmak ve bulunduğu merkeze gitmek gerekiyor. Ancak online sipariş için 5dakikalık bir mola, bir otobüs yolculuğu yapmak yeterli. Yoğun çalışma temposunda işlerinizi yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu düşünün. Bazen belli boşluklarda bunları halletmek ve yapılacak listenizden çıkarmak çok büyük bir kolaylık olmaz mıydı? İşte potansiyel müşterileriniz de aynen böyle kolaylıkları bekliyorlar ve bu pratik yöntemler de satış potansiyelinizi arttırıyor.

Eticaretle İşimi Nasıl Geliştirebilirim?

8. Fiziki tüm koşullardan bağımsız olarak satış yapılabilir ve aktif olması

Bir resmi tatil, belki bulunduğunuz caddede yapılacak bir etkinlik, hele ki son dönemlerde tüm dünyanın içinde bulunduğu durumu düşünürsek, sanal bir mağazanız olması her zaman işinize yarayacaktır. Sanal mağazanızla bütün dış etkenlerden bağımsız olarak ticari faaliyetlerinizi devam ettirebilir, dahası müşterileriniz için her zaman ulaşılabilir olursunuz.

9. Eticaret sektörü çok hızlı büyüyor, ne kadar erken katılırsanız o kadar yol katetmiş olursunuz

Eticaret sektörü ve online alışveriş imkanlarının her sektörde ne kadar ilerlediğinden bahsetmiştik. Tabii yaşadığımız bu günlerde de daha erken eticaret sitesi sahibi olan dükkan sahipleri bunun faydalarını görmeye ve bu işte artık tecrübeli birer esnaf olmaya başladılar. Ancak elbette ki hala geç değil. Bütün olumlu katkılarını düşünürsek bir eticaret sitesi sahibi olmak çok kolay ve pratik. Ne kadar çabuk eticaret sitenizle ilgili faaliyetlerinize başlarsanız, köklerinizi yaymaya da o kadar erken başlarsınız. Tanıtım süreciniz, reklam süreciniz başlar ve böylelikle size referans olabilecek bir çok potansiyel müşterinizle de etkileşimde olursunuz.

Eticaret ve Online Alışverişin Önemi Nedir?

Reklam çalışmaları maliyet ve çeşitliliği

10. Teknolojik tüm gelişmelerin kullanılabileceği bir dönemde olduğumuzdan reklam ve tanıtım çalışmaları eskiye göre çok daha pratik yönetilebileceğinden başarıya uzanan yolda daha çok adım atabilirsiniz. Özellikle sosyal medya reklamları ve Google reklamlarını aktif kullanarak sitenize yeni ziyaretçiler çekebilir, yeni hedef kitlelere ulaşabilirsiniz. Üstelik bütün bunları yine fiziki reklamlara göre çok daha düşük maliyetlerle yapabilirsiniz. Gerekli emeği verip sabır gösterdiğinizde de kitleniz üzerinden yayılmaya devam eder, başarılı bir eticaret sitesi sahibi olursunuz.

Bütün bu güzelliklerinden sonra hala bir eticaret siteniz yoksa, profesyonel destek almak için bizlere 0312 963 15 01 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
02/Haziran/2020 (14:40:29) Derya:
Instagram üzerinden satış yapmaktayım. Giyim ürünleri satmaktayız. Ayrı bir eticaret sitesi oluşturmak istiyorum. Hazır eticaret paketleri başlangıç için yeterli olur mu?
Cevaplar
03/Haziran/2020 (11:32:39) İnajans:
Merhaba, hazır eticaret yazılımları başlangıç için de sonrası içinde uygundur. Özel yazılım belirli ek ihtiyaçlarınız varsa düşünülebilir. Konu ile ilgili Eticaret Yazılımı Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler yazımıza da göz atabilirsiniz.
26/Mayıs/2020 (22:51:47) merter:
eticaret sitesi açmak için firma olmam gerekli mi? tc numaramdan fatura keseebilir miyim?
Cevaplar
29/Mayıs/2020 (16:22:22) İnajans:
Yasalara göre bir para alışverişi yaptığınızda fatura kesmeniz gereklidir. Şahıs şirketi olarak işlem yapabilirsiniz. Konu ile ilgili bir muhasebeciye danışmanızı öneririz.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...