Efaturaya Geçmeniz İçin 10 Neden

10/08/2020

E-fatura kullanımı Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından belirtilen kriterlere göre şu an için bazı işletmeler için zorunlu durumda. Ancak görünen o ki 1-2 yıl içerisinde tüm ticari işletmeler efaturaya geçecek ve kağıt fatura dönemi kapanacak. Peki efaturaya geçiş için sık sorulan sorulardan birine cevap verelim: "Zorunda olmadan, yani devletin belirlediği kriterlere uymasak da efaturaya geçebilir miyiz?" Elbette! Efatura kullanımını isteyen her ticari işletme yapabilir. Hatta efatura kullanmanın, eski yöntem fatura kullanımına göre oldukça fazla (Zaman, arşivleme ve maliyet) avantajları var. Biz bu yazımızda cironuz, işiniz, kriterleriniz ne olursa olsun efatura kullanmanın işletmenize yansıyacak olumlu sonuçlarını anlatmaya çalışacağız.

Efaturaya Geçmeniz için 10 Neden

Zamandan Tasarruf Edin

Efatura ile saniyeler içerinde faturalarınızı oluşturabilirsiniz. Tek bir tıklama ile fatura keseceğiniz müşterinize ulaşabilir ve fatura kalemlerini girerek efatura oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz faturayı yine tek bir onay ile ilgili müşterinize e-posta ile ulaştırabilirsiniz. Bütün bu süreçlerde klasik fatura oluşturmaya harcayacağınız vakitte size kalmış olur.

Efaturaya Geçmeniz için 10 Neden

Kağıt, Kargo ve Yazdırma Maliyetlerinden Kurtulun

Klasik faturada bastırdığınız kağıt faturalar ve nüshaları ciddi bir maliyet oluşturmakta. Bu faturaları yazdırmak için de kullandığınız yazıcı ve ilgilisine göndermek üzere kargo için ödediğiniz paraları düşünürsek, efatura kullanımı size çok ciddi tasarruflar sağlayacaktır. Örrneğin bir klasik faturanın maliyeti: birim ücreti 1₺, kargo gönderim ücreti 15₺ ve yazıcı maliyetleri göz önüne alındığında neredeyse 20₺ gibi bir maliyet oluşturmakta; oysaki efatura da bu maliyetler tamamen ortadan kalkmaktadır.

Aradığınız Faturaya Saniyeler İçinde Ulaşın

Zamanı farketmez, ister yeni fatura, ister eski fatura olsun; hem kestiğiniz hem de size gelen faturalara saniyeler içerisinde ulaşabilirsiniz. Dosyaları tek tek açıp fatura aramak yerine tek bir sorgulama (Firma, tarih ya da fatura numarası ile arayarak) ile istediğiniz faturaya hemen ulaşabilirsiniz.

Fatura Kayboldu Sorununa Son Verin

Efatura kullanmaya başladığınız zaman entegratör firmanız, faturalarınızı 10 yıl süre ile dijital ortamda saklamak ile yükümlüdür. Dolayısı ile faturalarınız güvenli bir veritabanında sizin adınıza, bu süre çerçevesinde saklanır. Faturanızın kaybolma ya da ilgili kişisine ulaşmama gibi bir durumu tamamen ortadan kalkar.

Faturanızı Hızlıca İlgilisine Ulaştırın

Klasik faturada olduğu gibi posta ya da kargo yöntemi yerine efaturalarınızı eposta aracılığı ile gönderebileceğiniz için, faturayı oluşturduğunuz anda ilgilisine ulaştırabilirsiniz. Efatura oluşturulduktan sonra da istediğiniz faturayı tek tık ile istediğiniz eposta adresine iletebilirsiniz. Dolayısı ile faturanın ilgili kişisine ulaşmaması gibi bir mazaret ya da sorunla karşılaşmazsınız. Hatta kullandığınız efatura yazılımının özelliklerine bağlı olarak gönderdiğiniz faturanın ilgili eposta adresine ulaşıp ulaşmadığını ve ilgili kişinin epostayı açıp açmaadığını görüntüleyebilirsiniz.

Efatura Tahsilatınızı Hızlandırır

Faturanın fiziki olarak karşı tarafa ulaşması için günlerce bekleme ya da fatura ulaşmadı gibi durumlar olmayacağı için efatura ile tahsilatlarınızı daha hızlı yaparsınız. Bu da size ticari açıdan çok önemli bir olumlu katkı yapmış olur.

Dosyaları Arşivleme Zahmetinden Kurtulun

Faturalarınızı tek tek, dosyalamak, yılına göre klasörleyip dolaba kaldırmak derdinden hem zaman, hem yer, hem de maddi olarak kurtulun. Bırakın faturalarınız dijital olarak arşivlensin. Dosyalama gibi zahmetlerle uğraşmayın.

Faturalarınıza Her Yerden Ulaşın

İnternet olan her yerden hem kestiğiniz, hem de size kesilen faturalara tek bir tıklama ile ulaşın. Ön muhasebeniz internet olan her yerde kontrolünüz altında olsun.

Gelen Faturaları Anlık Görüntüleyin

Size kesilen faturaları anında görün, onaylayın, ödeme girin ya da red edin. Paneliniz üzerinden size oluşturulan faturaları anlık takip edin ve muhasebesel olarak verimli çalışmalar oluşturun.

Çevreye Katkıda Bulunun!

Efatura kullanarak doğaya katkıda bulunursunuz. Kağıt fatura üretimi için ağaçlar kullanıldığından efatura kullandığınızda çevre ve doğaya çok ciddi katkıda bulunursunuz.

Efatura kullanmaya başlayarak ciddi bir zaman ve maliyet tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bu süreçte efaturaya geçmenin zor olduğunu düşünüp bu süreci ertelemeyin. Bu işlemler belirli bir prosedür süreci ve esasında çok kolay. Efatura hizmeti almak istediğiniz entegratöre ulaşabilir ve size destek sağlamasını isteyebilirsiniz.

İnajans olarak in/tegrasyon adı altında efaturaya geçiş ve devamında ön muhasebe yazılımı kullanımında servis vermekteyiz. Bu konuda ihtiyaçlarınız olduğunda bize ulaşabilirsiniz.

Efaturaya hemen geçmek ya da detaylı bilgi almak isterseniz: 0(312) 963 15 01 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
25/Ağustos/2020 (22:44:09) Şenay Turan Öz:
Hangi entegratörü kullanıyor sunuz? Ve fiyatlandırma ve kontör ücreti var ise listesini rica etmekteyim.
Cevaplar
28/Ağustos/2020 (23:02:21) İnajans:
G Yazılım özel entegratörlüğü altyapısını kullanıyoruz. Mail adresine fiyat ve detay iletildi ancak eposta adresiniz sanırız hatalı. Detaylı bilgi için (312) 963 15 01 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.
11/Ağustos/2020 (07:38:22) Musa Oz:
Süreç hakkında bilgi ve fiyat alabilir miyim?
Cevaplar
25/Ağustos/2020 (22:42:48) İnajans:
Musa Bey merhaba, Detaylı bilgi eposta adresinize iletildi. Aklınıza takılan sorularınız olursa (312) 963 15 01 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...