Profesyonel Web Tasarımı ile Kazanın

05/02/2021

Dijitalleşmenin insan hayatını etkisi altına aldığı günümüzde web tasarım hizmetleri de oldukça çeşitlenmiştir. İnsanların dijitale ayak uydurma ihtiyaçlarına çözüm üretme arzusunu karşılamak isteyen pek çok web tasarım ajansı ve ekibi bu konuda çözümler sunar. Ancak web tasarım hizmetinin kalitesiz bir hal alması durumunda ciddi sorunlar ile karşılaşılabilir.

İnternet sitesi, bir marka veya işletme için daha fazla tüketiciye ulaşmak adına çok değerlidir. Tüketicilerle buluşmak için en hızlı ve kaliteli seçenek olan internetin profesyonel web tasarımı ile doğru kullanmak gerekir. Peki, web tasarım hizmetlerini doğru kullanmak neyi ifade eder?

Profesyonel Web Tasarımı ile Kazanın

Profesyonel Web Tasarım ve Doğru İşler

COVID-19, insanların karantinada boş zamana sahip olmalarını sağlarken çeşitli kaynaklardan web tasarım çözümlerini öğrenmelerine neden oldu. Basit kurslar ve çeşitli eğitimlerle daha önce hiç web tasarım yapmayanlar dahi uzman vasfı kazandı. Bu durumda da markaların web tasarım hizmetlerine ulaşmaları çok daha riskli oldu. Neden mi? Profesyonel web tasarım hakkında bilgi sahibi olmayan bireyler size profesyonel çözümler sunacağını iddia eder. Ancak ortaya çıkan sonuç adeta bir felakettir. Hazır ve eski tip tasarımlar, basit eklentiler ve birkaç saatte tasarlanan web siteleri. Tüm bunlar profesyonelliği yakalamaya çalışan markaların korkulu rüyasıdır. Zaman, bütçe ve hayal kırıklığı anlamına gelen bu tür web sitelerinin size çok daha ciddi kayıplar yaşatacağı açıktır.

Potansiyel müşterilerinizin size güvenini sarsan bir web tasarımı belki de bir anda artacak olan satışlarınızı engeller. Bu durumda çok büyük potansiyeli olan markanızın yanlış seçim nedeni ile zarar görmesi mümkündür. Sıradanmış gibi gözüken bir hata nedeniyle çok ciddi kayıplar yaşamanız muhtemel olur. Peki, bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına neler yapmalısınız?

Profesyonel Çözümler Sunan Tasarımcılarla Çalışın

Profesyonel web tasarımı kişiden kişiye değişebilecek bir kavram olsa da temelde kalite, başarı ve doğru bütçeleme özellikleri vardır. Bu nedenle de hizmet alacağınız kurum ya da kişinin tüm bu noktalarda sizi destekliyor olması gerekir. Peki, profesyonel bir web tasarım hizmetinde mutlaka bulunması gereken özellikler nelerdir? Hangi hizmet sunulduğunda "Evet, bu!" demelisiniz?

SEO ve Organik Aramalarda Öne Çıkmak

Profesyonel çözümlerden faydalanmak istiyorsanız size hizmet sunacak olan web tasarım ajansı / ekibi aynı zamanda size SEO çözümü sağlamalıdır. Çünkü SEO konusunda başarılı olmayan bir web sitesi sizin için bir anlam ifade etmez. Peki, sadece tasarım mı SEO uyumlu olmalıdır? Elbette hayır! İçerik çalışmaları, tanıtımlar ve SEO optimizasyon çalışmaları ile size sunulan web sitesinin çok yönlü desteklenmesi gerekir. Zira web tasarım ve dijital ile alakalı bilgisi olmayan bir müşteri olarak bunları sizin yapmanız imkansızdır. Kapsamlı SEO hizmetleri ile ortaya konan web tasarımının desteklenmesi sağlanır.

Web Tasarım ve SEO İlişkisi başlıklı blog yazımız ilginizi çekebilir.

SEO çalışmaları olmadan gerçekleştirilen web tasarım çalışmalarının cepheye silahsız asker yollamaktan farkı yoktur. Bu nedenle dijital dünyada mücadeleyi kazanan taraf olmak istiyorsanız SEO’ya önem vermelisiniz.

Profesyonel Web Tasarımı ile Kazanın

Hızlı ve Kullanıcı Odaklı Bir Web Sitesi

SEO beklentilerinizi karşılayan tasarımcıların web sitesinde hızı ve kullanıcı dostu çözümleri de sunması gerekir. Profesyonel olmayan web sitesi tasarımı yapan pek çok ajans kullanıcının deneyimi ve web sitesindeki eylemleri çok dikkate alınmaz. Bu nedenle de hemen çıkma oranı ve buna bağlı web sitesinin Google üzerindeki sıralaması düşer. Siz bu tür uygulamalardan kesinlikle uzak durmalısınız. Web sitenizin tasarımında sadece Google botlarını değil kullanıcı deneyimini de hedeflemelisiniz. Kullanıcıların bir web sitesine giriş yaptıklarında aradıkları belli başlı özellikler vardır. Bunların birincisi belki de en önemlisi sayfanın hızlı yüklenmesidir. Modern çağın yoğun insanları bir sayfanın dakikalarca yüklenmesini beklemek istemez. Bu da sizin için hemen çıkma oranını etkileyen bir durum olur.

Konuyla ilgili En İyi Web Sitesi Ziyaretçilerine Fayda Sağlayandır başlıklı blog yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Doğru görsel boyutları, kaliteli tasarım ve hızlandırılmış sayfalar ile web sitenizin kullanıcı odaklı olması mümkündür. Bir de bu web sayfasını SEO kurallarına uyan içeriklerle zenginleştirdiğinizde sonuç kusursuz olacaktır.

Ucuz ve Amatör Web Tasarımından Uzak Durmalısınız

Dijital dünyada başarı yakalamak istiyorsanız ünlü "Ucuz etin yahnisi yavan olur" atasözünü unutmamalısınız. Doğru web sitesini kurmak, tasarlamak, SEO altyapısını hazırlamak ciddi bir emek ve tecrübe gerektirir. Bu yüzden ucuza bulduğunuz hizmetleri detaylıca incelemenizde yarar var. Eğer çok fazla bütçeniz bulunmuyor ise profesyonel firmaların sunduğu hazır web sitesi yazılımlarını değerlendirmenizi öneririz.

Profesyonel bir web tasarım seçimi için doğru yöntem nedir?

Tecrübeyi Araştırın

Web tasarım hizmetlerinden faydalanmak istiyorsanız ilk ve en önemli değerlendirilmesi gerekli konu tecrübedir. Tecrübe alacağınız hizmetlerin tek belirleyicisi olmasa da oldukça değerlidir. Çünkü bütçe ayıracağınız ve markanızın geleceğini emanet edeceğiniz web tasarım ajansının belirli bir tecrübeye sahip olması işini doğru yapması açısından oldukça önemlidir. Hem çok sayıda web sitesi üretmiş hem de başarılı ajanslar arasından seçim yapmanız markanız için en doğrusu olacaktır.

Referansları İnceleyin

Web tasarım alanında en önemli ve değerli konulardan olan portfolyo hangi tasarım ajansı / ekibi ile iş birliği yapacağınızı belirler. Bu nedenle de daha önce imza atılan web sitelerini detaylıca inceleyin. Genel olarak hemen her web tasarım firması kendi web sitelerinde referanslarına yer vermektedir. Portfolyo konusunda gerçekleştireceğiniz detaylı incelemeler sayesinde kalite, başarı ve yüksek performans elde etmeniz mümkün olacaktır. Bu nedenle incelemelerinizi yaparken titizliği ön planda tutun. İlgili firmanın referanslarını incelerken aynı zamanda web sitelerinin açılış ve sayfalar arası geçiş hızlarını da test etme şansına sahip olursunuz.

İletişim ve Destek

Web siteniz yapılırken ve yayınlandıktan sonra telefon ve eposta ile destek alıp alamayacağınız oldukça önemlidir. Bu yüzden ajans ile anlaşma yapmadan önce sadece web sitenizin yapım süresini değil sonrasını da düşünmeniz sizin için oldukça önemlidir. Ajans ile çalıştığınız sürece hangi tür hizmetleri alabileceksiniz bunları mutlaka öğrenin.

Fiyat Araştırması

Ucuz hizmetten faydalanmak hemen her markanın arzusudur. Çünkü bütçeyi zorlamayacak seçimler markalar için daima değerlidir. Ama ucuz seçimler yaparken amatör tasarımcıların oltasına da takılmamanız gerekir. Web siteniz firmanızın yüzüdür, 7/24 sizi temsil eder. Bu nedenle size önerimiz kalite, bütçe ve tecrübeyi bir arada değerlendirmenizdir. Yapacağınız doğru değerlendirmeler neticesinde mutlaka başarılı bir karara varacaksınız.

2005 yılından bu yana web tasarım hizmeti sunmaktayız. Profesyonel web tasarım çalışması için teklif almak isterseniz bize ulaşın.

Yorumlar
03/Nisan/2021 (23:43:43) Turan:
Web tasarım için fiyat teklifi rica ediyorum
Cevaplar
03/Nisan/2021 (23:46:15) İnajans:
Merhaba, yapılacak ve istediklerinize göre değişen web tasarım fiyatlarını öğrenmek için bize ulaşmanızı öneririz.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...