Web Tasarım Fiyatları Nasıl Belirlenir

03/02/2021

Web tasarım hizmeti almak isteyenlerin ilk akıllarına gelen soru bu hizmetin maliyeti yani ödeyecekleri bedelin ne kadar olacağıdır. Web tasarımı içerisinde bir çok değişken ve detay bulunan bir hizmettir. Bu yüzden bir web tasarım hizmeti şu kadardır diye önceden genelleyerek ücretlendirme yapmak pek mümkün değil ve aynı zamanda doğru da değildir. Peki web tasarım fiyatlarını etkileyen kriterler ve unsurlar nelerdir? Bu yazımızda web sitesi tasarımı için fiyatlandırmada etkili olan unsurları ve detaylarını anlatmaya çalışacağız...

Web Tasarım

Web tasarım birçok bileşenin birleşmesi ile oluşan dosyaların bir bütün içerisinde ve bir alan adı altında (www.firma.com gibi) internet üzerinde yayınlanmasını sağlayan sistemin tasarlanıp, oluşturulmasıdır. Bu bileşenler görseller, içerikler, videolar,dosyalar ve sistemsel kaynaklardır. Web sitesi tasarımı hizmetini profesyonel olarak almak istediğinizde elbette bir yatırım yapmanız ve belirli bir bütçeyi kabul etmeniz gerekecektir. Bir web sitesi firmanızın en önemli tanıtım aracıdır. 7/24 ulaşılabilir olması, sizinle ilgili tüm detayları ziyaretçilerine anlık sunması bakımından günümüzde web sitenizin birincil dereceki önemliliği tartışmasızdır. Bu bakımdan web tasarım hizmetini profesyonellerden almanın önemini önceki yazılarımızda defalarca dile getirmiştik. Web tasarım fiyatlandırılması nasıl belirlenir, hangi kriterler göz önüne alınır gibi soruların cevaplarını yazımızın devamında bulabileceksiniz.

Web Tasarım Fiyatları Nasıl Belirlenir

Öncelikle belirtelim ki, bazı değerler günümüz teknolojisi ve ihtiyaçları dahilinde bir web sitesinin olmaz ise olmazıdır. Yani bu değerler için ek ücret ödemek ya da talep etmek anlamsızdır. Bu değerler profesyonel bir web tasarım ajansı tarafından size sunulan asgari ücretlendirmenin içerisinde mutlaka bulunmalıdır. Bunlar:

  • Mobil uyumlu (Responsive)tasarım
  • Web sitesinin tüm sayfalarında geçerli SSL sertifikası
  • SEO uyumlu altyapı
  • Web sitesinin hızlı çalışmasını sağlayacak barındırma (hosting) hizmeti ve bu hizmete uygun en hızlı ve güncel kodlama dilini kullanma
  • İçerik yönetim sistemi (Web sitenize ait içerikleri yönetme ve güncelleme)
  • Hızlı, Sade ve Anlaşılır Tasarım

Bu saydığımız genel kriterlerin herhangi bir web tasarımı teklifi aldığınızda size sunulan minimum fiyatlandırmanın içerisinde olması gereklidir. Kurumsal ve minimal bir web sitesi ihtiyacınız olduğunda yani hakkımızda, referanslar, iletişim, blog gibi içeriklerin size yeterli geldiği durumlarda yukarıda saydığımız temel özellikler dahilinde minimum kapsamlı bir web tasarım hizmeti alacağınız varsayılır. Bu durumda da ilgili ücretlendirme ajansın minimum kapsamda değerlendirdiği ücretlendirme yani web tasarım için verdiği taban fiyatlandırma olacaktır.

Tasarım

Profesyonel web tasarım hizmeti aldığınız zaman son teknoloji, sade ve anlaşılır bir web sitesine sahip olacaksınız. Ancak tasarım konusunda ekstra talepleriniz olur ise taleplerinize bağlı bu ciddi bir emek ve zaman gerektirebileceğinden ek ücretlendirme istenmesine neden olabilir.

Üyelik Modülleri

Web siteniz için bir üye giriş modülü ihtiyacınız olabilir. Örneğin bazı içerikleri sadece müşterilerinizin yani üyelerinizin görüntülemesini isteyebilirsiniz. Ya da bayileriniz için özel bir alan oluşturmak ve sadece sizin oluşturduğunuz bayilerinizin bu içerikleri görmesini isteyebilirsiniz (Ürün fiyatları, bayiye özel fiyatlar vb). Bu tip ek yazılımlar web sitenizin fiyatlandırmasını arttıracaktır. Üyelik başlığı altında iken ebülten (Web sitenizden topladığınız üyelere toplu eposta gönderme) tipi modüllerin de ek ücretli yazılımlar olduğunu belirtelim.

Özel Formlar

Web sitenizde standart olarak iletişim, bilgi formu ya da insan kaynakları gibi başlıklara ait formlar genellikle bulunur ya da buna benzer basit - eposta ile iletilen formlar için ajanslar ek ücretlendirme talep etmez. Ancak veritabanına kayıt edilen ve içerik yönetim paneli üzerinden gelişmiş sorgulama yapılarak sonuçları dökülebilen randevu, müşteri, hasta kayıt veya müşteri, hasta takip gibi formlara ihtiyacınız var ise bu tip modüllerin de ek ücretle sağlanabileceğini söyleyebiliriz. Bu ve buna benzer dinamik formlar sizin ihtiyaçlarınıza yönelik olarak özel olarak programlanır ve size sunulur.

İçeriksel Ek İhtiyaçlar

Size sunulan minimal düzeyde bir web sitesinde istediğiniz gibi ve sayıda içerik oluşturabilirsiniz. Ancak bazı kriter alanlarının ayrı girilmesi ve bu kriterlere göre özel sorgulamalar yapılması gerektiğinde web siteniz için ek içerik yazılımları yapılması gerekebilir. Örneğin bir inşaat firması için proje ekleme gibi işlemler minimal bir web sitesi ile kolayca yapılabilir ancak burada proje başlangıç - bitiş tarihi gibi ek alanlar olmalı ve bu değerlere göre listeleme yapılması gerekirse bu çalışma için ek modül ücreti talep edilir. Bu ve buna benzer içeriksel ihtiyaçlarınız varsa web tasarım teklifi alırken ilgili ajanslara bunu belirtmeniz çalışmanızın sağlıklı yürütülmesi için oldukça önemlidir.

Ek Dil Seçenekleri

Web sitenizi tek dil olarak yayınlayacaksanız yine bahsettiğimiz minimum değerlere sahip bir web tasarım çalışması ile ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Ancak web sitenize ait birden fazla dil olmasını istiyorsanız bu durumda web sitesi fiyatlandırmanızda artış olacaktır. Tercüme hizmet bedellerinin web sitenize ait dillerin hazırlanması ücretinin içerisinde olmadığını da belirtelim. Web tasarım ajansları genel olarak ek hazırlayacakları dillere ait içerikleri firmadan hazır olarak isterler. Bu durumda çeviri hizmeti için de tercüme ofisleri ile bağlantıya geçmenizi öneririz. Web tasarımı için teklif alırken yayın yapacağınız dil sayısına ve bunların hangi diller olduğuna karar vermelisiniz. Web sitenizi öncelikle sadece Türkçe dili ile yayınlayıp daha sonrasında web sitenize ek diller ekletebilirsiniz. Bu konuda nasıl bir yol izleneceği ve ücretlendirme yapılacağına dair çalışma başlangıcında ajansınızdan bilgi almanızı öneririz.

Web Tasarım Fiyatları Nasıl Belirlenir

Kapsamlı Ek Modüller

Online tahsilat, sanal pos kurulumu, cari ekstresi oluşturma, efatura uygulamaları gibi e-ticaret alanına giren uygulamalar da web sitenizin fiyatlandırmasını etkileyecek yani yükseltecek önemli unsurlardır.

Teknik Destek ve Yardım

Web tasarım hizmeti alacağınız firmadan ilk bir yıl içerisinde alacağınız teknik destek servisinin de bu fiyatlandırma için oldukça önemli olduğunu belirtelim. Bu yüzden web siteniz için fiyat teklifi alırken ilk yıl için haklarınızı iyi öğrenmenizi de öneririz.

Özetle özel bir web tasarım hizmeti almak istediğinizde size verilecek minimum ücretlendirme içerisinde mobil uyumlu, sade - anlaşılır bir tasarım, içerik yönetim sistemi ve SEO altyapısı gibi özellikler zaten bulunmalıdır. İhtiyacınız olan üyelik modülleri, ek yazılımlar, içeriksel yapı ve ek dil seçenekleri web sitenizin yapımı için fiyatlandırma yaparken değerlendirilecek başlıca kriterlerdir.

Web Tasarım Ajansı Nedir? Ne İş Yapar? başlıklı yazımız ilginizi çekebilir.

Web sitenizi ne kadar ucuza mal ettiğiniz önemli bir konu değildir, önemli olan doğru bütçeler ile en yüksek verimi sağlamanızdır. Hiç ziyaretçisi olmayan bir web sitesi size hiçbir şey katmazken günlük yüzlerce ziyaretçi aldığınız web sitesi size ticari açıdan inanılmaz katkı sağlayacaktır. Bu yüzden doğru ve tecrübeli web tasarım ajansını seçmeye dikkat etmelisiniz.

İnajans olarak 2005 yılından beri 1000'in üzerinde kurumsal firmaya web tasarım hizmeti verdik ve bir çoğuna halen güncelleme ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Profesyonel bir web tasarım arayışında iseniz web tasarım sayfamızı gözden geçirebilirsiniz. Sorularınız var ise bize 0(312) 963 15 01 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...