SEO Çalışmalarında İçeriğin Önemi

29/04/2020

Şirketiniz için ya da kişisel olarak bir web sitesi yaptınız ya da yaptırdınız. İçeriğinde mesleğiniz, işiniz, hizmetlerinizle ilgili detaylar eklediniz. Güzel görseller seçtiniz. Peki devamında bu bilgileri ziyaretçilere ulaştırmak ve sitenizi amacına uygun kullanmak için nasıl bir yol izlemeniz gerekiyor?

SEO Çalışmalarında İçeriğin Önemi

Google SEO, yani arama motoru optimizasyonu en basit haliyle, sitenizin arama motorlarında taranabilmesi, bulunabilmesi ve konumlandırılması detaylarını kapsar.

Arama motorunda başarılı olmanın sırrı nedir?

Bu sorunun tek bir cevabı yoktur elbette. Bir çok detay için ayrı ayrı emek vermek, sabır ve devamlılık sağlamak en temel gereklilik olarak kabul edilebilir. Google aramalarında başarılı olmak için yapılması gereken pek çok detay bulunmaktadır. Öncelikle muhakkak ve muhakkak web siteniz mobil cihaz uyumlu olmalı, ssl sertifikası bulunmalı, Google dostu linklemelere, içerisinde bulunması ve otomatik güncellenebilir olması gereken dosyalara sahip olmalıdır. Altyapısal olarak saydıklarımız ve daha bir çok öğeyi altyapısında barındırmalı ve Google taleplerine uygun bir altyapıya sahip olmalıdır. Fikir edinmeniz açısından kısaca maddeleştirdiğimiz bu detayların her biri ayrı ayrı bir yazı konusu olacak kadar kapsamlı ve önemli içeriklerdir.

Biz bu yazımızda sizlere, uygun bir altyapı kullandığınızı varsayarak Google'da içeriğin öneminden bahsedeceğiz.

Kaliteli İçeriğin Önemi

Burada kaliteli içerikten kastımız; tamamen özgün olarak kaleminizden çıkmış, açıklayıcı, anlatmak istediğiniz konuda anlamını açıklayıcı ve doygun bir şekilde ifade eden, imla kurallarına dikkat edilmiş, ziyaretçiyi sıkmayacak, özenilmiş bir içeriktir. Herhangi bir kelimeyi Google'da ararken, Google'ın size çıkardığı sonuçları dikkatle inceleyin. Genel bir kapsam olarak Google, bir çok kritere bir arada dikkat etmekle birlikte, içerik olarak aranan kelimeyi en çok karşılayan siteden en az karşılayan siteye doğru sıralamaktadır. Burada da Google'ın misyonu, ziyaretçisinin aradığı kelimeyle alakalı içeriklere ulaşabilmesini sağlamak ve bunu en uygun şekilde yapan site ve sitelere kullanıcısını ulaştırmaktır.

İçeriğiniz ne kadar kaliteli olursa Google gözünde değeri o kadar artar. Hizmetleriniz, açıklamak istediğiniz konular, sektörünüzde yer alan önemli kelimeler ve bulunmak istediğiniz kelimeler gibi tüm detayların karşılandığı içerikler üretmeniz gerekir.

Özgün İçerik Neden Bu Kadar Önemli?

SEO Çalışmalarında İçeriğin Önemi

Google'ın içerikte dikkat ettiği en önemli içeriksel detaylardan birisi, sitede yayınlanan içeriğin özgün olması ve başka web sitelerinde bulunmamasıdır. Çok doğru bir şekilde vermek istediğiniz mesajı karşılıyor olsa bile, başka hiç bir siteden içerik kopyalamamalısınız. Google, bütün bu içerikleri taramakta ve çalıntı içeriği hemen tespit etmektedir. Sadece içerik eklemek için kopya içerik eklediğinizde, sitenize faydadan çok zarar sağlarsınız. Elbette başka siteleri incelemeniz, paylaştıkları yazıları okumanız ve fikir edinmenizde hiç bir sakınca yok. Burada önemli olan detay, başka web sitesinde olan bir metnin bir cümlesini dahi aynı şekilde kullanmamanızdır. Google, algoritmasıyla siteye eklediğiniz en ufak içeriğe ve detaya kadar tarama yapar. Dolayısıyla sitenize özendiğinizi her alanda göstermelisiniz.

Süreklilik Sağlamak Nasıl bir Fayda Getirecek?

Sitenizdeki yazılarınız ne kadar çok, güncel ve özgün olursa Google'a sizi indekslemesi için daha çok içerik vermiş olursunuz. Sitenizi yayına aldınız, bir blog sayfası yaptınız ve birçok içerik eklediğinizi düşünelim. Bunu bir alışkanlık haline getirerek düzenli aralıklarla yeni içerikler eklemelisiniz. Bu sayede siteniz atıl kalmaz ve düzenli olarak güncellenen bir site haline gelir. Bir hafta 20 yazı ekleyip takip eden 1 ay boyunca hiç içerik girişi yapmazsanız, siteniz yavaş yavaş güncelliğini ve özen gösterilen bir site olma özelliğini kaybetmeye başlar. İçeriklerinizi 2 günde bir; haftada 2-3 yeni yazı ekleyecek şekilde düzenleyebilirsiniz. Emin olun bilgi verilebilecek çok konu vardır her sektör için. Güncel gelişmeleri takip edip yaptığınız işle bağlantılarını paylaşacak içerikler yayınlayabilirsiniz.

Güncelliğini Kaybeden İçeriklerinizi Gözden Geçirin

Yukarıda saydığımız önerilerimizi takip ettiniz ve yıllar içerisinde sitenizde çok sayıda içerik birikti. Peki en eski yazılarınız ne olacak? Aralıklı olarak sitenizi gözden geçirmeli ve güncelliğini kaybeden, çok eskide kalan içeriklerinizi sitenizden kaldırmalısınız. İçeriğinde verdiğiniz bilgiler dönemin şartlarına göre değişkenlik göstermiş olabilir. Faydalı bir bilgi olarak eklediğiniz açıklamalar, belki detay için başka sitelere verdiğiniz link bağlantıları artık kullanılmıyor olabilir. Bu içeriklerinizi düzenli olarak takip etmeli ve kaldırılması gerekenleri de sitenizden kaldırmalısınız.

İçeriklerinizin Uzun Olması Ne Derece Önemli?

Yayınlayacağınız her içeriğinizin, anlatmak istediğiniz konu hakkında detaylı bilgiyi veriyor olması gerekir öncelikle. Yalnızca yazı eklemek için 2-3 paragraf girilen bir içeriğin sitenize faydası olmayaktır. Eğer kafanızda kısa kısa pek çok yazı konusu varsa ve bunlar kendi içlerinde detaylandırılamıyorsa, bu konuların birbirleriyle bağlantılarını bularak daha kapsamlı bir yazı üretebilirsiniz.

İçerikler İçin Görsel Desteği

SEO Çalışmalarında İçeriğin Önemi

İçeriklerinizi hazırlarken her zaman metin aralarında anlattığınız konuyu ifade edecek görseller kullanmalısınız. Yazı arasında hem paragrafları bölüp okuyucunun ilgisini canlı tutmanız; hem de açıkladığınız detayı bir görselle pekiştirmeniz ziyaretçinizin sayfada daha uzun süre vakit geçirebilmesi için önemli bir detaydır. Kullanacağınız görseller için de yine özenli olmalısınız. Çözünürlüğü yüksek, boyutları uygun ve özgün görseller kullanmalısınız. Yine aynı şekilde içerikleriniz nasıl özgünse, görsellerinizin de özgün olmasına özen göstermelisiniz. Hiçbir koşulda başka bir sitede yayınlanan ya da Google görsellerde bulduğunuz görselleri kullanmamalısınız. Bunun için fotoğrafları yüksek çözünürlükte ve telif hakkı ödemesi olmadan kullanabileceğiniz çok sayıda kullanışlı web sitesi mevcut.

Her zaman bahsettiğimiz gibi, Google'da başarıyı yakalamak istiyorsanız bolca emek ve sabır sitenizi başarıya götürecek yolun temel taşlarıdır. Günlük planınızda yalnızca yarım saatinizi web sitenize ayırıp önerilerimizi takip ederek güncel ve kaliteli bir websitesi kurgulayabilir ve geri dönüşlerinizi takip edebilirsiniz.

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...