Eticaret Yazılımı Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

12/04/2020

Yeni bir eticaret sitesi oluşturmak ya da var olan e-ticaret altyapınızı değiştirmek ve size en uygun çözüm ve özellikleri sunan bir eticaret yazılımı mı araştırıyorsunuz? O halde bu blog yazımız tam size göre. Doğru eticaret altyapısını bulabilmeniz için aşağıda tecrübe ve önerilerimizi paylaşıyoruz.

Öncelikli olarak özel bir e-ticaret çalışması mı; yoksa hazır bir eticaret altyapısı mı kullanmak istiyorsunuz bunu belirlemeniz gerekli. Bu önemli kararla birlikte yüzde 50 oranında bir filtreleme yapmış olursunuz. Eğer özel yazılım ve tasarım talepleriniz varsa özel çalışma bir eticaret yazılımı seçmelisiniz. Eticaret sitem hemen hazır olsun ve ürünlerimi girip online satışlara başlayayım diyenlerdenseniz o halde hazır bir eticaret yazılımı bulmalısınız. Bu konuyla ilgili detaylı bir başka blog yazımız mevcut, bu yüzden bu konuyu burada sonlandırıyoruz.

Özel E-ticaret mi, Hazır E-ticaret Yazılımı mı? Başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Eticaret Yazılımlarını Karşılaştırın

Kullanmak istediğiniz e-ticaret yazılımlarını sağladığı özellikler genelinde karşılaştırın. Sizin için önemli olabilecek özellikleri daha fazla barındıran eticaret yazılıma yönelebilirsiniz.

Sunucu Özelliklerini Öğrenin

Eticaret hizmeti alacağınız altyapıda bazı olmaz ise olmaz özelliklerin bulunduğundan emin olmalısınız. Bunları öncelikli olarak sunucusal detaylar olarak belirtebiliriz. Eticaret sitenizin barındırılacağı sunucular üst düzey mi, gerektiği hadar hızlı mı, kesintisiz yayın yapabiliyor mu, gibi konuları araştırmalısınız. Hosting yani barındırma özellikleri için detaylı bilgi alın ve sunulan alan ve trafik verileri ihtiyacınızı karşılayacak mı, iyi düşünün.

Eticaret Yazılımı Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

SEO Uyumluluğu

Eticaret altyapınızın SEO uyumlu olması çok önemli. Bu altyapısal özellikler seçeceğiniz yazılımda var mı, araştırmalısınız. SSL sertifikası, akıllı urller, otomatik site haritası gibi bazı SEO açısından önem teşkil eden özelliklerin yazılımda olduğundan emin olmalısınız.

Eticaret SEO Nedir? başlıklı yazımız ilginizi çekebilir.

Eticaret sitenizin doğal ziyaretçileri, sitenize organik arama sonuçları dahilinde ulaşacaktır. Ne kadar çok kişiye ulaşırsanız eticaret sitenizin satışlarının aynı oranda fazla olacağını bilmelisiniz. Size ait ürünler Google'da arandığında çıkan sonuçlar içerisinde ne kadar ön sıralarda konumlanırsanız sizin için o kadar iyi olacaktır... Bu da eticaret sitenizin altyapısının SEO uyumlu olması ile doğrudan ilişkilidir.

Mobil Uyum ve Tasarım

Eticaret tasarım altyapısının mobil uyumlu olmasının ziyaretçi memnuniyeti ve SEO çalışmaları için çok önemli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Bu bağlamda eticaret sitenizin mobil uyumlu olması gerekliliğini unutmayın. Ek olarak web sitenizde ve tüm sayfalarında geçerli olmak üzere SSL sertifikası olması gerektiğini de belirtelim. Tüm bu teknik özellikleri altyapınızı satın almadan önce ilgili firmanın temsilcilerine sormaktan çekinmeyin ve net bir cevap alana kadar kararınızı vermeyin.

Eticaret sitenizde kullanmak üzere tasarım seçeneklerini ya da örnekleri inceleyin ve profesyonel bir görünüme sahip olduğundan emin olun. Karmaşık ve çok hareketli eticaret siteleri ziyaretçi deneyimi konusunda başarısız olabilmektedirler. Eticaret sitenizin görünümünün sade, net ve anlaşılır olması sizin için çok önemli. Tasarım konusunda özellikle ana sayfanız için bannerlar, sliderlar oluşturabilmeniz ana sayfanızın etkileyiciliğini arttıracaktır. Bu bakımdan banner ya da sliderlar oluşturabiliyor musunuz öğrenmelisiniz.

İçerik Detayları

Kullanacağınız eticaret yazılımı içerisinde kaç adet ürün girişi yapabilir ve istediğiniz kadar sayfa oluşturabilir misiniz, bu konuyu öğrenmelisiniz. Eğer fazla ürünü olan bir işletme iseniz sınırsız ürün girişi yapabileceğiniz bir e-ticaret yazılımı kullanmalısınız. Aynı mantık içerikleriniz yani blog, müşteri hizmetleri bölümüne sahip sayfalar için de geçerlidir.

Yönetici Paneli

Kullanacağınız eticaret altyapısında elbette bir yönetici arayüzü ya da paneli mevcut olacaktır. Fakat bu paneli kolay, hızlı ve heryerden kullanabilecek misiniz; bunu araştırın. Mümkünse bir demo hesabı isteyin ve yönetici panelini hem bilgisayardan hem cep telefonundan giriş yaparak kurcalayın. Yani eticaret sitenizin panelinin de mobil uyumlu olması artık önemli. Belki de siparişlerinizi, ürünlerinizi telefonunuz üzerinden yöneteceksiniz... Bu panel üzerinden 3-5 ürün girişi yapın ve ürün girişi yapmanın sizin için kolay ve hızlı olduğundan emin olun.

Eticaret Yazılımı Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Firmanın Referanslarına Göz Atın

İlgili eticaret yazılım firmasının 4-5 adet referansını incelemeniz size bu seçimde doğru kararı verdirebilir. İncelediğiniz sitenin hızını, tasarım detaylarını ve işleyişini görebilir, sizin de aynı altyapıyı kullanacağınızı düşünerek kararınızı verebilirsiniz. Eğer hazır bir eticaret sistemi kullanacak iseniz incelediğiniz referansların hangi pakete dahil olduğunu firma temsilcilerine sorabilirsiniz. Beğendiğiniz bir referanstaki özelliğin sizin seçtiğiniz pakette olup olmadığını bilmek seçiminiz için oldukça önemlidir. Ek olarak firmaya ait paketlerden daha düşük özelliklere sahip bir paket seçiyor iseniz, ileride ihtiyaç dahilinde üst paketlere geçip geçemediğinizi de sormayı unutmayın. Lakin istediğiniz zaman bir üst pakete geçebilmek sizin adınıza avantajdır.

Ödeme Altyapılarını İnceleyin

Banka posu ya da Iyzico - PayTr gibi bir ödeme sistemi kullanmak istiyorsanız bunlara ait altyapıların ilgili e-ticaret yazılımında olup olmadığını öğrenin. Ya da ileride ödeme sisteminizi değiştirmek isterseniz bu konuda hızlı bir çözüm ve değişiklik servisleri sunacaklar mı öğrenmelisiniz. Ek olarak özellikle banka sanal pos altyapıları sıklıkla güncellenmektedir. Eğer banka sanal posu kullanacaksanız bu güncellemeleri hızlı bir şekilde eticaret sitenize aktarabildiğinizden emin olmalısınız. Sanal pos güncellemeleri takip edilmeyip, zamanında yapılmaz ise online ödemelerde sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Her Zaman Teknik Destek Alabilmelisiniz

Sadece eticarete başlarken değil, sonrasında da teknik destek alabilmeniz oldukça önemli. Firmaya e-posta ya da ticket yolu ile bir destek talebi ilettiğinizde ortalama ne kadar sürede cevap yanıt döneceklerini, hangi günler ve saat aralığında telefon ile destek alabileceğinizi de e-ticaret yazılımını satın almadan önce net bir şekilde öğrenin. İyi bir eticaret yazılım firması teknik desteği ile öne çıkmalı ve kullanıcılarını bekletmeden destek taleplerini gidermelidirler. Destek taleplerinin uzun sürede cevaplanması ya da hiç cevaplanmaması eticaret siteniz için oldukça olumsuz durumlar ortaya çıkarabilecektir.

Eticarete başlarken yazılım seçimi konusunda önerilerimizi bu yazımızda paylaşmaya çalıştık. Umarız faydamız olmuştur. Eticaret yazılımı ve paketi seçiminde bizlere dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz: 0(312) 963 15 01

Yorumlar
23/Nisan/2020 (22:24:55) Mert:
Nasıl demo alabilirim?
Cevaplar
23/Nisan/2020 (22:26:56) İnajans:
Clouds Eticaret için cloudsticaret.com üzerinden demo talebinde bulunabilirsiniz. Diğer istekleriniz için 0(312) 963 15 01 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.
22/Nisan/2020 (20:55:45) Selim Hanedan:
Bilgilendirici bir içerik olmuş, elinize sağlık.
13/Nisan/2020 (18:11:29) Alkan:
Zirvedepo.com olarak Clouds Eticaret kullanıyoruz, çok memnunuz. Teşekkürler.
Cevaplar
01/Mayıs/2020 (11:14:46) İnajans:
Alkan bey teşekkür ederiz :)
12/Nisan/2020 (18:45:16) Ali Can:
Hazır paketlerle iki defa denemiş biri olarak söylüyorum, hazır paketlerle eticarette avcunuzu yalarsınız. Özel yazılım işlere yönelin, paraya kıyın ve doğru düzgün bir sistem yaptırın.
Cevaplar
12/Nisan/2020 (18:54:12) İnajans:
Biz Clouds Hazır Eticaret yazılımımıza çok güveniyoruz ve kullanıcılarımız da bugüne kadar memnun kaldılar. Başka platformlar için yorum yapmamız mümkün değil ama hem hazır, hem özel eticaret yazılımı sunan bir firma olarak tüm platformlarımız ile eticaret yapmak isteyenlere destek olmaktayız. İyi günler dileriz.
12/Nisan/2020 (17:43:46) Mehmet Aktaş:
Oyuncak ürünleri satışı yaptığımız bir dükkanımız var, eticaret yapmak istiyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz. Toplamda 300 kadar ürünümüz mevcut. Bilgi verirseniz sevinirim.
Cevaplar
12/Nisan/2020 (18:51:21) İnajans:
Merhaba, gerekli bilgileri eposta adresinize ilettik. Clouds Eticaret ile eticarete rahatlıkla başlayabilirsiniz. Dilerseniz 15 gün ücretsiz deneme için de Clouds Eticaret sitemiz üzerinden talepte bulunabilirsiniz. İyi günler dileriz.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...