Hazır E-ticaret Yazılımlarının Avantajları

15/11/2020

Eticarete başlamaya karar verenlerin üzerinde en çok düşündüğü konuların başında gelen eticaret altyapısı ve çözümünü nasıl sağlayacağıdır. Önceki günlerde eticaret altyapısı için özel e-ticaret mi, hazır eticaret sitesi yazılımı mı seçimi için detaylı bir blog yazısı sizlere sunmuştuk. İlgili yazı: Özel E-ticaret mi, Hazır E-ticaret Yazılımı mı?

Bugünkü yazımızda ise detaylıca hazır e-ticaret yazılımlarının avantajlarından bahsetmek istedik. Yazımızın amacı hazır eticaretin özel eticaret çözümlerinden daha iyi olduğunu anlatmak kesinlikle değil; iki altyapınında birbirlerine karşı üstün olduğu özelliklerin bulunduğunu belirtelim. Bu yazımızın amacı bütçesi ya da ihtiyacı doğrultusunda hazır eticaret yazılımı kullanmak isteyenlere bu yazılımın avantajlarını anlatmaktır. Sonraki yazılarımızda özel çözüm eticaret çalışmalarının da avantajlarını detaylıca inceleyeceğiz.

Hazır Eticaret Yazılımı Nedir?

Yazılımı ve tasarım öğeleri önceden hazırlanmış olan ve genellikle kullanıcının lisans satın alması ile anında ya da 1-2 saat içerisinde kullanıma hazır hale gelen e-ticaret yazılımlarıdır. Tasarım detayları temalar halinde kullanıcıya sunulur ve kullanıcı bu temalardan birini seçerek e-ticaret sitesini oluşturur. Kullanıcılar hazır olan e-ticaret panelinden de ürünlerinin girişlerini ve diğer ayarlamaları yaparak e-ticarete başlar. Şimdi gelelim hazır e-ticaret altyapılarının avantajlarını sıralamaya ve incelemeye...

Hazır E-ticaret Yazılımlarının Avantajları

Hızlı bir Şekilde Eticarete Başlarsınız

Hazır eticaret paketleri, altyapıları gereği önceden hazırlanmış ve birden fazla siteye otomatik uygulanan modül ve öğelere sahiptirler. Bu yüzden genellikle tek bir tıklama ile aktif olur veya altyapı sağlayıcısının 1-2 kurulum işlemi yapmasının ardından yayında olurlar. Dolayısı ile e-ticarete hızlıca başlamak isteyenler ve beklemek istemeyenler için hazır e-ticaret uygulamaları ideal bir çözüm olabilir. Özel çalışmalarda bir proje teslim süresi bulunur - ancak isteklerin artması, düzenlemeler gerektirmesi gibi unsurlardan ötürü e-ticaret sitenizi yayına almanız bir hayli vakit alabilir.

Eticaret Sitenizin Neye Benzeyeceği Konusunda Net bir Fikriniz Olur

Hazır eticaret yazılımı tercihi yaptığınız zaman ilgili platformun referanslarından ya da şablonlarından kendi oluşturacağınız e-ticaret sitesinin nasıl bir görünüme sahip olacağı konusunda net bir fikriniz olur. Ayrıca eticaret sitenizin hızını da aynı platformu kullanan e-ticaret sitelerini inceleyerek test etmeniz mümkün olacaktır. Bu da e-ticaret sitenizi yayına aldıktan sonra hayal kırıklığına uğramanızın önüne geçecektir.

Hata Olasılığı Çok Azdır

hazır e-ticaret yazılımları önceden hazırlanmış ve birçok kullanıcı tarafından gerçek ortam eticaret süreçlerinde kullanıldıkları için, tüm hataları ortadan kaldırılmıştır. Gerçek ortamda sık sık test edildiği için oluşabilecek tüm olumsuz durumlara çözümler sağlanmıştır. Bu yüzden hazır eticaret altyapılarında hatalar ile karşılaşma olasılığınız çok daha düşüktür.

Sanal Pos ve Ödeme Çözüm Entegrasyonları

Hazır eticaret yazılımları birçok kullanıcı tarafından kullanıldığı için bunu geliştiren firma altyapısına tüm banka sanal poslarının ve ödeme çözümlerinin tanımını yapmıştır. Dolayısı ile hangi banka ya da ödeme çözümü ile çalışırsanız çalışın eticaret altyapınıza entegre etmeniz oldukça kolay olacaktır. Genellikle çok kullanıcıya hizmet verdikleri için, hazır eticaret altyapı sağlayıcınızın ödeme çözümleri ya da bankalar ile olan özel anlaşmalarından yararlanabilir ve çok daha uygun komisyon oranları ile bir sanal posa sahip olabilirsiniz.

Düşük Maliyet

Hazır eticaret yazılımı satın almak özel çözüm bir eticaret sitesi yaptırmaktan oldukça daha düşük maliyetlere sahiptir. Bunun nedenini hazır eticaret altyapılarının her kullanıcının kullanımı için düşünülerek çok daha uzun sürede oluşturulmasına rağmen sonraki satışlarında bir zaman ve emek kaybı olmamasıdır diyerek açıklayabiliriz. Bu yüzden çok fazla kullanıcıya sahip hazır eticaret altyapıları satış fiyatlarını da minimum düzeyde tutabilmektedirler.

Daha Kolay Eticaret Yönetim Paneli

Kullanıcılarına her istediğini yönetici paneli üzerinden yaptırmak isteyen hazır eticaret yazılımları e-ticaret yönetim panellerini geliştirirken bu konuya oldukça dikkat eder ve önem verirler. Bu yüzden hazır eticaret altyapılarının yönetici panelleri daha kolaydır ve istediğiniz herşeyi mümkün mertebe yapmanızı sağlar. Örneğin ana sayfanızdaki sliderı, katalog bölümünü (Çok Satanlar, Yeni Ürünler) kendiniz kolayca yönetmeniz mümkündür. Hazır eticaret yazılımlarında bu gibi detayları kendiniz kolayca yönetebilir, istediğiniz an değişiklikler yapabilirsiniz.

Ücretsiz Demo İmkanı

Hemen her hazır eticaret yazılımı ücretsiz bir demo inceleme imkanı sunar. Bu demo ile hem eticaret sitesinin tasarımını hem de yönetici panelini görme, inceleme imkanınız olur. Dolayısı ile yönetim panelini önceden inceleyerek size uygun olup olmadığını test edebilmeniz mümkün olur. Ya da e-ticaret paneliniz üzerinden neleri yapıp neleri yapamayacağınızı görerek altyapınızı size uygun olan bir yönetici paneline sahip olandan seçme konusunda size fikir verebilir.

Daha Az Maliyet ile Daha Çok Eticaret Modülü

Hazır e-ticaret altyapı sağlayıcıları yazılımlarını üretirken genel gereklilikte olan tüm modülleri e-ticaret yazılımları için oluştururlar. Bu da hazır altyapı kullandığınızda e-ticaret siteniz için gerekli olan ya da sonradan önemli olabilecek bir modülü barındıran bir eticaret sitesine daha uygun maliyetler ile sahip olmanızı sağlar. Özel çözüm eticaret paketlerinde isteklerinize göre bir yazılım ve tasarım yapısı sizin için üretildiğinden 1-2 yıl sonra ek olarak isteyeceğiniz bir modüle ek ücret ödemeniz gerekliliği muhtemeldir.

Hazır E-ticaret Yazılımlarının Avantajları

Eticaret Kullanıcı Deneyimi

Hazır eticaret platformları sayıca çok daha fazla kullanıcıya sahip olduklarından gerçek ortam eticaret akışında birçok olay ile karşı karşıya kalırlar. Bu bakımdan bu altyapı içerisinde yer alan yazılımcı ya da teknik destek elemanları e-ticaret konusunda daha fazla deneyime sahip olabilirler. Bu deneyim sizin iyi bir destek hizmeti almanız ve eticaret yolculuğunuz için olumlu bildirimlere ulaşmanızı sağlar. Ya da karşılaşılan bir sorunda çözümü daha hızlı almanızı sağlar.

Hızlı Teknik Destek

Yukarıda bahsettiğimiz e-ticaret kullanıcı deneyimi ile hazır eticaret platformları sorunlarınızı daha hızlı çözebilecektir. Çünkü muhtemelen bu veya benzeri bir sorunla önceden karşılaşmış ve sorunun çözümünü bilmektedirler.

Sorunsuz Pazar Yeri Entegrasyonu

Trendyol, Hepsiburada, N11 gibi pazar yerlerinde satış yapıyorsanız ve eticaret siteniz için bunlarla entegrasyon ihtiyacınız var ise hazır eticaret altyapıları bu gibi sistemler ile çok önceden entegre olmuştur. Dolayısı ile bu tip entegrasyonları çok hızlı bir şekilde eticaret sitenize sağlayabilir ve sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

İçerik Önerisi: Trendyol Sipariş Durum Güncellemesi - Trendyol Php Api

Güncellemelerden Anında Yararlanırsınız

Teknoloji hergün yenileniyor... E-ticaret siteleri için de gün geçtikçe yeni özellikler ortaya çıkıyor. Genellikle hazır eticaret altyapı sağlayıcıları bu güncellemeleri takip ederler ve kullanıcılarına eş zamanlı uygularlar.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi hazır e-ticaret altyapısını özel çözüm eticaret yazılımına oranla daha çok öneren bir fikrimiz kesinlikle yok. Bu yazıdaki amacımız bütçesi ve ihtiyacı dahilinde hazır eticaret kullanmak isteyen kişilere bu altyapının avantajlarını sıralamak ve detaylandırmaktı.

İnajans olarak yıllardır özel çözüm eticaret hizmeti veriyoruz; 2014 yılından beri de Clouds Eticaret ile hazır eticaret paketleri sunmaktayız. İki altyapıyı da sağlayabilen bir firma olarak hazır eticaret yazılımının avantajlarını içeren bu yazı umarız size bir ışık tutar ve seçiminiz konusunda size fayda sağlar...

Eticaret konusunda sorularınız var ise hemen bize ulaşabilirsiniz: (0312) 963 15 01

Özel Eticaret Yazılımı hizmetimiz ya da Hazır Eticaret Paketlerini (Clouds Eticaret) inceleyebilirsiniz

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...