E-ticaret Siteniz için İçeriksel SEO önerileri

13/02/2020

E-ticaret Sitenizin SEO başarısı, teknik altyapı haricinde sizin de yapmanız gerekenlerle tamamlanan bir unsurdur. E-ticaret sitenizin teknik altyapısı elbette önemli; ancak içerik kavramı SEO'nun bel kemiğini oluşturmakta.

Sizin üzerinize düşenlerin korktuğunuz kadar zor olmadığını ve sadece emek vermeniz gerektiğini belirtelim. Bu yazımızda hiçbir teknik bilgiye ihtiyacınız olmadan e-ticaret sitenize SEO açısından neler yapabilirsiniz anlatmaya çalışacağız.

E-ticaret Siteniz için İçeriksel SEO önerileri

Ürün Detaylarınızı Özgünleştirin

Pek çok e-ticaret sitesi ürünlerinin detayını üretici firmadan kopyala yapıştır şeklinde alıp sitesine ekliyor. Ya da xml entegrasyonları ile otomatik gelen ürünlerin içeriği aktarıldığı gibi kalıyor. Bu durumda yüzlerce aynı açıklamaya sahip ürün web ortamında dolaşıyor. Aynı içerikler kopya içerik olarak değerlendirildiğinden ürünleriniz SEO açısından eksi puan alabiliyor.

Bu yüzden size önerimiz, ürün detaylarını farklılaştırmaya çalışmanız. Özgün bir ürün detayı diğer kopya içerikli ürünlere göre size SEO açısından artı puan kazandıracaktır. Elbette ürüne ait teknik detaylar hep aynı, bunları olduğu gibi kullanabilirsiniz. Ancak ürün anlatımını kişiselleştirip özgün bir açıklama yazmak sizin elinizde. Elbette bu açıklamalarda imla kurallarına dikkat etmeniz de çok önemli bir unsur. Ürün açıklamalarını kısa tutmak yerine olabildiğince detay yazmanızı (tekrarlarda bulunmadan) öneririz.

Ek olarak ürünlerinizde ürün tanıtım videosu kullanmanız da e-ticaret sitenize olumlu katkılar sağlayacaktır.

Doğru Kategori Ağacı

E-ticaret sitenizdeki kategorileri, alt kategorileri ve ürün ulaşımı ağacını çok dikkatli hazırlamalısınız. Ana sayfanızdan bir ürüne kullanıcıların kolay erişebileceği yapıyı sağlamalısınız. Kafa karıştırmadan kategori, alt kategori varsa alt alt kategorilerinizi toparlamalısınız. Kullanıcılarınızın aradığı ürüne kolay ulaşması SEO açısından önemli bir unsurdur. Kullanıcılarınız ne kadar az tıklamayla aradıkları ürüne ulaşırlarsa kategori ağacınız doğru yapılandırılmış demektir.

E-ticaret Siteniz için İçeriksel SEO önerileri

E-ticaret Sitenizde Ürün Yorumlarını Kullanın

İyi bir kullanıcı deneyimi için sitenizden sipariş veren kişilerin, ilgili ürüne yorum yapmasını sağlayın. Bu size hem içeriksel; hem de kullanıcı deneyimi açısından artı puan getirecektir. Müşterilerinize sipariş teslim edildikten 2-3 gün sonra yorum yapması konusunda bir e-posta göndermek ya da onaylanan ürün yorumunuza X TL indirim çeki gibi bir mesaj ile yorum yapmalarını sağlayabilirsiniz.

Ana Sayfanızda Ürünlerinize Bolca Yer Verin

Bu alana tanımladığınız ürünlerin başlıkları, resimlerindeki alt etiketleri SEO açısından artı puan demektir.

İndirimlerinizi Paylaşın

Kupon ya da indirimlerinizi sosyal medya ve ilgili forumlarda paylaşmalısınız. Bu tip paylaşımlar kullanıcılar tarafından da kendi aralarında paylaşılacağı için e-ticaret siteniz için bir çok link almış olursunuz. Böylece hem tanıtımınızı yapıp, hem link kazanabilirsiniz :)

E-ticaret Siteniz için İçeriksel SEO önerileri

Blog Oluşturun

E-ticaret sitenizde mutlaka bir blog bölümü olmalı ve bu bölüme haftada ortalama 2 yazı eklemelisiniz. Bu yazıları hazırlarken özgün, akıcı ve imla kurallarına uygun olmasına, kullanıcıların ilgisini çekeceğine emin olmalısınız. Blog yazılarınızı kaliteli görseller ile kuvvetlendirebilirsiniz.

İyi içeriklerle ürettiğiniz blogun e-ticaret sitenize SEO açısından çok yararı olacaktır. Ek olarak ana sayfanızda blog başlığına ve altında son eklenen 3-4 içeriğe yer vermelisiniz.

Blog yazılarınızı sosyal medyada da paylaşmayı unutmamalısınız. Yazılarınızı mümkün olduğunca geniş kitlelere ulaştırmaya çalışmalısınız. Blog yazılarınız ilgi çektikçe ve okundukça, ziyaretçileriniz tarafından da paylaşılacak, hem sitenize linkler kazandıracak; hem de sitenizdeki ortalama oturum süresi artacaktır. Web sitenizin hemen çıkma oranı yüksek ise Google kullanıcıya yarar sağlamayan bir site olduğunuz gerekçesiyle size eksi SEO puanı ekler. Özetle ziyaretçileriniz e-ticaret sitenizde ne kadar çok vakit geçirirse, SEO açısından o kadar iyi.

Google Ads Kullanın

Google Ads yani eski adıyla Google Adwords'ü öğrenin ve e-ticaret siteniz için kullanın. Google reklamları da SEO açısından sitenize artılar getirecektir. Google Ads'e yeni başlıyorsanız Yeni Başlayanlar İçin Google Ads - Temel Düzey yazımızı mutlaka okumalısınız. Bu yazımız ile e-ticaret siteniz için doğru reklamları kurabilecek bir bilgiye sahip olabilirsiniz.

Sosyal Medyadan Kopmayın

E-ticaret sitenizin en büyük destekçisi Sosyal Medya! Sosyal medyada kuvvetli olmanız SEO açısından da çok önemli. Facebook, Instagram, Twitter gibi ağlarda hesaplarınızın bulunması ve bu hesaplardan dikkat çekici paylaşımlarda bulunup etkileşim almanız size çok fayda sağlayacaktır.

E-ticaret Siteniz için İçeriksel SEO önerileri

Gördüğünüz gibi hiçbir teknik bilgiye ihtiyacınız olmadan kendi kendinize e-ticaret sitenize SEO yapabilirsiniz. Üşenmeyin ve içeriğiniz üzerine çok düşünüp, çok çalışın. Üst sıralarda yer alan rakiplerinizi inceleyin, neler yapmışlar analiz edin. Tabii ki emek ve sabır gerektiren işlemler bunlar; ancak emek olmadan da SEO olmayacağını bilmelisiniz.

"Benim vaktim yok ve zaman ayıramam" diyorsanız, SEO hizmetlerimizden yararlanmak için bize ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...