Web Tasarımı Firmanız için Neden Önemlidir?

12/02/2021

Web siteleri ister kurumsal ister eticaret olsun bir firmanın internet üzerindeki imajını yansıtacak en önemli araçtır. Verdiğiniz hizmetler, yaptığınız projeler ya da sattığınız ürünlerle ilgilenen oldukça büyük bir internet kullanıcı kitlesine, web siteniz sayesinde ulaşabilirsiniz. Sizinle hali hazırda çalışan ve firma profilinizi tanıyan müşterilerinizin işlerinizi takip etmesi için olan faydasının yanısıra firmanızı hiç tanımayan ve hizmetlerinize dair ihtiyaçları bulunan bir hedef kitleye de web siteniz sayesinde ulaşırsınız.

Web tasarımı, günümüzde kurumsal kimliğin ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumdadır. Çevrimiçi olanakların artması web tasarımını kurumsal açıdan önemli bir hale getirmiştir. Faaliyet gösterdiğiniz sektör hangisi olursa olsun web tasarımı firmanız için hayati bir öneme sahiptir. İyi bir tasarım, firmanızın etkisini arttırır, müşterileriniz ve hedef kitleniz ile kurduğunuz iletişimi güçlendirir, tanınmanızı ve bilinmenizi sağlar.

Bir web sitenizin olması da tek başına yeterli olmayacaktır. Web tasarımınızın sektörel ihtiyaçlarınızı karşılayacak nitelikte olması, tasarım ve kullanım bakımından hedef kitlenize hitap etmesi gerekir. Dolayısıyla tasarımın varlığı kadar niteliği de önemlidir. Nihayetinde web sitesi, kurumsal kimliğinizin temsil edildiği mecralardan biridir. Bu yüzden web tasarımı; ofis, mağaza, showroom gibi firmanıza ait fiziksel alanların düzenlenmesi kadar önemli bir konudur.

Elbette web sitenizin size fayda sağlayabilmesi için de sitenizde olmasına dikkat edeceğiniz pek çok özellik mevcuttur. Biz bu yazımızda bu özelliklerden en çok öne çıkanları ele alacağız ve sitenizi nasıl daha faydalı hale getireceğinizi anlatacağız.

Kullanıcı Deneyimi

Web siteniz ve web sitenizde vereceğiniz faydalı bilgiler, potansiyel müşterilerinizin size ulaşmasında ve ulaştıktan sonra da hizmet almasında büyük rol oynar. Öncelikle web sitesinin kendiniz için değil, kullanıcılarınız için yapıldığını bilmelisiniz. Bu basit bilgi ışığında da her bir öğenizi kullanıcının kolay kullanımı ve faydasına olacak biçimde şekillendirmelisiniz.

Herhangi bir firmanın ürün ve hizmetlerini kullandığımızda, firmaya karşı bir izlenim geliştiririz. Hizmet ise yalnızca firmanın ücret karşılığı sağladıklarından ibaret değildir. Örnek vermek gerekirse, firmaya ait olan bir mağazada personelin müşteriye karşı davranışı, ortada herhangi bir alışveriş olmasa bile hizmet kapsamındadır ve kullanıcı deneyimini etkiler. Web tasarımı tam olarak bu yüzden, kullanıcı deneyimi açısından öneme sahiptir.

Sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, aradıklarına erişebildikleri ve sorularına kolay bir biçimde yanıt bulabildikleri zaman kullanıcı deneyimi açısından olumlu olacaktır. Web sitesi, firmanızın temsil edildiği bir mecradır ve kullanıcının burada geçirdiği zaman, firmanızın hizmetini deneyimlediği bir süreçtir. Web sitenizde istediklerini bulabilen bir kullanıcı, kaliteli hizmet aldığını hissedecek, böylece ürün ve hizmetlerinize ihtiyaç duyduğunda firmanızı tercih etme olasılığı artacaktır. Kullanışlı bir menü ağacı hazırlamalısınız. Ziyaretçi bu menü ağacı sayesinde aradığı içeriğe kolay ulaşmalı ve sayfalar arasında kaybolmamalıdır. Çok filtreleme gerektiren ürünler bulundurmuyorsanız da ziyaretçinizi en az tıklamayla ilgili sayfaya ulaştırmalısınız.

Web Tasarımı Firmalar için Neden Önemlidir?

Tüketici davranışları üzerinde yapılan araştırmalar, web tasarımı ile satın alma kararı arasında bir bağlantı olduğunu göstermektedir. Firmanın web sitesinde istediğini bulabilen kullanıcılar, herhangi bir ihtiyaç durumunda marka ile ilgilenme eğilimi göstermektedir. Dolayısıyla iyi bir web tasarımı ürün satışınızın artması ve markanıza olan ilginin sürekli hale gelmesi demektir.

Sayfa Hızı

Doğru kurgulamadan sonra sayfa arası gezmelerde tıklanan sayfaların hızlı açılması ve sitenin ilk açılış hızı da oldukça önemli bir konudur. Ziyaretçi bir sayfaya tıkladığında doğal olarak hemen açılmasını bekler. Sayfa içeriğinin yüklenme hızını düşüren uygulamalar kullanırsanız, ister istemez sayfa açılışı normalden yavaş olacak ve bu da ziyaretçinin sitenizden çıkmasına yol açacaktır. Bu yüzden içeriklerinizi hazırlarken ve sayfaya yerleştirirken kolay, okunaklı olmasına dikkat etmelisiniz. Yazıların kayarak gelmesi, içerik okunan bir sayfada hareketli resimler kullanılması dikkat dağıtıcı olduğundan kullanıcıyı da rahatsız edecektir.

Ssl Sertifikası

Güncel teknolojiyi kullanmalısınız. Web sitenizdeki tüm sayfalarda ssl sertifikası bulunması Google için en önemli kriterlerden biridir. Artık ziyaret ettiğimiz birçok sitede tarayıcı sekmesindeki ufak kilit işaretinden sitede ssl sertifikası olduğunu anlıyoruz. Dolayısıyla ssl sertifikası bulunmayan web sitelerindeki - Güvenli Değil - ibaresi de hemen dikkat çekiyor. Böyle olumsuz bir durum yaşamamak için, yeni bir site yaptırıyorsanız ssl sertifikası bulunup bulunmayacağını çalışmaya başlamadan teyit etmeli ve ssl sertifikası kurulumunu muhakkak yaptırmalısınız. Eğer hali hazırda bir web siteniz varsa ve ssl sertifikanız yoksa da hizmet aldığınız yerden mutlaka ssl sertifikası kurulumu için bilgi ve destek almalısınız.

En İyi Web Sitesi Ziyaretçilerine Fayda Sağlayandır başlıklı blog yazımız ilginizi çekebilir.

Kaliteli İçerik Hazırlamak

Web sitenizin ulaşılır olması ve ulaşıldıktan sonra da ziyaretçilerine fayda sağlaması için içeriklerinizin özenli, özgün ve kaliteli olması gerekmektedir. Google arama motorunda aranan anahtar kelimelerde çıkan sitelerin sıralaması, aranan kelimeyi içeriğinde en çok karşılayan siteden en az karşılayan siteye doğru yapılmaktadır. Bu sonuçlarda tıklama alan siteler aynı zamanda ziyaretçinin sitede vakit geçirdiği süre ve gezdiği sayfalar bazında da değerlendirilmektedir. Buradan da Google, ziyaretçiyi doğru ve kullanışlı bir siteye yönlendirip yönlendirmediğini de anlamaktadır. İşte tam da bu sebeplerden ötürü sitenizi hızlı ve faydalı olarak yapılandırmanız, profesyonel bir görüntüye sahip olarak ziyaretçilerine güven vermesi daha da önemli bir hal almaktadır. Bunu sağlamak için web sitenize düzenli vakit ayırarak her zaman güncel olduğundan da emin olmalısınız.

Daha eskiden web sitesi olmayan birçok firma mevcuttu; ancak artık son yıllarda web sitesi olmayan firma neredeyse hiç kalmamaya başladı. Potansiyel müşteriler bir hizmet ya da ürün almak istedikleri zaman araştırmalarını öncelikle internet üzerinde yapmakta ve elbette ki web sitesi olan firmalara ulaşmaktadırlar. Dolayısıyla artık bir firmanın web sitesi olmaması gibi bir durum tamamen gündemin dışında ve teknolojinin de gerisinde kalmıştır. Sadece büyüme hedefinde olan şirketler değil, rutinini korumak isteyen şirketler de web sitesi sahibi olmalı ve sadece olmuş olması için değil; özenli bir şekilde de yönetmeye devam etmelidir.

Ek olarak web siteleri basılı materyallerle tanıtımlara göre çok daha uygun maliyetli ve geniş çaplarda etkilidir. Firmanız için yaptırdığınız bir katalog ya da broşür bir süre sonra güncelliğini kaybedecektir. En basitinden yeni referanslarınızı eklemeniz mümkün olmayacağından sabit olarak kalacaktır. Ancak web sitenizde güncel tüm konulara hızla yer verebilirsiniz. Yeni işleriniz, katıldığınız organizasyonlar, ürününüzle ilgili bir güncelleme web sitenizde pratik ve hızlı bir şekilde yer bulabilir. Elbette bu güncellemeleri de aksatmadan yapmalısınız. Aylarca web sitenize ekleme yapmamak doğru birşey değildir. Web sitenizi her zaman güncel tutmalı ve yeni bilgilerle de beslemelisiniz. Bunun için web sitenizde bir Blog başlığı oluşturarak hizmetlerinizle ve bulunmak istediğiniz anahtar kelimelerle ilgili olarak düzenli içerik girişleri yapabilirsiniz. Bu içeriklerinizin özgün ve doyurucu olması halinde web sitenizin başarısında size kalıcı etkileri olacaktır.

Web sitesi ziyaretçileri her zaman potansiyel müşterilerdir ve bu potansiyel müşterilerin gerçek bir müşteri olabilmesi için de size ulaşması, sitenizin güven vermesi gereklidir. Bu konuların hepsinde başarıya ulaşmak istiyorsanız, alanında uzman kişilerle çalışmalısınız. Web sitenizi yaptırmak için bir firma araştırırken firma profiline, yaptığı işlere, ne süredir bu sektörde faaliyet gösterdiğine dikkat etmelisiniz. Doğru deneyimleri sayesinde size faydalı bilgileri aktaracağına emin olduğunuz bir firmayla çalışmalı ve önerilerini de uygulamalısınız. Kendi işinizde uzman sizsiniz; ancak konu web tasarım olunca bu iş ile yıllardır ilgilenen firmalar elbette ki daha çok bilgi sahibidir. İnternette okuduğunuz ve yalnızca özetine sahip olduğunuz belki binlerce sayfalık bilgileri ve çok daha fazlasını deneyimlerine katmışlardır ve sizi de en doğru şekilde yönlendirirler.

Hizmet Kalitesini Arttırır

Müşterileriniz ürün ya da hizmetleriniz ile ilgili bir sorun yaşadığında ya da yardıma ihtiyaç duyduklarında web siteniz üzerinden size ulaşmak isteyecektir. Ayrıca hizmet prosedürleriyle ilgili bilgilendirmelerin de kurumsal web sayfanız üzerinden yapılması gerekir. Web sitenizin, müşteri dönüşlerine olanak tanıyacak bir tasarıma sahip olması, hizmet kalitenizi arttırmanıza yardımcı olur. Geri dönüşleri analiz ederek ürünlerinizi ve hizmetinizi geliştirebilirsiniz.

İnternet üzerinden fiziksel ya da yazılımsal bir ürün satıyorsanız, web site tasarımı hayati bir öneme sahiptir. Nitekim müşterilerinizin istedikleri ürünü satın alırken sorun yaşamaları başka bir firmayı tercih etmelerine sebep olur. Fakat iyi bir site tasarımı bütün operasyon süreçlerinin nitelikli biçimde ilerlemesine yardımcı olacaktır.

Web Tasarımı Firmaların Başarısına Nasıl Katkı Sağlar?

Marka İmajını Yansıtır

Web siteniz, kurumsal kimliğinizin ayrılmaz bir parçasıdır. Marka imajınızı ve ideolojinizi iyi bir web tasarımıyla yansıtabilirsiniz. Sitenizi yalnızca kullanıcıların belli hizmetlere ve iletişim bilgilerine ulaşacağı bir mecra olarak görmemeniz gerekir. Tasarım, yaratıcılık gerektiren bir alandır ve markanızın kimliğini bu mecrada hedef kitlenize hitap edecek biçimde tasarlayabilir, kullanıcıları cezbedecek opsiyonlar ekleyebilirsiniz.

Görünürlüğünüzü Arttırır

Google, Yandex, Yahoo, Altavista gibi arama dizinlerinde yüksek ve iyi sıralarda yer almanın yolu web tasarımından geçer. Google başta olmak üzere arama motorları, sitede talep ettiği altyapısal detaylar, açılma süresi, site hız, ssl sertifikası, otomatik site haritası, akıllı urller v.b. gibi kriterleri değerlendirerek siteleri puanlandırmakta ve bu puan sitenin dizindeki yerini belirlemektedir. İyi bir web tasarımı ile SEO konusunda avantaj kazanabilir, ürün ve hizmetleriniz ile ilgili terimlerde arama yapan kullanıcıların firmanıza saniyeler içinde ulaşmalarına yardımcı olabilirsiniz.

Hizmetleriniz ve firmanızı sadece tanıtmak ve etkili bir şekilde tanıtmak arasında çok ciddi farklar vardır. Bu yüzden alanında uzman kişilerden hizmet almalı ve sitenizle ilgili önerilerine önem vermelisiniz.

2005 yılından bu yana web tasarım hizmeti sunmaktayız. Profesyonel web tasarım çalışması için teklif almak isterseniz bize ulaşın.

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...