Başarılı SEO Çalışması İçin Neler Gerekli?

27/04/2020

SEO konusunda bugüne kadar birçok yazı yayınladık ve sizlerden olumlu geri dönüşler aldık. Verdiğimiz öneriler ile başarılı olan SEO çalışmaları azınsanmayacak kadar fazla. Biz SEO konusunda doğal olmaya çok fazla önem veriyoruz. Hileli uygulamalar, arama motorlarını kandırmak gibi işlemlerden uzak duruyoruz. Ve biz diyoruz ki "Web site altyapınız yeterliyse ve içeriğiniz kıymetliyse SEO çalışmalarınız başarılı olacaktır."

Başarılı Bir SEO Çalışması İçin Neler Gerekli?

Web Site Altyapınız SEO Dostu mu?

Web sitenizin mobil uyumlu olması SEO çalışmaları için olmaz ise olmaz bir kriter. Bu yüzden öncelikli olarak web sitenizi mobil uyumlu hale getirdiğinizden emin olmalısınız. Mobil uyumlu web siteleri, ziyaretçinin web sitesini ziyaret etiği cihaza göre kendisini otomatik olarak ekrana ayarlar ve ziyaretçinin web sitesini rahat kullanmasını ve görüntülemesini sağlar.

Özellikle Google, ziyaretçilerin deneyimlerine oldukça önem vermekte. Yani web site ziyaretçiniz web sitenizi rahat görüntüler ve kullanabilir ise Google'da artı puanınız var demektir. Bunu web sitenize giren ziyaretçinin web sitenizden maksimum derecede faydalanabilir olması gibi düşünebilirsiniz.

Başarılı Bir SEO Çalışması İçin Neler Gerekli?

Web Siteniz Akıllı Url'ler ile mi Çalışmakta?

SEO çalışmaları için bir diğer önemli altyapı konusu akıllı urllerdir. Web site içeriklerinize göre oluşturulan sayfa linkleri SEO dostu mu? Kısa olması ve karmaşık karakterler içermemesi gibi kurallara uygun mu? Örneğin Web Sitemiz Yayında gibi bir sayfanın urlsi şu şekilde olmalıdır: alanadi.com/web-sitemiz-yayinda ya da alanadi.com/haber/web-sitemiz-yayinda gibi. alanadi.com/sayfa.asp?id=199 şeklindeki urllerin eskide kaldığını ve SEO olarak olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirtelim.

Site Haritası (Sitemap.xml)

Arama motorlarının web site içeriklerini kolayca taradığı sitemap.xml dosyası web sitenizde mevcut mu? Mevcut ise eklediğiniz ya da sildiğiniz içeriklerin bu dosyaya otomatik olarak işlenip işlenmemesi de oldukça önemli bir konu. SEO açısından en faydalı çözüm bu dosyanın web site içeriklerine göre otomatik olarak güncellenmesidir.

Web Siteniz Hızlı Olmalı

Web siteniz çok hızlı açılmalı ve kullanıcılarınız sayfalar arası geçişlerde beklememelidirler. Bunun için de sunucu lokasyonu Türkiye'de olan ve üst düzey sunucu kullanan altyapıları tercih etmelisiniz. Ek olarak web sitenizde gereksiz css, script, görsel vb. dosyalarına yer vermemelisiniz. Web sitenizin hızı kullanıcı memnuniyetini doğrudan etkileyen bir özellik olduğundan SEO açısından çok ama çok önemlidir.

Altyapısal Diğer Detaylar

Web sitenizin mutlaka SSL sertifikasına sahip olması gereklidir. Yani web sitenizin https//... linki altında güvenli ve geçerli bir SSL sertifikası altında çalışıyor olması gerekli. Eğer bir SSL sertifikasına sahip değilseniz SEO açısından zor durumda kalabilirsiniz. Bir an önce web sitenize bir SSL sertifikası edinmelisiniz. Bu konuda altyapı sağlayıcınızdan destek alabilirsiniz.

Başarılı Bir SEO Çalışması İçin Neler Gerekli?

Web sitenizde favicon bulunması da SEO açısından küçük de olsa önemli bir unsur. Favicon internet tarayıcısı üzerinde web site urlnizin solunda yer alan simgedir.

Web sitenizde yer alan resimlerin bir alt değerine sahip olması oldukça önemli. Yani alt etiketi resimleriniz için otomatik oluşmalı ve yayınlanmalıdır. Bu resimlerinizin arama motorları tarafından ne anlama geldiğini, hangi içeriği beslediğini göstermesi açısından önemlidir.

İçerik! Evet En Önemli SEO Unsuru

Yıllardır bir web sitesinin içeriğinin en önemli SEO unsuru olduğunu anlatmaya çalıştık. Bir web sitesinin yukarıda belirttiğimiz altyapısal özelliklere sahip olmasının SEO açısından çok önemli olduğunu tekrar vurgulayalım; ama içerik yoksa diğerlerinin bir önemi kalmadığını da belirtelim.

İçerik Nedir, SEO için Neden Önemlidir?

Web sitenizde bulunan bütün sayfalar birer içeriktir ve ziyaretçileriniz tarafından okunmaktadır. Ziyaretçilerinizin ilgilendiği, okuduğu ve sonrasında web sitenizin başka sayfalarına yönelmelerine neden olan unsur içeriklerinizin kalitesidir. İçerikleriniz ne kadar ilgi çekici, kaliteli ve özgün ise ziyaretçilerinizi o düzeyde memnun eder. Ziyaretçileriniz web sitenizde ne kadar uzun süre vakit geçirir, içerikleriniz arasında ne kadar gezinti yaparsa SEO açısından sizin için o kadar iyi demektir.

Bir kullanıcı web sitenizi ziyaret ettiğinde araştırdığı bilgiye kolayca ulaşıyor ve bilgisel olarak tatmin oluyorsa bu sizin için çok önemli bir avantajdır. Bu ziyaretçinin web sayfanızda edindiği deneyimi sosyal medya ya da forumlar üzerinden başka kişiler ile de paylaşabileceği anlamına gelmekte. Yani doğal yoldan sağladığınız bir ziyaret ile bu ziyarete bağlı başka kişilere de ulaşmanız mümkün.

Kaliteli İçerik Yayılır!

Kaliteli ve özgün içerikler oluşturduğunuzda, bunlar sosyal medya ya da forumlar üzerinden hızlıca paylaşılır. Ve sizden bağımsız şekilde web sitenize ekstra ziyaretler gerçekleşir. İçeriğiniz ilgi çekici olduğu sürece her gelen yeni ziyaret ve web sitenizde bulunma süreleri SEO açısından size artı puan katacaktır.

İçeriklerinizi Ziyaretçileriniz İçin Oluşturun

Bir içerik üretirken asla arama motorlarını düşünmeyin! Tamamen özgün ve ilgi çekici içerikler üretmeye çalışın. SEO çalışması yapmak adına onlarca anahtar kelimeyi yazınızda geçirmek için uğraşmayın. Doğal olun ve kendi akışında güzel yazılar oluşturmaya çalışın. Bu bir emek verici ve başarısı zamanla sonuçlanacak bir süreç, bunu unutmayın ve sabır ile içerik üretmeye devam edin. Ufak bir not daha verelim: içeriklerinizde imla kurallarına dikkat edin, anlamsız - düşük cümleler ya da imla hataları ziyaretçilerinizin web sitenizden erken çıkma olasılığına sebep olabilir.

Başarılı Bir SEO Çalışması İçin Neler Gerekli?

Ziyaretçi Yorumlarına Yer Verin

Web site içeriklerinizde ziyaretçilerinizin yorumlarına yer verin, bu yorumları yayınlayın ve yorumlara cevap yazın. Ziyaretçileriniz ile etkileşimde bulunmak size SEO açısından olumlu sonuçlar getirecektir.

Web Sitenizi Ölçümleyin

Ölçümlediğiniz her değer sizin için çok önemlidir. Web sitenizi Google Analytics'e bağlayın ve hangi içeriklerinizin daha fazla ziyaret edildiğini ve bu sayfadan gelen ziyaretlerin ortalama oturum sürelerini kontrol edin. Düşük istatistik veren sayfalarınızı elden geçirin. İlgi çekmeyen içeriklerinizi ziyaret sayısı ya da hemen çıkış parametreleri gibi değerler altından görüntüleyebilir ve içerikleri iyileştirerek yeni gelen ziyaretçilerinize daha faydalı olarak SEO açısından olumlu bir raporlama ve geliştirme yapmış olursunuz.

SEO çalışmaları web siteniz için adeta bir can damarı niteliğindedir. Ve SEO çalışması başarılı sonuçlar verir ise ulaşmak istediğiniz kitlenin tamamına ulaşabilirsiniz. Bu yüzden SEO çalışmalarına yatırım yapmaktan çekinmemelisiniz. SEO'ya yaptığınız maddi - manevi yatırımlar katları ile size dönüş sağlayacaktır.

Son olarak belirtelim ki, SEO bir sabır ürünüdür. Sabırsızlıkla yapılan doğru teknikli çalışmalar dahi sizi hüsrana uğratabilir. SEO çalışmaları için yapılması gerekenleri bu yazımızda sıraladık, bunları kendinize uyarlayın ve bekleyin, acele etmeyin, sabırlı olun!

Emek, analiz ve sabrın sonucu = Başarılı SEO

Profesyonel SEO danışmanlığı hizmetimiz hakkında bilgi ve teklif almak için bize ulaşabilirsiniz: 0(312) 963 15 01

Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.

Blogumuzdan Son Yazılar

31/12/2021
SEO, en temel hali ve en basit tanımıyla arama motoru optimizasyonu anlamına gelen bir terimdir. Basitleştirilmiş bir şekilde tanımlamak gerekirse Google arama motorunda arama yapan kişilerin bir işle...
30/06/2021
Seo kelimesi halk arasında kısaca Google'da üst sıralara çıkmak olarak tanımlansa da aslında altı göründüğünden oldukça dolu bir kavramdır. Evet, başarılı bir seo çalışması ile sitenizin Google organi...
30/05/2021
SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında sıralamalarını yükseltebilmeleri için yapılan altyapısal ve içeriksel çalışmalar bütünüdür. Seo uzmanları ise internet sitelerinin Google Seo çalışma...
19/04/2021
Günümüzde Trendyol pazaryeri'nde satış yapan mağazaların sayısı bir hayli artmış durumda. Trendyol'da geliştirdiği altyapı ve sunduğu özel imkanlar ile tüketicilerin her geçen gün daha fazla ilgisini ...
15/04/2021
Ankara web tasarım fiyatları 2021 konusunda en başarılı seçeneklerden faydalanmaya ne dersiniz? Bu konuda en özel çözümlerden faydalanmak adına araştırmalarınızı titiz bir şekilde gerçekleştirmelisini...
02/04/2021
Yaşadığımız internet çağında çeşitli amaçlara hizmet eden binlerce web sitesi vardır. Web sitesi kullanmak da yaşlısından gencine herkes için bir zorunluluk haline gelmiştir. Öyle ki aynı konu üzerine...