Web Tasarım Diyerek Bu İşe Başladık

27/03/2020

2005 yılında bu işe başlarken sadece web sitesi tasarlamaktaydık, yani isteyen - talepte bulunan firmalara web siteleri hazırlıyorduk. İlk kurulduğumuz zamanlarda çevremizden o kadar çok tepki aldık ki, bunlardan bazıları "Sadece web sitesi yaparak şirket idare edilemez" - "Kartvizit de yapmalısınız" - "Basılı işler olmadan faaliyete devam edemezsiniz" gibi türlü türlü söylemler geliyordu. Bizler ise dünyanın iyiden iyiye değiştiğini, dünyanın giderek dijitalleştiğini bu kişilere anlatmaya çalışıyorduk... Ama tabii ki sonuç hep nafileydi... "Sadece web işleri ile bu gemi yürümez"... laflarını o kadar çok duyduk ki, artık kendimizi anlatmayı bıraktık ve işimize odaklandık.

15 Yıl Önce Web Tasarım Diyerek Bu İşe Başladık

15 Yılda Dijital Dünya O Kadar Gelişti ki, Biz de Bu Kadar Hızlı Olmasını Beklemiyorduk :)

Sadece 15 yılda neler değişti; bu yazımızda kendimizden örnekler de vererek, dijitalleşmenin ne kadar hızlı geliştiğini göstermek istedik. Evet sadece 15 yıl önce web sitesi yapan bir firma olarak kurulduğumuzda en yakınımızdaki kişilerden bile "bu iş yürümez" "aman ha, kartvizit de yapın" gibi tepkiler aldığımızı söylemiştik. Hatta bu sürece başladığımızda bize inananların sayısı da oldukça azdı. 2005 yılında - yani bundan 15 sene önce - web siteleri ve hatta buna bağlı gelişecek e-ticaret sistemlerinin ve sosyal medyanın bu denli önemli olabileceği çoğu kişinin aklına gelmemekteydi.

15 Yıl Önce Web Tasarım Diyerek Bu İşe Başladık

Biz ilk kurulduğumuz günlerde, o dönem web sitesi ihtiyacı duyan daha büyük ölçekli firmalara ve merkezlere web sitesi üretmekte ve tasarlamaktaydık. Hatta çok büyük bir gururla söyleyebiliriz ki 10 yılı aşkın bir süredir çalıştığımız 100 civarında müşterimiz mevcut. Gelişen teknolojilere bağlı kimine üçüncü web - e-ticaret sitesini hazırladık ya da hazırlamaya devam ediyoruz. O dönemlerde daha küçük işletmeler web sitesi ihtiyacı duymamakta idi; ya da bu servis onlara yüksek bir külfet gelmekte idi. İlgili dönemde daha çok büyük inşaat şirketleri, hastaneler, sağlık merkezleri gibi yerler web sitesi ihtiyacı içerisindeydiler. Fakat yıllar geçtikçe ticaret yapan herkes, küçük işletme, ofis, kasap, market derken bir web sitesi tüm ticari işletmelere gerekli oldu. Çünkü dijital dünya beklediğimizden çok hızlı gelişiyordu ve artık küçük, büyük tüm ticari işletmeler de internetteki yerini almaya çalışıyordu.

2006-2008 yılları arasında web sitesi ya da yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan e-ticaret siteleri için çok fazla aranmaya başladık. Bunların kimisi çok büyük firmalar, kimisi ise küçük ölçekli işletmelerdi. Ve evet 2010 yılına kadar hemen her firmanın web sitesi bu şekilde oluştu ve internetteki yerlerini aldılar. Perakende satışı yapan ya da fiziki dükkanları bulunan işletmeler ise e-ticaret ile ilk tecrübelerini bu dönemde edinmeye başladılar.

Tam Dijitalleşmeyi Öğrenirken Sosyal Medya Girdi Hayatımıza

2006 yılından sonra öncelikli olarak Facebook ve sonrasında Twitter ve akabinde diğer sosyal medya kanalları hayatımıza girdi. Öncelikli olarak bu mecraları sosyal çevremiz ile bağlantı kurmak için kullanırken birden o da ne? Ticari hayatımızı da içlerinde sürdürmemiz gerekli olan mecralar oldular. Daha aradan ne kadar yıl geçti ki derken, web sitesi ve sosyal medya hesapları arasında entegrasyonlar kurmaya başladık. Bir tanesinin yönetimini tam sağlamışken, "oh be" demeden bir diğer yeni sosyal medya mecrası hayatımıza girdi...

Bu işe ilk başlarken, 2005 yılında bir gün gelecek gazeteler hiç baskı yapmayacak, tamamen internet üzerinden yayın yapacaklar dediğimizde, ne tepkiler almıştık siz bir düşünün :) Hala da söylüyoruz, günlük tirajlı gazeteler bir kaç sene sonra sadece internetten yayın yapacaklar ve pazar günleri için nostalji yayınları bastırıp satacaklar.

15 Yıl Önce Web Tasarım Diyerek Bu İşe Başladık

Nesiller Yerlerini Diğerlerine Bırakıyor

2005 yılında sadece web sitesi ile olmaz bu işler diyenler artık yerini, gazeteyi biraz internetten biraz fiziki gazeteden okuyanlara bıraktı. Zaman ilerlerken bu kitle de yerini gazeteyi sadece internetten okuyanlara bırakıyor. Bu işin daha ilerisi de var, yeni nesil fiziki kitabı okur mu bilinmez; ancak teknoloji şunu gösteriyor ki şimdi yetişen nesil kitabı da, gazeteyi de interrnetten okur. Ve elbette alışverişi de online yapar. Dijitalleştiğimizi ve artık yapabildiğimiz herşeyi internet üzerinden yapılabileceğimizi kabullenmemiz gerekli. Buna ayak uyduramayan nesillerimiz, bir alt nesillerinden destek alarak sürece alışmalılar :) Başka çare yok!

İnternete Güven İnanılmaz Artıyor

2005-2008 yılları arasında internetten alışveriş bir şüpheli işlem gibi görünüyordu. Tüketiciler açısından kart bilgileri çalınır mı, satın aldığım ürün bana gelir mi gibi türlü türlü endişeleri içerisinde barındırıyordu. Eticaret yapmak isteyen girişimciler de bu kadar şüphe ve kararsızlık varken bir e-ticaret sitesine yatırım yapmanın doğru olup olmadığını düşünüyordu. Tam bu düşünceler zarfında 2008 yılı ile birlikte e-ticaret girişimlerinin arttığını ve insanların da e-ticaret üzerinden alışveriş yapmaya başladığını gözlemleyebiliriz. Zamanla gelişen güvenli ödeme sistemleri (3D'li ödeme imkanı), kargo sistemleri insanları e-ticaret hayatında adapte etti ve tüketiciler de e-ticaret kullanmanın zamansal ve ekonomik faydalarını anladılar.

Dijitalleşen Dünyada 2010 Yılı Sonrası

2010 yılından sonraki süreç o kadar hızlı gelişti ki, hepimiz buna uyum sağlamakta zorlanmış olabiliriz. Sosyal medyaya uyum, takip o kadar hızlandı ve o kadar yeni terim hayatımıza girdi ki hepsini anlatmamız mümkün değil. İnajans olarak kurulduğumuz günden bu yana geçen her yılda müşterilerimize bütün yenilikleri anlık sunup, yararlandırmaya çalıştık. Belki de bu yüzden çok uzun yıllardır bu sektörde zor olmasına rağmen binlerce müşteriye sahibiz.

Web Sitesi Oluşturmanın Hemen Herkes Tarafından İhtiyaç Olması

Artık sadece firmalar, küçük işletmeler ya da bireysel ticarethaneler değil, bireysel anlamda da bir web sitesi oluşturma talepleri gelmeye başladı. Bunun üzerine 2014 yılında herkesin kolayca ve istediği şekilde en ekonomik yollarla web sitesini oluşturmasını sağlayan Clouds Hazır Web Sitesi Platformu'nu hizmete sunduk. Clouds Web ile isteyen herkes, kendine uygun web sitesi paketini seçerek, kimseye ihtiyaç duymadan sadece 5 dakikada web sitesini yayınlayabilir. Clouds Web ile belirli tasarım öğeleri dahilinde ya da Premium Temalar ile web sitenizi hiç bir teknik altyapı - kodlama bilgisine sahip olmadan kolayca yayınlayabilirsiniz.

En büyük firmadan, sokak arasındaki tesisatçıya kadar aranmaya başladık. Elbette kurumsal bir müşterinin bizi arayıp web sitemizi geliştirmeniz adına sizden bir toplantı talep ediyoruz demesi çok doğal. Fakat görün ki, bizi Bilecik'ten bir tesisat dükkanı arayıp bir web sitesi talebinde bulunabiliyor. Yani ticaret yapmaya çalışan herkesin internette yerini alması gerekliğini bu örnekte görüyoruz. Bunun için biz de 2014 yılında Clouds Web ile küçük işletmelerin web sitesi sahibi olmalarının önünü açtık ve 1000 civarında esnafın bu sistemle internet üzerindeki yerlerini almalarını sağladık.

Hazır Web Sitesi Var, E-ticareti Yok mu?

Clouds Web'i yayınladıktan sonra, buna benzer ürünlerimizi de satabileceğimiz hazır bir e-ticaret platformu oluşturmayı düşünmüyor musunuz? soruları gelmeye başladı. Web sitem çok güzel ama ürünlerimi satmak da istiyorum diyenler derken, biz 2015 yılınca Clouds E-ticaret'i de yayınladık. Böylece isteyen herkesin 1 dakika içerisinde e-ticaret sitesi sahibi olmasını sağladık. Banka sanal poslarının yerini özel ödeme çözümlerinin aldığı bugünlerde 7 banka altyapısı ile ödeme ve taksit seçeneği sunan Iyzico firması ile sistemimizi entegre ettik. Clouds Eticaret kullanıcıları yasal bir işletme ise (A.Ş., LTD ya da şahıs) Iyzico sanal posundan ücretsiz olarak faydalanabilmekte. Yani fatura kesebilen her bir mükellef İyzico'dan sanal pos sahibi olabilir. Clouds E-ticaret ile ihtiyacınıza uygun e-ticaret paketini seçerek, beklemeden bir e-ticaret sitesine sahip olabilirsiniz.

Bu süreçte bizden istenilen ve hazırladığımız sayısız özel çözümlü uygulamalarımız da mevcut elbette. Dijital dünya o kadar hızlı gelişiyor ki, bize gelen telefonlar ve isteklerden bunları tespit etmemiz kolaylaşıyor.

 

Şimdiki Trend: Uzaktan Eğitim

Şimdiki Trend: Uzaktan Eğitim

Günümüz dünyasının en önemli öğelerinin başında uzaktan eğitim geliyor. Yani internet olan herhangi bir yerden karşı tarafa video ya da döküman aracılığı ile eğitim sağlamak anlamına gelen uzaktan eğitim günümüz dünyasında çok önemli bir unsur halinde. Hazır uzaktan eğitim yazılımları konusunda da çalışmalarımız devam ediyor ve hatta sonlanmak üzere. İsteyen her bir eğitimci ya da kurs sahibi kolayca eğitimlerini bu hazırladığımız sistem üzerinden sunabilecekler. Detayları çok yakında aktaracağız; bizi takip etmeye devam edin :)  

Özetle bizde gelişmeler bitmez, her gün yeni bir ayrıntı gelir. 15 yıldır geceli, gündüzlü sistemlerimizi geliştirmek ve size fayda sağlamak adına çalışmaktayız. Binlerce mutlu müşterimizin halen bizimle birlikte olması bu çalışmalarımızın verimli sonuçları... Öneri, soru ve görüşleriniz için bize ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
07/Nisan/2020 (13:50:28) Derya:
Çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık.
Cevaplar
08/Nisan/2020 (18:57:11) İnajans:
Beğenmenize sevindik, teşekkür ederiz.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...