Hazır Web Sitesi Nedir?

21/01/2021

Web sitesi artık tüm işletmeler ve girişimciler için zorunlu bir ihtiyaç. Gününümüzde web sitesi olmayan işletme sayısı hemen hemen yok gibi. Bir işletmenin en önemli tanıtım yüzü günümüzde web siteleri olarak görülmektedir. Çünkü web sitesi ile işletmeler 7/24 hedef kitlelerine ulaşabilmekte, kendilerine ait tüm detayları sunabilmektedirler.

Web sitesi sahibi olmadan önce bu konuda farklı çözümler kullanmak mümkün. Bu seçeneklerden bir tanesi de hazır web sitesi yazılımı aracılığı ile web sitesi oluşturmaktır. Peki hazır web sitesi nedir, kimler için uygundur? Bu yazımızda hazır site altyapılarının özellikleri, sağladığı imkanlar ve kimler için kullanması uygun gibi konu ve sorulara cevap arayacağız.

Hazır Web Sitesi ihtiyacınız varsa, web site oluşturucumuz ile 5 dakika içerisinde web sitesi sahibi olabilirsiniz.
Detaylı bilgi için: 0(312) 963 15 01 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Hazır Site Paketlerini İnceleyin

Hazır Web Sitesi Nedir?

Kodlaması ve tasarımı önceden hazırlanmış, hızlı bir şekilde kurulumu yapılan ve sonrasında içerik yönetim paneli aracılığı ile içerik eklenen ve güncellenen web site oluşturma platformlarına ya da yazılımları hazır web sitesi olarak adlandırılırlar. Genellikle altyapısında hazır temalar bulunur ve bunlardan bir tanesini web sitenize uygulayarak, web sitenizin tasarımını belirleyebilirsiniz. Logo ve buna benzer görsellerinizi de sisteme ekleyebilir ve web sitenizin genel görünümünü oluşturabilirsiniz. Hazır site uygulamalarının temel ortak özellikleri bu saydığımız işlemleri çok kolayca ve hiç bir teknik bilgiye sahip olmadan yapabilmenizin sağlanmasıdır. Bunu yapabilmeniz için size web sitesi yönetim paneli sunarlar. Bu panelde web siteniz ile ilgili hemen her detayı değiştirebileceğiniz, güncelleyebileceğiniz ve ekleyebileceğiniz modüller bulunur. Hazır site uygulamalarında sizin istediğiniz özel tasarımlar yerine yukarıda bahsettiğimiz hazır şablonlar - temalar bulunur. Elbette ki bu şablonlar şık ve kullanışlıdır. Adı üzerinde hazır web siteleri, diğer özel tasarım - çözüm uygulamalarına göre oldukça ekonomiktirler ve bu yüzden düşük bütçeli kişiler veya işletmeler tarafından sıklıkla tercih edilirler. Bir hazır web sitesi uygulaması özel çalışma olarak yapılan bir web sitesinden daha iyi ya da kötüdür diyemeyiz. Ancak kullanılacak bütçe dahilince bazı işletme ya da kişiler için hazır web sitesi daha uygun bir seçim olabilir. Altyapısı doğru hazırlanmış, temeli SEO uyumlu ve kullanıcı memnuniyeti üzerine kurulmuş olan bir hazır site yazılımı ile kaliteli içerikler de üreterek çok başarılı bir web sitesine sahip olabilmeniz mümkündür.

Hazır Web Sitesi

Hosting - Domain Konusu

Hosting - Barındırma: Web site dosyalarının bulunduğu, alan adınıza ait epostalar kullandığınız ve bir sunucu üzerinden size ayrılmış alandır. Domain - Alan Adı ise firma.com ya da firma.com.tr gibi belirlenen web sitenizin ismidir. Hazır site sağlayıcılar çoğunlukla sizlere hosting hizmetini web sitesi paketini satın alırken bu hizmetin içerisinde sağlarlar. Aynı şekilde bir alan adınız bulunmuyor ise de size bir alan adı kayıt imkanı da sağlarlar. Yani bir hazır bir site uygulaması satın aldığınızda web sitenizi yayınlamak için herşeye sahip olmuş olursunuz. Ekstra bir hosting - alan adı firması araştırmanıza gerek almaz.

Hazır Site Kimler İçindir?

Web sitesi oluşturmak isteyen herkes hazır web sitesi platformlarından birini tercih ederek web sitesi kurabilir. Burada satın alacağınız hazır site uygulamasının paketlerindeki özellikleri incelemeli, ihtiyaçlarınızı karşılar düzeyde olduğundan ve size verim sağlayacağından emin olmalısınız. Özel olarak hazırlanmış ve benzersiz bir web site tasarımı istemeniz halinde hazır site şablonlarının size yeterli gelmeyeceğini şimdiden belirtelim. Bu durumda web tasarım ajanslarına isteklerinizi anlatarak özel bir fiyat teklifi almanız gereklidir.

Hazır Web Sitesi

Hazır Web Sitesinin Avantajları

Kurulumları genelikle saatler içerisinde yapılır. Beklemenize gerek kalmaz. Örneğin İnajans altyapısı ile hazır web sitesi kullanmak istediğinizde web siteniz 1 dakika içerisinde aktif olur. Hemen yönetim paneline giriş yaparak tasarım ayarlarınızı yapabilir ve içeriklerinizi ekleyebilirsiniz. Hazır web sitesi kullanırken hiçbir teknik bilgiye ya da yazılımcıya ihtiyaç duymazsınız. Yönetim paneli üzerinden web siteniz üzerinden istediğiniz işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Ek olarak altyapı sağlayıcı firma size teknik destek veriyor olabilir. Bu durumda takıldığınız işlemler için yardım talep edebilirsiniz. İnajans olarak tüm kullanıcılarımıza ücretsiz teknik destek ve yardım vermekteyiz. Mesai saatleri içerisinde telefon ile diğer zamanlarda ise eposta aracılığı ile kullanıcılarımızın her talebini karşılamaya çalışmaktayız.

Hazır site altyapıları önceden defalarca denendiği ve kullanıldığı için hata payı azdır. Web sitenizi kullanırken sürprizlerle karşılaşma olasılığı çok düşüktür. Hazır internet sitelerinin maliyetleri özel çözüm web sitesi hizmetlerine göre hatırı sayılır şekilde düşüktür. Ortalama olarak 10 kat daha düşük maliyetlerle işinize yarayacak bir web sitesi kurabilirsiniz. Bu da size bütçesel anlamda ciddi katkı sağlar.

Hazır web sitesi hizmeti veren yerli ve yabancı bir çok uygulama mevcut. Seçim yaparken teknik destek alabileceğiniz, Türkçe konuşabileceğiniz bir platformu tercih etmeniz sizin için oldukça önemli. 1000'in üzerinde web sitesine altyapı sağlayan İnajans olarak tüm kaynaklarımızın yerli olduğunu belirtelim. Ek olarak tüm kullanıcılarımıza eşsiz bir teknik destek sunduğumuzu da tekrar söyleyelim.

Sıkça Sorulanlar ve Cevapları

2014 yılından beri hazır site çözümü sunmaktayız. Bu dönemde bizlere sıkça sorulan soruları inceleyerek bu konuda biraz daha fazla fikir sahibi olmanızı sağlayalım.

Ödemeler Yıllık mı Yapılmalıdır?

Evet. Hazır internet site uygulamalarının hemen hepsinin yıllık lisans yenileme ücretleri mevcuttur. Ömür boyu başka hiçbir ek ücret ödemeden web sitenizi barındırmanız mümkün değildir. Çünkü profesyonel hosting hesaplarının da yıllık bir ücreti vardır. Aynı şekilde .com ve diğer alan adları için de yıllık ödenmesi gereken ücretler mevcuttur. Aynı şekilde iyi bir teknik destek alabilmeniz için de yıllık olarak sizlerden ücret talep edilmektedir.

Alan Adım Kime Ait?

Bu sorunun cevabı firmadan firmaya göre değişebilir. Ancak İnajans üzerinden alan adınınızı kayıt ederseniz, bu alan adının tüm hakları size aittir. İstediğiniz zaman transfer edebilirsiniz.

Hazır Site Uygulamaları SEO Konusunda Nasıl?

SEO için belirli altyapısal özellikler var. Eğer web siteniz mobil uyumlu, SSL sertifikasına sahip, urlleri akıllı url olarak adlandırdığımız şekildeyse ve hızlı çalışıyorsa altyapısal olarak SEO uygunluğuna yani arama motorlarının istediği özelliklere sahiptir. Bundan sonraki SEO başarısı tamamen içerikler ile yani sizinle alakalı. İyi ve kaliteli içerik = başarılı SEO demektir. İnajans olarak kendimizin öz kaynakları ile geliştirdiği Clouds Hazır Web Sitesi yazılımı kullanıcılarına güncel ve geçerli SEO altyapılarını otomatik olarak sunmaktadır. Bunlar otomatik oluşan ve güncellenen site haritası dosyası, içerik başlıklarına bağlı oluşan akıllı url yapıları, mobil uyumlu altyapısı, güncel tüm tarayıcılarda geçerli SSL sertifikası ve hızlı çalışan bir altyapıya sahip olması gibi özetlenebilir.

Web Siteme FTP Erişimi Var mı? Kodları Kendime Alabilir miyim?

Bu sorunun cevabı da firmadan firmaya göre değişebilir. İnajans olarak kullanıcılarımıza ftp erişimi vermemekteyiz. Aynı şekilde web sitesi kodlarını da kendinize almanız mümkün değildir. Ancak bu konular için bir gerekliliğinizin olmayacağını belirtelim. Sistem dahilinde istediğiniz herşeyi yönetici panelinden zaten yapabiliyorsunuz. Ve ek olarak hosting konusunda da ftp erişimi sağlamanız için gerekli bir konu yok.

Hosting Özellikleri Nelerdir?

Bu da firmadan firmaya ve hazır site paketinden paketine değişkenlik gösteren bir konudur. Satın almayı düşündüğünüz altyapı sağlayıcının web sitesinden bu konudaki detaylara ulaşmanız mümkün. Bize gelince, İnajans olarak hizmet vermeye başladığımız günden yana tüm kullanıcılarımıza sınırsız web alanı ve sınırsız aylık trafik sunmaktayız. Ayrıca kullanılan alan adına özel epostalar kullanımı da sağlamaktayız. Hazır site kullanıcılarımıza sayfa ekleme ya da görsel yükleme konusunda herhangi bir sınırlandırma yapmamaktayız. Yani kullanıcılarımız oluşturdukları web sitelerine istedikleri kadar sayfa - içerik ekleyebilir ve bunlara sınırsız sayıda görsel yüklemesi yapabilirler.

Hazır Web Siteleri Neden Ucuz?

Önceden hazırlanmış ve tek bir kaynak üzerinden çoklu kullanıma sunulduğu için hazır site yazılımları özel çözümlere göre daha düşük maliyetler ile sağlanabilmektedir. Bu yüzden hazır internet sitesi yazılımları daha uygun ücretlere sahiptirler. Aynı özelliklere sahip özel tasarım bir web sitesinin maliyeti belki de hazır siteye göre aşağı yukarı 10 kat daha fazla olabilir. Bu fiyat farkı da özel web tasarımının niteliği ve kişiye özel olmasından ötürü oldukça normal karşılanmalıdır.

Hazır Site Hangi Sektörler için Uygundur?

Tüm sektörden ticari işletmeler hazır site altyapısı ile işletmelerine ait bir web sitesine sahip olabilirler. Örneğin bir inşaat firması projelerine yer verebileceği, bir tercüme ofisi hizmetlerini anlatabileceği web sitelerini rahatlıkla oluşturabilirler. Ayrıca bu uygulamalar ile bireysel web siteleri de oluşturmak mümkündür. Örneğin özel muayenesi olan bir doktor ya da kişisel bir blog oluşturmak isteyen kişiler için hazır web siteleri ideal bir çözümdür.

Hazır Web Sitesi Ne Değildir?

İsteklerinize göre özelleştirebileceğiniz bir web sitesi oluşturma platformu değildir. Size belirli profesyonel şablon ve temalar sunulur ve bunlardan birisini seçerek web sitenize kullanırsınız. Elbette ana sayfa üzerinde banner, slider oluşturma gibi imkanlarınız mevcuttur. Ancak bunları seçtiğiniz temanın sınırları dahilinde uygulayabileceğinizi unutmamalısınız. Hazır web sitesi satın aldığınızda içerisinde içerik yoktur. İçerikleri kendiniz hazırlamalısınız. Hazır web sitesi kodlarını çoğaltıp başka siteler yapabileceğiniz bir uygulama değil, lisansladığınız alan adı üzerinde web sitesinin yayınını yapabileceğiniz bir platformdur. Hazır site uygulamaları içerik üretmediğiniz, sayfalar oluşturmadığınız zaman Google için size artı bir SEO sonucu getirmez. Bu sadece hazır siteler için değil, tüm uygulamalar için geçerlidir. İçeriğiniz yok ya da kaliteli ve ilgi çekici değilse Google'da başarılı olamazsınız. Arama motorlarında sizinle ilgili aramalarda ilk sayfada yer almanız için mutlaka kaliteli, zengin ve özgün içeriklere sahip olmalısınız.

İnajans olarak 2014 yılında yayınladığımız ve her teknolojik yeniliğe bağlı güncelleme yaptığımız hazır site platformumuz ile hemen bir web sitesi oluşturabilirsiniz.

Hazır Site Yazılımımız ile Neler Yapabilirsiniz?

2014 yılından bu yana sunduğumuz hazır web site yazılımımız ile ihtiyacınız olan son teknoloji bir web sitesine 5 dakikada sahip olabilirsiniz. Yazılımımıza ait bazı öne çıkan özellikler şunlardır:

Mobil Uyumlu - Responsive Tasarım

İnajans hazır site yazılımı ile oluşturduğunuz web sitesi ek bir işleme gerek kalmadan mobil uyumlu özellikler ile yayınlanır. Yani web siteniz responsive tasarım özellikleri ile ve her cihaz - ekrandan kusursuz görüntülenecek şekilde yayınlanır.

SSL Sertifikalı

Hazır web site yazılımımızda oluşturulan tüm siteler otomatik olarak tüm tarayıcılar tarafından kabul edilen geçerli bir SSL sertifikasına sahip olurlar.

SEO Uyumlu

İnajans hazır web sitesi ile web siteniz tamamen SEO uyumlu özelliklere kendiliğinden sahip olur. Bunlar akıllı url yapılarına, mobil uyum - SSL sertifikası, otomatik site haritasına sahip olması gibi önemli özelliklerdir. Ek olarak Türkiye merkezli ve hızlı sunucular kullanan yazımımız ile web siteniz ziyaretçilerinizi memnun edecek seviyede olacaktır.

Sayfa Sınırı Yok

İnajans hazır site yazılımı ile oluşturduğunuz web sitesinde sayfa sınırlaması yoktur. Evet istediğiniz kadar içerik üretebilir ve yayınlayabilirsiniz. Sahip olduğunuz sayfa sayısının bir önemi yoktur; İnajans sayfa sayınız açısından size hiçbir zaman ek faturalandırma yapmayacaktır. Hazır web site yazılımızda web siteniz için sayfa oluşturmak, düzenlemek ve güncellemek oldukça kolaydır.

Görsel Sınırı Yok

Sayfa konusunda olduğu gibi hazır site altyapımız üzerinde herhangi bir görsel sırnırlaması bulunmamaktadır. Sayfalarınıza istediğiniz ya da ihtiyaç duyduğunuz kadar görsel yükleyebilirsiniz. Ek olarak sayfalarınıza resim yüklemenin oldukça kolay bir işlem olduğunu da belirtelim.

Eşsiz Teknik Destek

İnajans olarak 16 yıldır taviz vermediğimiz konuların başında gelen kullanıcı memnuniyetini sağlamak adına, hazır web sitesi uygulamamızda da tüm kullanıcılarımıza istedikleri an yardımcı olmak için var gücümüzle çalışıyoruz... Pazartesi - Cumartesi 09:00-18:00 arası telefon, ve 7/24 eposta aracılığı ile kullanıcılarımızın sorularını hızlıca yanıtlamaya çalışıyoruz.

Alan Adı - Domain

Kendinize ait bir alan adınız bulunmuyorsa hazır site yazılımımıza ait lisans satın alırken ek olarak .com alan adınızı da kayıt ettirebilirsiniz. Yazılımımız üzerinden gerçekleştirdiğiniz alan adı tescillerinde bu alan adına ait tüm haklar size ait olacaktır.

Hazır Site Yazılımımız ile Kolayca Web Sitesi Sahibi Olun

Hiçbir teknik bilgiye sahip ve kimseye ihtiyaç duymadan web sitenizi oluşturabilirsiniz. Bunun için bize ulaşmanız yeterli...

Sadece 1 Dakikada Hazır Web Sitesi

Evet sadece 1 dakika... Beklemek yok, web sitem ne zaman aktif olur sorusu yok. Lisans almaya karar verdiğiniz anda web siteniz otomatik olarak yayında.

Hazır web sitesi yazılımımızı inceleyin.

İhtiyacınız özel çalışma web tasarımı için bilgi ve teklif alın: 0(312) 963 15 01

Yorumlar
02/Mayıs/2021 (12:26:25) Erdem:
Merhaba, hazır web sitesi ile birlikte verdiğiniz hosting özelliklerini de belirtir misiniz? Teşekkür ederim.
Cevaplar
04/Mayıs/2021 (21:10:47) İnajans:
Merhaba, Resim ve sayfa ekleme bakımından herhangi bir limit bulunmamaktadır. Hazır site yazılımımız ile istediğiniz kadar görsel yükleyebilir ve sayfa oluşturabilirsiniz. Eposta konusunda ise Yandexin ücretsiz eposta hizmeti ile alan adınıza özel eposta kullanımı sağlayabiliyoruz...
01/Mayıs/2021 (11:10:54) Can Alp:
Bu sistem ile oluşturulmuş web site linklerinden verir misiniz?
Cevaplar
01/Mayıs/2021 (14:15:51) İnajans:

Merhaba, hazır web sitesi yazılımımız ile oluşturulan bazı örnekler:

28/Nisan/2021 (13:16:35) Selin:
Ücret bilgisi verir misiniz?
Cevaplar
28/Nisan/2021 (19:04:14) İnajans:
Hazır Web Sitesi sayfasından tüm detaylara erişebilirsiniz.
25/Nisan/2021 (23:07:21) Mert:
Merhaba, hızlı ve SEO uyumlu bir web sitesine bu uygulama ile sahip olabilir miyim? İstediğim kadar içeriği kolayca oluşturabilir miyim? Çok teşekkürler.
Cevaplar
28/Nisan/2021 (19:02:49) İnajans:
Evet hazır web site yazılımımız seo uyumludur ve gereksiz kodlama barındırmadığı, Türkiye merkezli sunucularda barındırıldığı için oldukça hızlı çalışır. Seo ve hız konusunda içeriğiniz ve görsel kullanımınızın da önemli olacağını belirtelim. Herhangi bir sayfa limiti yoktur, istediğiniz kadar içerik oluşturabilirsiniz.
09/Mart/2021 (08:52:53) Mehmet:
Çok pahalı, piyasada daha ucuzları var.
Cevaplar
09/Mart/2021 (09:22:23) inajans:
Sizinle aynı dili konuşan ve istediğiniz zaman size yarımcı olacak bir ekibe ulaşabileceğiniz başka bir hizmetin sağlanabileceğine imkan vermiyoruz. Yine de böyle bir hizmeti daha uygun fiyata bulduysanız da size başarılar dileriz :)
22/Şubat/2021 (23:46:12) Yasin:
Örnek tasarımlarınız çok basit. Ben beğenmedim.
Cevaplar
23/Şubat/2021 (11:26:12) inajans:
Düşüncelerinize saygı duyuyoruz. Lakin hazır web sitesi şablonlarımızın tamamı SEO uyumlu, hızlı çalışan ve mobil uyumlu örneklerdir. Fiyat/performans açısından bakarak çok fayda sağlayacağınız bir altyapıya sahip olduğunu belirtebiliriz.
13/Şubat/2021 (20:45:16) İbrahim Şentürk:
Hazır web sitesi ile işletmem için temel sayfaları hakkımızda - projeler vb.. barındıran bir web sitesi oluşturabilir miyim? Ek olarak kendime ait com uzantısı ile email kullanabilir miyim?
Cevaplar
15/Şubat/2021 (11:12:17) İbrahim Şentürk:
Bilgilendirme için teşekkür ederim. 1-2 güne kadar alan adıma karar verip web sitemi sizin hazır platformunuz ile oluşturmayı düşünüyorum.
14/Şubat/2021 (23:49:18) inajans:
Merhaba İbrahim Bey, Hazır web sitesi çözümümüz ile bahsettiğiniz şekilde bir web sitesini kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Ayrıca alan adınıza ait uzantı ile de istediğiniz kadar eposta kullanabilirsiniz. Hazır web sitesi paketlerimizi ve özelliklerini şu linkten inceleyebilirsiniz: Hazır Web Sitesi Özellikleri ve Paketleri

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...